Sådan bliver en hulmursisolering udført

Der er rigtig mange gode grunde til, at en hulmursisolering er en meget populær form for energirenovering i dagens Danmark, men én af de helt særlige grunde er dog, at der er tale om en meget populær løsning, der er uhyre hurtig og nem at få lavet i forhold til de mange andre energirenoveringer, der også er mulighed for at få lavet for at forbedre dit indeklima og spare penge på varmeregningen. De andre energirenoveringer er langt større og mere omfattende, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at de er meget dyrere at have med at gøre. Derfor vil langt de fleste danskere også ende med at investere i en hulmursisolering i stedet for én af de andre former for energirenoveringer, der kan foretages af fx hotpaper.dk.

Tager maksimalt 1-2 arbejdsdage at få udført

Som nævnt, så er der tale om et meget simpelt indgreb, der ikke er specielt krævende at få udført. Derfor tager det oftest heller ikke meget mere end 1-2 arbejdsdage at få gjort det hele færdigt. Den endelige arbejdstid afhænger naturligvis lidt af arealets samlede størrelse og samtidig har det også relevans hvilket isoleringsmateriale, der vælges til din isolering. Uanset hvordan du vender og drejer situationen, så er det dog ikke noget, der kommer til at ændre på der er tale om et indgreb, der er nemt at have med at gøre og som en professionel isolatør har mulighed for at klare i løbet af blot 1 til 2 arbejdsdage, hvilket også er ensbetydende med, at din investering vil blive holdt på et minimum i forhold til øvrige energirenoveringer.

Sådan foretages en hulmursisolering

Det er ikke specielt vanskeligt at udføre en hulmursisolering, men det er dog ikke ensbetydende med, at det er noget, du selv skal give dig i kast med. Det er meget vigtigt, at du sørger for vælge en professionel isolatør til at klare arbejdet for dig, men nedenfor finder du dog en kort oversigt over, hvordan det foregår:

  • Din isolatør starter ganske enkelt blot ud med at bore en række huller i et udvalg af fuger, der er jævnt fordelt på din boligs ydermur.
  • Næste skridt er naturligvis at blæse det valgte isoleringsgranulat ind i hulmuren, til den er helt fyldt op med det isoleringsgranulat, du selv har valgt.
  • Sidste skridt er blot at fylde de borede huller i fugerne til igen, hvorefter hulmursisoleringen er færdig.

Som du nok allerede har fundet ud af, så er det ikke synderligt vanskeligt at foretage en hulmursisolering, men som tidligere nævnt, så skal du sørge for at udlicitere arbejdet til en professionel isolatør. Det bedste af det hele er, at det ikke rigtigt kan ses på din mur efter arbejdet er udført, medmindre du går helt tæt på muren. En isolatør vil selvfølgelig altid forsøge at ramme fugernes oprindelige farve på bedste vis, så det ikke kan ses, at du har fået udført en hulmursisolering. Derfor skal du heller ikke være bange for at få udført en hulmursisolering, da det ikke er noget, der vil efterlade mærkbare mærker på din mur.