Miljø

Investerér i dit kæledyr med omtanke

Husdyr medbringer bedre mentalt og emotionelt velvære, og bliver gerne fuldbyrdede familiemedlemmer. De har udviklet sig parallelt med mennesket, over tusinder af år – og udgør derfor det perfekte selskab, hvad enten du er alene eller med familie. Her kigger vi nærmere på hvad du skal vide inden du anskaffer et kæledyr, så det bliver en god oplevelse for alle parter.

Hvad ville dyret vælge?

Se det fra dyrets perspektiv. Når du vælger om du skal have hund, kat eller guldfisk, så tænk praktisk. De fleste dyr bliver deprimerede og syge hvis de ikke kan være aktive, og du bør tænke dig godt om, inden du gør dit endelige valg.

 

Hunde er overordnet set mere forpligtende, men vil elske og beskytte dig ubetinget, så længe du er god mod dem. Katte derimod er generelt mere selvstændige, og kræver mindre opmærksomhed – selvom det kan svinge racerne såvel som konkrete dyr imellem.

Glæde under ansvar

Afgør med dig selv, hvor mange ressourcer du er parat til at investere i kæledyr. Det drejer sig ikke kun om penge, men også tid, energi og plads. For en udadvendt person kan det ofte være bedst at få hund, hvorimod et par katte kunne været et oplagt valg for den introverte dyreelsker. De trives nemlig bedst i par.

Sundhed først

Sørg for at dyret enten kommer med papir fra dyrlægen, eller at du selv tager et smut forbi og sikrer de nødvendige vaccinationer og tjek. Der findes endda personer og organisationer som indsamler herreløse dyr som, med håbefulde øjne, sidder i et bur og venter på en ny ejer, dag ud og dag ind. Måske kunne det være dig?

Under alle omstændigheder, sørg for at alt det helbredsmæssige er enten på plads eller sker snarest muligt, når du inviterer et firbenet familiemedlem hjem til dig selv.

Som hund og kat

Det gamle ordsprog ‘som hund og kat’ holder ikke altid stik. Der er talrige eksempler på familier hvor begge dyr lever i total harmoni og kærlighed, og både putter og leger sammen. Du kan hjælpe med at få det hele til at gå op i en højere enhed, ved at stille det rette miljø til rådighed.

 

Der findes alt fra madskåle, snore, tæpper og kradsetræer, til legetøj, foder samt pels og tandpleje til katte og hunde. Alt det og meget mere, kan du finde hos den e-mærkede butik Canem. Mærket garanterer for din tryghed og for butikkens kvalitet.