Derfor bør du vælge en god pilleovn til hjemmet

Vi har alle behov for varme. Og det er både noget, der gør sig gældende, når det kommer til det varme brugsvand, vi har i vores haner i vores hjem lige såvel, som det gør sig gældende i vores rum, der også skal være lune og behagelige at opholde sig i. 

De fleste af os kan derfor ikke forestille os en hverdag, hvor der ikke er varmt indenfor, og derfor er der selvfølgelig behov for noget, der kan give den varme. Og her er det en tendens, at der er mange, der vælger at benytte sig af en pilleovn.

En meget populær varmekilde 

Når der er tale om en pilleovn, så er det i dag en meget populær varmekilde – og det er der mange forskellige og ikke mindst gode grunde til. For det første er en sådan ovn miljøneutral. Og med det store pres, som vi i dag oplever på det hårdt trængte klima, er det særdeles vigtigt, at vi alle tager nogle initiativer til os, så vi begynder at tilgodese planeten bedre.

En pilleovn sørger derfor for, at du kan have god samvittighed, når du tænder op. Derfor skal du ikke være nervøs for at skrue lidt mere op for varmen.

Spar penge på dit varmebudget

Derudover er det billigt at have en pilleovn. Og det betyder, at det faktisk er muligt for dig at spare på din varmeregning, hvis du vælger at gøre brug af en sådan. Der er tal, der viser, at det er muligt for dig at spare helt op til 50-60% på dit varmebudget. Og hvem af os er ikke vilde med de besparelser, som vi kan finde os i vores hverdag? 

Det er nemlig dem, der sikrer, at der bliver lidt mere luft i økonomien, som der kan bruges til de sjovere ting i hverdagen og de andre ting, som vi drømmer om, at vi også skal have penge til.

Når du gerne vil undgå støv

Sidst men ikke mindst er der med en pilleovn også tale om en varmekilde, der ikke sviner for dig, hvorfor du ikke behøves at gå rundt og gøre rent hele tiden. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med en brændeovn, der blandt andet soder. 

Faktisk er det bevist, at du med en pilleovn får helt op til 80% mindre støv, og det er for alvor noget, der kan mærkes i hjemmet – især hvis du er vant til at have en brændeovn eller en varmekilde, der støver. 

Vælg en Langå pilleovn

Er det noget, som du synes, der lyder som værende en god ide? Så handler det for dig bare om at finde frem til den rette pilleovn – og det kan være lidt som at bevæge sig i en jungle, idet der er så mange forskellige modeller at vælge mellem. Er det prisen, der er relevant for dig, og vil du samtidig gerne være sikret den bedste kvalitet, så tag et kig på Langå pilleovne – for Langå pilleovne er billige.

Gør din bolig mere grøn

Aldrig har det været mere oppe i tiden at tage stilling til miljøpåvirkningen. Mange virksomheder og offentlige steder er allerede i fuld gang med at omlægge til grøn energi. I det hele taget, er det blevet moderne at tænke mere bæredygtigt i forhold til emballage, transport, produktion etc. Og det er vigtigt som aldrig før, at vi tager nogle miljørigtige beslutninger.

En ting er hvad der sker i det offentlige rum, men er der noget vi selv kan gøre derhjemme? Det gamle ordsprog siger at: mange bække små, gør en stor å. Forandringer starter i det små, og det gør en forskel, hvad vi vælger at gøre i privaten.

Vælg miljøvenlig opvarmning af hjemmet

Det gamle oliefyr er forældet, og det er tid til at tænke en grønnere profil ind i familiens hjem. En varmepumpe kan sørge for at jeres opvarmning bliver mere grøn og miljøvenlig. Ofte kan boligens CO2-udledning falde med helt op til en tredjedel, ved at få installeret en varmepumpe.

Hvis du ikke helt ved om en varmepumpe er det rigtige for jeres hjem, er der altid mulighed for at kontakte udbyderne og få en uforpligtende snak. Så kan du høre om mulighederne for at få installeret en varmepumpe. Det er godt for miljøet, godt for pengepungen og ovenikøbet mulighed for en bedre energimærkning på din bolig.

Gør opvarmningen nem med et abonnement

Det er en god idé at tænke grøn bolig, men det kan være noget af en udskrivning at skulle investere i en varmepumpe. Har du ikke råd til at foretage en stor engangsinvestering, behøver det ikke at være enden på drømmen om en varmepumpe.

Der er nemlig mulighed for at investere i en varmepumpe på abonnement. Du slipper for det store engangsbeløb, og på den måde slipper du også for alt bøvlet med installation og service. I stedet betaler du et fast månedligt beløb, og så bliver resten klaret for dig.

Ved at vælge en varmepumpe på abonnement, slipper du for uforudsete udgifter – også når den skal udskiftes. Det er højt kvalificerede fagfolk, der tager sig af installationen, så du er sikret at alt bliver gjort korrekt efter alle forskrifterne.

Det behøver ikke at være besværligt eller dyrt at leve grønt. Så køb en varmepumpe på abonnementallerede i dag, og få dit hjem et skridt i den rigtige retning.

Alle skal have råd til grøn omstilling

Ved at få mulighed for at investere i en varmepumpe på abonnement, bliver det langt mere tilgængeligt for hr. og fru Danmark. Vi skal alle være med til at skubbe verden i en mere bæredygtig retning, og det gør udbyderne af varmepumper på denne måde.

Metoden gør det muligt for langt flere at kunne hoppe med på bølgen, da det er et relativt lille beløb, der skal betales ved opstart. En anden ting, der gør det overkommeligt for langt flere borgere, er at der bliver taget højde for alt hvad der hedder reparation og service, i et og samme abonnement.

Fremtiden er grøn, skynd dig med på vognen.

Få styr på økonomien og lav forbedringer på din bolig

Bliver næste år året, hvor du skal lave forbedringer på din bolig? Eller måske endda realisere drømmen om at eje din egen bolig for første gang? Start med at få styr på økonomien, og så er du allerede langt.

Husejer? – optimer dit økonomiske potentiale

Uanset om du kigger på dit første hus, eller om det er på tide at få skiftet vinduerne på dit eksisterende, så vil det for de fleste af os give mening at undersøge lån til hus. Har du brug for at låne til husforbedringer, eller til udbetalingen på din drømmebolig, så er det værd at sætte sig ind i, hvilke banker der er derude, og hvad de kan tilbyde dig, som er tilpasset netop din økonomi og din hverdag.

Ved at tænke muligheden for lån med, når du kigger på dine fremtidige muligheder, så har du mulighed for at realisere noget nu, som du måske ikke ville have mulighed for, før mange år ude i fremtiden. Gør du det smart og fornuftigt, kan det at tage et lån være en fordel.

Det er godt at gøre sig overvejelser om, hvor meget man selv kan lave i et hus. Er du dygtig til murer-, tømrer- og snedkerarbejde, eller rækker evnerne højst til et par paneler?

Vær realistisk, bare fordi du bliver husejer, kommer du ikke over natten til at være den næste Jørgen Leth, til gengæld hvis du syntes, det er sjovt og spændende, så kan man lære meget over nettet, og tilmed betale en professionel for at rådgive et par timer, inden man selv giver sig i kast med projektet.

Hvor villig du er til at lave ting selv, er selvfølgelig helt afgørende for, hvilken stand dit fremtidige hus skal være i. Der er et stort potentiale i at kigge på huse i en lavere prisklasse, for derefter at renovere dem. Enten lidt efter lidt som økonomien tillader det, eller hvis man har et større rådighedsbeløb til at klare det hele med det samme.

Hold øje med håndværkerfradraget, og udnyt det

Det har i nogle år nu været muligt at gøre brug af håndværkerfradraget, eller det der hedder servicefradrag, når man skulle have lavet forbedringer i boligen. Fradraget er 26 %, det vil sige at indberetter du 3000 kr., ja, så sparer du ca. 780 kr. på skatteregningen. Regeringen har åbnet op for at udvide disse fradrag yderligere. Hvis det bliver vedtaget, så kan du bruge servicefradraget endnu mere.

Alle disse overvejelser om, hvornår det er smart at starte på et gør-det-selv-projekt eller måske for nogen et gør-det-for-mig-projekt, er selvfølgelig også ledsaget af tanker om økonomi. Har jeg de rette midler lige nu til at kaste mig ud i det her? Og hvad hvis der kommer uforudsete udgifter, jeg ikke har budgetteret med?

I den fase af din planlægning, kan det være relevant at kigge på hvad er forbrugslån? Og er det en smart mulighed for mig? Ved at undersøge dine muligheder hele vejen rundt, kan du bedre lægge et realistisk budget, og en plan for dit næste husprojekt.

Sådan udvælger du det rette fyr til dit hjem

Er du næsten lige flyttet i nyt hus, og skal du derfor overveje, hvilket fyr, du skal have i hjemmet? Eller det blot på tide, at du får udskiftet det gamle? Så bør du læse med i denne artikel! Det kan nemlig være svært at tage stilling til, hvilket fyr, man ønsker, og ikke mindst hvilket fyr, der passer bedst til ens hjem. Der er mange overvejelser, men hvis du tillader dig selv at bruge god tid på dem, vil du også finde frem til den bedste løsning.

Læs med i denne artikel, hvis du vil vide mere om, hvilke overvejelser, du bør gøre dig, når du skal udvælge det rette fyr til dit hjem!

Opsøg professionel vejledning – og få professionelle til at udskifte fyret

Hvis du står over for at skulle have udskiftet et fyr, har du måske oplevet, at det er en længere proces. Og det er samtidig en proces, som mange mennesker helst ville være foruden. Men det er vigtigt at sige, at denne lange proces er helt essentielt for, at du ender ud med det fyr, der passer bedst til lige netop dit hjem og dit behov.

Det kan være en god idé at opsøge professionel hjælp til at finde ud af, hvilket fyr, du bør vælge. Hvis du intet ved om de forskellige typer af fyr, kan det nemlig være en noget nær umulig opgave at finde frem til, hvilket fyr, du bør vælge. Det kan selvfølgelig være, at du har et familiemedlem eller en god ven, der arbejder inden for dette område – og så skal du selvfølgelig ikke holde dig tilbage med at spørge denne person til råds. 

Med professionel rådgivning vil du kunne frem til, hvilket fyr, der passer bedst til din hustype og dit behov. Dette kunne for eksempel være et pillefyr. Det er dernæst en god idé også at få professionel hjælp til at få implementereret fyret i dit hjem. På denne måde kan du vide dig sikker på, at det hele kommer til at fungere, som det bør. Se mere her, hvis du overvejer at vælge et pillefyr.

Undersøg hvilke fyr, der er de mest miljørigtige  

En udskiftning af et fyr i dit hjem er også en oplagt mulighed for, at du kan stoppe op og reflektere over, om du går op i at vælge miljørigtige løsning. Når fyret alligevel skal udskiftet, kan det nemlig være en god idé at overveje, om du i sidste ende bør udskifte dit fyr til et miljørigtigt et af slagsen.

Ideer til boligindretning

Står du også med overvejelser om at rokere rundt i dit hjem? Købe nye møbler? Og skabe en helt ny indretning? Det har aldrig interesseret danskerne mere end lige nu – indretning. Dette gælder både begge køn. Folk har en stor interesse i at skabe et smukt og indbydende hjem, og iværksætte nogle smukke rammer. 

Hvis du er løbet tør for indretningsideer, er der en masse muligheder for at finde idéer til boligindretning online. Her kan du finde spændende inspirations-artikler, som hjælper dig med at skabe unikke idéer til boligen. 

Alle rum er noget værd
Boligindretning kan sagtens være værd at kaste en masse penge og timer efter. For det giver i den grad pote på flere parametre. Du bruger uendelige mange timer i dit hjem, det er her du kobler af, har de skønneste timer med venner og familie og skaber uforglemmelige minder. Dette kræver, at du føler dig hjemme og godt tilpas. 

Samtidig er det vigtigt, at dit afspejler dig og din personlighed. Og dette gælder alle rum – både badeværelset, soveværelset, køkkenet – og ja selv entréen og bryggerset. 

Danmark og boligindretning
Vores ganske land har altid været ofte nævnt når man taler om møbler og indretning. Skandinavien er kendt for vores minimalistiske boligindretning, med rene og enkle linjer. Det danner et meget klassisk look, hvor der er mulighed for at pifte det op med farver og unikke features. 

Derudover står store danske designere bag nogle ligeså store møbelklassikere, som er kendt verden rundt. For hvem drømmer ikke om at have Arne Jacobsens ’Ægget’ eller ’Svanen’ eller en lædersofa fra Børge Mogensen stående i dagligstuen? 

Hvad hitter i det nye år?
Står du for eksempel med spørgsmål såsom, er velour stadig in i 2021? hvor kan man købe det flotteste plankebord henne? Eller hvor finder man unikke lyskæder, til at skabe en hyggelig efterårsstemning? Så kan du finde svar på disse spørgsmål i boligmagasiner og inspirationsartikler online.

Det som især hitter i 2021, er naturlige materialer. Vi har i flere år taget flere og flere planter ind i vores hjem, men nu er turen altså kommet til naturmateriale, som skaber et elegant og let udtryk til boligen. Det er især bambusmøbler, som træder kraftigt frem i det nye år. 

Og farver vil ligeså hitte ekstremt meget. Vi har i mange år været vant til de hvide vægge, men nu skal der altså kulør på hverdagen med skarpe væg- og loftsfarver. Det kan gøre en enorm forskel for hele hjemmet at blot male én enkel væg. Dette kræver lidt mod, men vil skabe et skarpt og iøjefaldende blinkfang til din bolig. 

Til sidst er der bare at sige – på med arbejdshandskerne og kast dig ud i maling, genbrug og naturmaterialerne. God arbejdslyst. Når du først når i mål med din boligindretning, vil du opleve de mange store fordele, som der er ved at have et flot og indbydende hjem.

 

Guide: Sådan lever du klimavenligt til hverdag

Vi ved alle sammen godt, at Jordens klima er belastet, og at vi mennesker er grunden dertil. Når mennesket er problemet, må mennesket også være en del af løsningen. Og ikke kun nogen, men alle – i hvert fald, hvis det skal lykkes at undgå endnu større klimaforandringer, end vi allerede ser nu. Det kan dog være svært lige at redde klimaet, når man har en travl hverdag. Derfor kommer der her en lille guide til, hvordan du kan leve mere klimavenligt i din hverdag. 

Lav en madplan

I den rige del af verden, mangler man sjældent noget. Man kan altid få dækket sine mest basale behov for at kunne overleve. Et af disse behov er mad. Mad er livsvigtig for mennesker, da det er vores primære energikilde. Mad er dog efterhånden ikke længere noget, vi spiser, kun fordi vi skal, men også fordi vi kan. Flere har et overforbrug af mad i den forstand, at de køber meget mere, end de egentlig konsumerer. Derfor ender rigtig meget mad i skraldespanden, og al den energi der er blevet brugt til at producere maden, går til spilde. Det du selv kan gøre for at undgå madspild, er at lave en madplan. Med en madplan laver du en plan for en uge ad gangen, hvor du bestemmer dig for, hvad du skal have at spise. På den måde er det meget nemmere at danne et overblik over, hvilke ingredienser du skal bruge, og lade dem gå igen i løbet af ugen. 

Spis mindre kød

Udover at lave en madplan, kan du også hjælpe klimaet ved at ændre din kost. De fleste danskere spiser kød hver dag og i rigelige mængder. Problemer er, at produktion af kød udleder rigtig meget CO2, hvilket i for store mængder ødelægger Jordens naturlige klima. Derfor kan du med fordel helt undgå at spise kød nogle gange om ugen, og når du så spiser kød, så spis mindre end du plejer. Det kan være en svær overgang til at begynde med, men de fleste vænner sig hurtigt til at spise mindre kød og flere grøntsager. 

Gør dit hus klimavenligt

At ændre på sin kost kræver nogle forholdsvis få justeringer, men batter rigtig meget på bundlinjen. En anden ting, som også betyder meget for din udledning af CO2, er hvordan dit hus er isoleret. Ældre huse er ikke altid særlig godt isoleret, og derfor kræver det en del mere energi at varme huset op. Sådanne huse har ofte en dårlig energimærkning – læs mere om energimærkning her. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, om man kan få isoleret sit hus yderligere, så man slipper for at fyre for gråspurvene.  

Tag cyklen eller offentlig transport på arbejde

De fleste danskere har en bil, og mange har faktisk to biler, men desværre udleder biler en masse CO2. Derfor kan du nedbringe din CO2-udledning, hvis du for eksempel tager cyklen på arbejde. Hvis du har langt på arbejde, kan offentlig transport måske også være en mulighed. 

Tilbehør til iPad

Tilføj til din iPad et solidt og unikt iPad cover. 
Der findes et ocean af forskellige iPad covers.
De varierer i materialer, priser, typer og designs, og derfor er det vigtigt at vælge det rette tilbehør til iPad, hvor pris og kvalitet går hånd i hånd. 

covers til iPad er en nødvendighed til dig, der går op i din iPads helbred, da dets primære opgave først og fremmest er at beskytte din hardware. 
Din iPad ligger på overflader og får konstant små ridser og skrammer på sig, hvorfor iPad covers bare er et must at have. 

Blot aldrig din iPad! 
iPad skærmbeskyttelse er der mange, som ikke erindre vigtigheden af, men det kan være forskellen mellem en dyr skærmreparation til iPad eller ej. 
Har du et cover til iPad, er din iPad beskyttet på bagsiden og i kanterne, men hvad med skærmen? 
Vælg kvalitet når du køber iPad skærmbeskyttelse, så du altid får det stærkeste med bedste funktionalitet. 
Tykkelse, transparenthed, montering og styrke er alle parametre, du skal overveje, så du undgår billig skærmbeskyttelse til iPad, der ikke virker.

iPad skærmbeskyttelse giver dig de bedste muligheder for at øge levetiden på din iPad tablet markant. 
Vælg det iPad skærmbeskyttelse, der giver dig mest for pengene, og som passer til din specifikke iPad tablet. 
skærmbeskyttelse til iPad bør man ikke gå på kompromis med.
Køb et solidt iPad tastatur, der kan gøre en enorm forskel i dit daglige arbejde med din iPad. 
Foruden at finde det tastatur il iPad, der passer til din type, skal du vælge et, der er lækkert at sidde med og nemt for fingrene. 

Dit iPad tastatur skal bruges mange gange og vil derfor tage meget slitage med tiden. 
Derfor er det vigtigt, at du køber et solidt tastatur, der kan holde længe.
Tastaturer til iPad kommer i mange forskellige former og udgaver. 
Mange har sågar indbygget cover deri, hvilket er snedigt og dermed sparer dig for en ekstra investering eller udfordringer med at finde et cover, der passer til din iPad og et eventuelt løst iPad tastatur. 
Tastaturer til iPad fås til alle iPad modeller, og udvalget er dermed ekstremt stort. 
iPad tilbehør er alt, det der gør din oplevelse bedre med din iPad. 
tilbehør til iPad inkluderer derfor ladekabler, opladere, covers til iPad, skærmbeskyttelse, iPad stande/holdere og lignende apparater. 

Alt hvad du kan koble til og anvende med din iPad, er tilbehør til iPad.
Det er noget, du ikke må gå ned på, og oftest finder du dit tilbehør til meget gode priser.
iPad tilbehør er alt, hvad du behøver til din iPad, og du må derfor aldrig gå ned på gadgets og essentielle ting som ladere og kabler, holdere, covers til iPad og skærmbeskyttelse. 

læder cover iPad er det stilrene valg, der giver dig flot kunstlæder i PU-kvalitet. 
Det er dit sikre valg til et klassisk udseende, som også er solidt og kan modstå ridserne og endnu se flot ud. 
Et lædercover kan sågar med tiden fremstå flottere efter lidt brug, hvor læderet er modnet og blevet mere rustikt.
iPad cover med tastatur giver dig de bedste forudsætninger for at kunne udføre dit arbejde på en komfortabel og effektiv måde. 

Vælg et tastatur der kan bruges alle steder, så du altid er dækket ind og kan arbejde længe og vælg et iPad tastatur, der kan holde længe. Vælg kvalitet, når du vælger et ipad cover!

Vil du gerne have en elbil? 

Overvejer du kraftigt at anskaffe sig en elbil? I så fald bør du læse denne artikel først. Der er nemlig nogle ting, du bør overveje, før du går ud og anskaffer dig en. 

Har du et sted hvor du kan oplade den? 

En elbil kører trods alt på el. Og det betyder også at du skal finde en måde hvorpå du kan oplade din bil. Det kræver derfor også, at du laver nogle få ændringer til din garage. Du skal have en ladestation inde i din garage, så din bil kan stå og lade op om natten. Det er den eneste måde hvorpå den kan være klar til at køre dagen efter. 

Du kan tage et kig på nogle forskellige ladestationer til elbiler og se, hvilken en af disse der passer bedst til din kommende elbil. Vær opmærksom på at der af og til kan være forskel på hvilken ladestationendu skal have, alt efter hvilken model af elbiler du har. 

Hvis du er i tvivl om hvilken ladestation du skal ud at have fat i, så er det en god ide at spørge mekanikeren ad. Din mekaniker ved som regel en masse omkring disse elbiler. Og hvis han ikke ved noget, så kender han med garanti en, der kan hjælpe dig. 

Kan du kører på langfart i din elbil? 

Hvis du godt kan lide at tage på nogle lange søndagsture, så er det en god ide at undersøge hvor stort batteriet der er i din elbil. Hvor lang tid kan du køre rundt i din elbil på en enkelt opladning? 

I et lille land som Danmark gør det ikke så voldsomt meget, hvis man ikke har det allerstørste batteri i verden. Ofte har man nok batteri til at man kan komme rundt omkring i landet. Men hvis du gerne vil til udlandet med din bil i stedet for, så det er god ide at sørge for at du har et tilpas stort nok batteri på din elbil. 

Før du tager afsted på nogen længere køreture, så bør du også undersøge, hvor der er offentlig ladestationer rundt omkring til landet. De er efterhånden blevet mere populære på forskellige tankstationer rundt omkring i storbyerne. Men det er trods alt ikke alle steder, du kan forvente at finde en. 

Det er derfor en god ide lige at notere sig disse ladestationer rundt omkring i landet, før du sætter dig ind i din bil. 

 

Investerér i dit kæledyr med omtanke

Husdyr medbringer bedre mentalt og emotionelt velvære, og bliver gerne fuldbyrdede familiemedlemmer. De har udviklet sig parallelt med mennesket, over tusinder af år – og udgør derfor det perfekte selskab, hvad enten du er alene eller med familie. Her kigger vi nærmere på hvad du skal vide inden du anskaffer et kæledyr, så det bliver en god oplevelse for alle parter.

Hvad ville dyret vælge?

Se det fra dyrets perspektiv. Når du vælger om du skal have hund, kat eller guldfisk, så tænk praktisk. De fleste dyr bliver deprimerede og syge hvis de ikke kan være aktive, og du bør tænke dig godt om, inden du gør dit endelige valg.

 

Hunde er overordnet set mere forpligtende, men vil elske og beskytte dig ubetinget, så længe du er god mod dem. Katte derimod er generelt mere selvstændige, og kræver mindre opmærksomhed – selvom det kan svinge racerne såvel som konkrete dyr imellem.

Glæde under ansvar

Afgør med dig selv, hvor mange ressourcer du er parat til at investere i kæledyr. Det drejer sig ikke kun om penge, men også tid, energi og plads. For en udadvendt person kan det ofte være bedst at få hund, hvorimod et par katte kunne været et oplagt valg for den introverte dyreelsker. De trives nemlig bedst i par.

Sundhed først

Sørg for at dyret enten kommer med papir fra dyrlægen, eller at du selv tager et smut forbi og sikrer de nødvendige vaccinationer og tjek. Der findes endda personer og organisationer som indsamler herreløse dyr som, med håbefulde øjne, sidder i et bur og venter på en ny ejer, dag ud og dag ind. Måske kunne det være dig?

Under alle omstændigheder, sørg for at alt det helbredsmæssige er enten på plads eller sker snarest muligt, når du inviterer et firbenet familiemedlem hjem til dig selv.

Som hund og kat

Det gamle ordsprog ‘som hund og kat’ holder ikke altid stik. Der er talrige eksempler på familier hvor begge dyr lever i total harmoni og kærlighed, og både putter og leger sammen. Du kan hjælpe med at få det hele til at gå op i en højere enhed, ved at stille det rette miljø til rådighed.

 

Der findes alt fra madskåle, snore, tæpper og kradsetræer, til legetøj, foder samt pels og tandpleje til katte og hunde. Alt det og meget mere, kan du finde hos den e-mærkede butik Canem. Mærket garanterer for din tryghed og for butikkens kvalitet.

Vandkanten kalder

I en tid hvor man kan begrænses i at rejse til steder med varmt, klart og blåt vand kan det være svært at stillet sit behov for at komme på stranden, bade og snorkle rundt i badetøj og solcreme.

Danmarks vand er sjældent varmere end 20 grader, og kun i få måneder af året, så det bliver en kort og kold fornøjelse at tage ud at bade her.

Der er 3 løsninger.

  1. Bliv en viking. Isbadere og vinterbadere har i de senere år stået i kø for at blive medlem af vinterbadeklubberne landet ovre hvor man går i sauna, bader og gå endnu mere i sauna. Det er en helt særlig fornøjelse at blive gennemvarm, for derefter kun at blive kølet af på “ydersiden”. For mange er det vanedannende.
  2. Tag en våddragt på. En våddragt kan effektivt forlænge din badesæson med mange måneder. Man mærker selvfølgelig ikke vandet på huden, til gengæld fryser man ikke og uvjægere kan dyrke uv jagt i timevis ude at blive kolde.
  3. Bevæg dig! Du kan selv lave varme ved at bevæge dig. Som havsvømmer har man typisk en fleksibel og relativ tynd våddragt på og i kombination med den høje aktivitet der foregår ved havsvømning, så går det altså fint med at holde varmen helt frem til temperaturen kommer under 5 grader. Hvis man så ovenikøbet kan kombinere med punkt 1 (sauna) så er det en herlig måde at bruge havet på.

Så nu hvor du ikke kan rejse til Middelhavet så handler det om at få det bedste ud af det. Hvad enten det er med en våddragt, en sauna, havsvømning, undervandsjagt eller andet.

Corona og rejse restriktionerne er nok en ting vi skal vende os til snarere end noget vi skal vente på går over.

Vidste du i øvrigt at saltvand fryser til is senere end end ferskvand. Ferskvand fryser ved 0 grader, men saltvand kræver altså endnu lavere temperatur. Så man kan altså godt bade i vand der minusgrader koldt!