Miljø

Vil du gerne have en elbil? 

Overvejer du kraftigt at anskaffe sig en elbil? I så fald bør du læse denne artikel først. Der er nemlig nogle ting, du bør overveje, før du går ud og anskaffer dig en. 

Har du et sted hvor du kan oplade den? 

En elbil kører trods alt på el. Og det betyder også at du skal finde en måde hvorpå du kan oplade din bil. Det kræver derfor også, at du laver nogle få ændringer til din garage. Du skal have en ladestation inde i din garage, så din bil kan stå og lade op om natten. Det er den eneste måde hvorpå den kan være klar til at køre dagen efter. 

Du kan tage et kig på nogle forskellige ladestationer til elbiler og se, hvilken en af disse der passer bedst til din kommende elbil. Vær opmærksom på at der af og til kan være forskel på hvilken ladestationendu skal have, alt efter hvilken model af elbiler du har. 

Hvis du er i tvivl om hvilken ladestation du skal ud at have fat i, så er det en god ide at spørge mekanikeren ad. Din mekaniker ved som regel en masse omkring disse elbiler. Og hvis han ikke ved noget, så kender han med garanti en, der kan hjælpe dig. 

Kan du kører på langfart i din elbil? 

Hvis du godt kan lide at tage på nogle lange søndagsture, så er det en god ide at undersøge hvor stort batteriet der er i din elbil. Hvor lang tid kan du køre rundt i din elbil på en enkelt opladning? 

I et lille land som Danmark gør det ikke så voldsomt meget, hvis man ikke har det allerstørste batteri i verden. Ofte har man nok batteri til at man kan komme rundt omkring i landet. Men hvis du gerne vil til udlandet med din bil i stedet for, så det er god ide at sørge for at du har et tilpas stort nok batteri på din elbil. 

Før du tager afsted på nogen længere køreture, så bør du også undersøge, hvor der er offentlig ladestationer rundt omkring til landet. De er efterhånden blevet mere populære på forskellige tankstationer rundt omkring i storbyerne. Men det er trods alt ikke alle steder, du kan forvente at finde en. 

Det er derfor en god ide lige at notere sig disse ladestationer rundt omkring i landet, før du sætter dig ind i din bil.