Nyheder

Grøn energi er en effektiv og dyr investering

Vi ønsker i dag mere bæredygtighed og træffer flere klimavenlige beslutninger i livet. Vi finder også gerne vores egne energiløsninger, og her er grøn energi kommet for at blive. En effektiv og dyr investering, der kræver et større økonomisk overblik

Hvorfor grøn energi?

Grøn energi er en vedvarende energiform, der skåner miljøet. En populær energiløsning, der har sine mange fordele:

  • Grøn energi giver først og fremmest minimale mængder udslip af CO2 og den rette løsning for miljøet.
  • Grøn energi betyder en langt billigere løsning på dine husstandsudgifter såsom varme-, vand- og elafgifterne.
  • Grøn energi giver en forøget værdi på din bolig

Grøn energi er på alle måder den helt rigtige beslutning. Men dog ikke en billig løsning, og for mange danske boligejere kræver det en investering i flere energiløsninger som eksempelvis jordvarme og en varmepumpe, hvorfor de fleste mennesker beslutter sig for at tage et lån.

Få grøn energi med et billigt lån

Vil du foretage et lån til en grøn energi, ønsker du naturligvis en billig løsning. Lån er typisk forbundet med renter men også andre omkostninger som bl.a. bestillingsomkostninger, ekspeditionsomkostninger, PBS-gebyrer, administrationsgebyrer og månedlige/årlige kontogebyrer skal beregnes med i dine udgifter. Formidler vi et lån, skal vi angive ÅOP, som står for de årlige omkostninger i procent. ÅOP har en stor betydning for din økonomi. Dette gælder også, hvis du er i RKI. Men husk, at du kan få råd til grøn energi med et billigt lån trods RKI.

I begge tilfælde handler det om at træffe de rigtige beslutninger for et lån, hvis du ikke ønsker de dyre løsninger:

  • Vælg et lån med den laveste ÅOP og dermed de billigste løsninger på renter og omkostninger
  • Undersøg om du kan få tilskud til de forskellige energiløsninger, som du naturligvis skal vælge ud fra pris og kvalitet.
  • Hold øje med det samlede tilbagebetalte beløb og tilbagebetalingstid ved et lån, hvis du har mulighed for flere alternative energiløsninger.