Nyheder

Lån penge til en mere miljøvenlig rejse

Det er simpelthen så skønt at rejse. Der er noget helt fantastisk og helt unikt ved at kunne tage til fjerne og mere eksotiske himmelstrøg, lære andre mennesker og andre kulturer at kende og smage ny mad og se nye steder.
Det er nok også derfor, at vi mennesker er så vilde med at tage af sted på rejser. Vi rejser stort set hver gang, vi får muligheden for det. Og vi får masser ud af det på oplevelseskontoen og rent mentalt, for man bliver et større menneske af at opleve verden.

Rejser koster på CO2-kontoen

Til gengæld er vi dyre i forhold til miljøet, når vi rejser. Særligt når vi rejser med fly. Undersøgelser viser nemlig, at flyrejse er en af de helt store syndere, når det kommer til udledning af CO2 og forbrug af fossile brændstoffer.
Hver eneste gang vi tager med et fly, bliver vi derfor de helt store syndere, når det kommer til miljøet, kloden og klimaet. Så kan det næsten være lige meget, hvor lidt kød vi spiser, hvor meget plastik så undgår og hvor ofte vi tager cyklen på arbejdet. Flyet vender hele vores CO2-regnskab på hovedet.

Man kan godt rejse mere miljøvenligt

Heldigvis er det ikke nødvendigvis sådan, at den dårlige samvittighed over at skulle flyve behøver at stoppe en fra at rejse til de smukke og spændende steder i verden. Der findes nemlig alternative måder at rejse på, som er langt mere skånsomme for miljøet.
Disse kan variere rigtig meget alt afhængigt af, at hvor man vil hen og hvilken type af rejse, som man gerne vil på. Men typisk handler det om at undgå flyet og i stedet tage andre former for kollektiv transport, der sviner langt mindre rent CO2-mæssigt.

Tag tog, bus eller bil

En af de absolut bedste former for transport er tog. Det fede ved togrejse er, at der går et stærkt og effektivt tognet rundt i hele Europa. Også uden for Europas grænser kan man rejse med tog, det kræver dog ofte lidt mere planlægning end det første.
Ellers er bus også et rigtig godt alternativ. Man kan også køre bil, men den batter lidt mere negativt ud. Her er det en god idé at fylde bilen helt op, så man udnytter potentialet ved forbrændingen så meget som overhovedet muligt, når man kører af sted.

Sponsorer den klimavenlige rejse med et lån

Det kan være dyrt at flyve, men det kan bestemt også være dyrt at rejse med mere miljø- og klimavenlige former for transport. Ofte kræver det mere tid og flere skifte, og det kan derfor godt komme til at løbe op. Her kan det være en idé at tage et lån for at få råd til ferien.
Det er heldigvis både nemt og hurtigt at tage et online lån. Disse lån er uforpligtende, og man kan selv bestemme størrelsen på lånet og løbetiden. Det betyder, at man kan låne lige det, man skal bruge til ferien. På Ecomias låneside kan man læse mere.