Nyheder

Begræns dit klimaaftryk – invester i en miljøvenlig bil

I dagens Danmark er begreber som klimaaftryk, global opvarmning og bæredygtighed svære at komme udenom. Verden er truet af klimaforandringer og vi bliver konstant mindet om, at vi skal ændre på vores vaner og levemåder for at reducere vores klimaaftryk.

Der er mange måder at gøre sin hverdag lidt grønnere på. En stor CO2-udleder, som de fleste danskere ikke kan leve uden, er bilen. Heldigvis er der højtryk på udviklingen af alternativer til den osende CO2-udleder på fire hjul. Læs med her og bliv inspireret til at vælge en miljøvenlig bil.

Elbilen er det nye grønne

Elbilen er nok det tætteste man kommer på en miljøvenlig bil. Den lydreducerede bil kører på elektricitet lagret på batterier i stedet for på benzin eller diesel. Derfor udleder elbiler ikke CO2 fra udstødningen.

Der er store miljømæssige fordele ved at vælge en elbil. Det optimale i et miljømæssigt perspektiv er, hvis elektriciteten stammer fra alternative energikilder såsom vindkraft eller solpaneler. Men selv hvis strømmen til din elbil stammer fra CO2-udledende kulkraftværker, er udledningen af CO2 betydeligt mindre, end hvis du har en bil, der kører på diesel eller benzin.

Hybridbilen – det grønne midtvejsalternativ

Er man ikke helt klar til at kaste sig fuldt ud i at investere i en elbil, finder man et godt alternativ i hybridbilen. Som navnet antyder, kører en hybridbil på forskellige motorkilder. For eksempel kan en hybridbil have en motor, der kører på elektricitet, og en motor, der kører på benzin eller diesel.

Hybridbilen er et godt grønt alternativ til en bil, der kører på benzin eller diesel fordi brændstofforbruget optimeres ved at de to energikilder understøtter hinanden. Teknologien af hybridbiler bliver ofte udviklet sådan, at genopladelig energi ikke går til spilde. For eksempel kan bremseenergi bruges til at generere strøm, som genbruges til at assistere brændstofmotoren.

Det skal du være opmærksom på inden du investerer i en el- eller hybridbil

For at slå fordelene ved elbiler og hybridbiler fast er begge i større eller mindre grad miljøvenlige alternativer til klimabelastende biler, der kører på diesel og benzin. En miljøvenlig bil er ikke løsningen for dig, der elsker hastighed og gerne vil have en kæmpemotor. Det er til gengæld en bil for dig, der har lyst til at reducere dit klimaaftryk.

Selvom både elbiler og især hybridbiler bliver mere og mere populære, er der i det store billede stadig tale om en relativ ny udvikling. De er derfor ofte dyrere at investere i end biler, der kører på brændstof. Ønsker du at gå efter en miljøvenlig løsning, men har du ikke råd til investeringen kan det være en god idé at finde et godt billån. Find et billån her, tjek markedet ud og find en løsning, der passer dig.