Ikke kategoriseret

Måder du kan være klimavenlig på

Ønsker du at være mere klimavenlig? Har du brug for inspiration til, hvordan du kan blive det? Så er der hjælp at hente. Der findes mange måder, hvor du kan være det på, så det hele handler om at finde de måder, du synes, der er nemmest for dig at være klimavenlig på. Hvis du ønsker en miljøvenlig ferie, så kan du vælge dette. Her er bilen bedre at tage end flyet, men det kan være dyrt i benzin. Derfor kan du vælge at tage et ferielån.

Hvad kan du gøre?

Det første, du kan overveje, er, hvor vigtigt det er for dig at spise kød. Du behøves ikke at skære alt kød ud af dit liv, men du kan overveje at have nogle kødfrie dage, idet kød er rigtig skadeligt for miljøet. Derudover kan du også have fokus på, hvilket kød du spiser. Noget, der nemlig er rigtig dårligt for miljøet, er oksekød. Derfor kan du overveje at spise kylling eller fisk i stedet for.

Du kan også overveje dine transportmidler. Hvis du ofte benytter bilen, så kan du vælge at udskifte det med din cykel i stedet. Hvis din arbejdsplads er langt væk fra dit hjem, og det derfor er for tidskrævende at cykle, så kan ud vælge offentlig tranport i stedet, da dette også er bedre for miljøet. Det vil sige, at du enten kan vælge bus eller tog.

Du kan også overveje at udskifte redskaber ud i dit hjem, som kun kan anvendes en gang. Det er for eksempel muligt for dig at få genanvendelige sugerør eller genanvendelige karklude. Dette kan være med til at gavne miljøet rigtig meget, og du kan hermed have en god samvittighed.

Hvis du mangler arbejde, kan du få hjælp, da ASE er en uafhængig arbejdsløshedskasse. Med en A-kasse kan du også være økonomisk sikret, hvis du skulle miste dit arbejde.