Skal du på ferie? Tjek DMI

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en ferie meget hurtigt kan vise sig at blive ødelagt, hvis man pakker til 30 grader og høj sol, og vejret viser sig at byde på noget helt andet de første par dage. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at tjekke op på vejret, inden du begiver dig afsted.

Selvom rejsen går til Tyrkiet eller Spanien, hvor der er meget lav risiko for regn og dårligt vejr, og særligt i sommerperioden, så anbefales det på kraftigste vis, at du sørger for at tjekke op på vejret via DMI. Ofte er der mulighed for at se helt op til 15 dage frem i tiden, hvorfor der er mulighed for at tjekke i god tid.

Skal jeg finde en lokal løsning?

Der er rigtig mange, der i den forbindelse tror, at de skal finde én eller anden form for lokal løsning. Det kunne f.eks. være en lokal hjemmeside, hvor der vises vejret for det område, du skal besøge eller derimod en lokal app, der er lavet til at vise vejret i det land eller måske endda det specifikke område, du skal besøge.

Faktum er dog, at der ikke er nogen grund til, at bruge tiden på dette. Der findes mange glimrende løsninger, der kan give dig ganske korrekt data på trods af, at de er tilgængelige her i Danmark. Et godt forslag kunne være DMI, der er en forkortelse for Danmarks Meteorologiske Institut, der kan give dig data om vejret hele verden over.

Din ferie ødelægges ikke af dårligt vejr

Der er mange, der tror, at deres ferie bliver ødelagt af dårligt vejr. Du skal selvfølgelig ikke lade din ferie blive dikteret af, at der er tale om dårligt vejr, der hvor, du skal rejse hen, uanset om der er tale om, at du skal ned til kedeligt gråvejr i Spanien eller du måske skal ned i de franske bjerge, hvor der både forekommer lyn og regn.

Din ferie kan derimod ende med at blive ødelagt, hvis ikke du sørger for at medbringe den rette påklædning. Ikke dermed sagt, at det vil være synderligt spændende, at skulle rejse til et Sydeuropæisk land blot for at opleve mere regn, gråvejr og deslige, men fokusér dog på at nyde ferien i stedet for at bruge tiden på at tænke over, at du er uheldig med vejret.

Sørg for at tjekke vejret i god tid

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at tjekke vejret i god tid. Det giver dig muligheden for at forberede dig bedst muligt på det vejr, du skal ned (eller op) til. Dette gør sig gældende i forhold til din planlægning og din pakning, men selvfølgelig også i forhold til det psykiske aspekt, hvis du skal besøge Italien og de første par dage står på regnvejr.

Du kan med fordel downloade DMIs app til din smartphone, så du hele tiden har vejret ved hånden og kan følge med i, hvad der sker af ændringer for det område, du skal besøge i forbindelse med din ferie.