Vandkanten kalder

I en tid hvor man kan begrænses i at rejse til steder med varmt, klart og blåt vand kan det være svært at stillet sit behov for at komme på stranden, bade og snorkle rundt i badetøj og solcreme.

Danmarks vand er sjældent varmere end 20 grader, og kun i få måneder af året, så det bliver en kort og kold fornøjelse at tage ud at bade her.

Der er 3 løsninger.

  1. Bliv en viking. Isbadere og vinterbadere har i de senere år stået i kø for at blive medlem af vinterbadeklubberne landet ovre hvor man går i sauna, bader og gå endnu mere i sauna. Det er en helt særlig fornøjelse at blive gennemvarm, for derefter kun at blive kølet af på “ydersiden”. For mange er det vanedannende.
  2. Tag en våddragt på. En våddragt kan effektivt forlænge din badesæson med mange måneder. Man mærker selvfølgelig ikke vandet på huden, til gengæld fryser man ikke og uvjægere kan dyrke uv jagt i timevis ude at blive kolde.
  3. Bevæg dig! Du kan selv lave varme ved at bevæge dig. Som havsvømmer har man typisk en fleksibel og relativ tynd våddragt på og i kombination med den høje aktivitet der foregår ved havsvømning, så går det altså fint med at holde varmen helt frem til temperaturen kommer under 5 grader. Hvis man så ovenikøbet kan kombinere med punkt 1 (sauna) så er det en herlig måde at bruge havet på.

Så nu hvor du ikke kan rejse til Middelhavet så handler det om at få det bedste ud af det. Hvad enten det er med en våddragt, en sauna, havsvømning, undervandsjagt eller andet.

Corona og rejse restriktionerne er nok en ting vi skal vende os til snarere end noget vi skal vente på går over.

Vidste du i øvrigt at saltvand fryser til is senere end end ferskvand. Ferskvand fryser ved 0 grader, men saltvand kræver altså endnu lavere temperatur. Så man kan altså godt bade i vand der minusgrader koldt!