Energiforbrug: Sådan sparer du på varmen

— Der er mange penge at spare på sit varmeforbrug, hvis man tænker sig lidt om. Danskernes energiforbrug stiger hele tiden, og derfor er det vigtigt at spare der, hvor det er muligt — både for din egen pengepungs skyld, men i dén grad for miljøet. 

 

Synes du også, at dine el- og varmeregninger er for dyre? Så er du ikke den eneste. I Danmark er vi nemlig ikke gode til at spare på energien i hjemmet. Derfor har vi i denne artikel samlet et par brugbare tricks til, hvordan du kan spare penge på din el- og varmeregning.

 

10 gode råd til at spare på varmen

 

  1. Skru ned for varmen, når du er i bad. Der er ingen grund til at have varme på, medmindre det er vinter, og det derfor er meget koldt, når man kommer ud af badet. Typisk har man vinduerne åbne, når man er i bad. Derfor bør man skrue ned for varmen. Dette gælder især, hvis man tager lange bade.
  2. Lad være med at have gardinerne rullet ned i løbet af dagen, så solen kan varme dine rum op.
  3. Får du gæster, bør du ikke skrue op for varmen. Mange mennesker i samme rum genererer varme, og derfor er det unødvendigt at skrue op for varmen. Typisk vil man også have gang i madlavning og måske levende lys hen ad aftenen.
  4. Mal væggene i mørke farver. Mørke farver tiltrækker nemlig varme. Dette gælder dog ikke kun for væggene — også møbler og gulve i mørke farver holder bedre på varmen.
  5. Tag dig tid til at aflæse dit varmeforbrug minimum én gang om ugen. På den måde kan du bedre skabe et overblik over dit varmeforbrug. Samtidig vil du have lettere ved at opdage, hvis der er fejl på dit fyr, såfremt du har sådan ét.
  6. Når du laver mad, eller solen skinner, bør du skrue ned for varmen.
  7. Når du tager bad, så skal vandet maksimalt 60 grader varmt, da en højere temperatur kan få varmtvandsbeholderen til at kalke til.
  8. Hvis du har polstrede læder- eller stofmøbler, vil du bedre kunne holde varmen, og der vil ikke være et lige så stort behov for at have varme på.
  9. Sørg for at møbler og gardiner skal ikke være placeret for tæt på radiatoren — det blokerer nemlig for varmen.
  10. Brug mørklægningsgardiner — og husk generelt at trække gardinerne for om aftenen. De virker nemlig som et ekstra lag isolering, og er med til at holde varmen inde, så der ikke er det samme behov for at skrue op for radiatoren. Vælger du at købe dem som rullgardiner, er det nemt at rulle gardinerne til og fra, og du får et mørklægningsgardin, der næsten ikke ses, når det ikke er i brug.

Godt brænde til ovnen

Der er mange simple og enkle ting her i livet, der tilfredsstiller os mennesker. Den friske luft ude i naturen. En velfortjent lur om eftermiddagen. Duften af varm mad fra køkkenet. Sjovt nok kan der være delte meninger om det forrige. Men noget der altid falder på plads ved alle mennesker verden over, er den nærmest hypnotiserende varme fra en god brændeovn.

Siden tidernes morgen har varme været en essentiel ting, der har været nødvendig for menneskets overlevelse. Vi har fældet træer og buske for at benytte dem som brænde til vores bål, og i nyere tid til vores brændeovne, der nærmest har fået en renæssance.

Man kan altid sikre sig gode og varme tider med ovnen tændt. Her i nyere tid er vi dog begyndt at blive mere bevidste over, hvilke omkostninger vores glæde for varme har. Det er ikke nogen hemmelighed at vores fælden af træer og lignende ikke bare udfordrer miljøet, det er også meget omkostnings fuldt.

Derfor er man begyndt at lave specielle brændeovne, der brænder brændslet meget mere effektivt end ældre brændeovne. De benytter nemlig træpiller som bliver brænder meget bedre end almindeligt træbrænde, desuden skåner det nemlig miljøet. Man gør kun naturen en kæmpe tjeneste ved at benytte biobrændsel til éns brændeovn.

Nu hvor vi lever i en tid, hvor vi kan nyde varmen fra en brændeovn på en økonomisk og miljørigtig måde, så er der ingen grund til at holde igen for denne mulighed. Intet føles bedre end at sidde en kold efterårs aften og nyde den overvældende energi fra et godt fyr, uden at man skal være bekymret for om man skåner naturen. Det er stort set det bedste man kan gøre for at skåne naturen.

Hvis man ikke har en brændeovn kan dette virke som et heads up, til dem som ikke ved meget om dem. Udover den høje livskvalitet der kommer fra en brændeovn, skal man sørge for at købe en der fyrer på biobrændsel, hvis man ikke vil risikere at bruge alt for mange penge på dyrt brænde. Desuden vil man jo gerne skåne naturen mest muligt.

Alle kolde stunder skaber plads til varme, så hvis man skal have varme kan man lige så godt gøre det på den rigtige måde. En kop kakao en vinteraften bliver kun så meget bedre med et godt fyr. Selv når stilheden lægger sig over stuen om aftenen, kan den milde rumlen fra et varmt fyr skabe en perfekt stemning så aftenen ikke virker alt for stille og ensom. Der er ikke nogen nemmere løsning end en brændeovn, der fyrer træpiller. Så gør dig selv og miljøet en tjeneste og brug biobrændsel til dit fyr.

Spar på strømforbruget – brug et tørrestativ!

Der er mange gode grund til, hvorfor man skal vælge at tørre sit tøj på tørrestativ frem for i en tørretumbler.  Det er ingen hemmelighed, at en tørretumbler sluger en del strøm og energi. Det kan være at man bruger den i mindre grad sammenlignet med køleskabet og andet forbrugselektronik i hjemmet, men de få gange man bruger tørretumbleren sluger den utroligt meget strøm. For at sætte tingene lidt mere i perspektiv, så kan en familie spare helt op til 2.000 kr. ved at tørre tøjet på et tørrestativ i stedet for i en tørretumbler. Nu er det heller ikke alle der ejer en tørretumbler, og som derfor er nødsaget til at benytte sig af fælleskælder, og det er der heller ikke noget galt i. Dog kan det til tider være frustrerende ikke at kunne komme til en tørretumbler, når man skal bruge den. Derfor er et tørrestativ en hurtig og praktisk løsning.

Vi du gerne undgå strygejernet?

Udover at spare en større sum penge på elregningen, så er det væsentligt sundere for tøjet at blive lufttørret frem for at tørre i en tørretumbler. Det er fakta, at tørretumbleren slider på tøjet og krymper det. Og mange af os har prøvet hurtigt at smide skjorten eller en trøje i tørretumbleren fordi man skulle ud af døren i en fart. Men det går aldrig som planlagt, da tøjet bliver krøllet og så skal der stryges. Her er tørrestativet også løsningen, hvis du helst vil undgå strygebrættet og strygejernet. Sagt med andre ord, så er det faktisk et must at have et tørrestativ i hjemmet. Vil man gerne spare lidt på elregningen, og derved ikke starte tørretumbleren hver gang – så kan man sagtens tørre sit tøj på et tørrestativ. Og når det kommer til strygning kan man ofte springe det let og elegant over, og hænge tøjet direkte i skabet.

Nemt og praktisk!

Tørrestativet er bare mere besparende og praktisk, og der findes forskellige modeller og designs i alle prisklasser, så der er for enhver smag og pengepung. Det som kun få ved er, at der faktisk findes tørrestativer både til udendørs-og indendørsbrug. Desuden kan man vælge forskellige tørrestativ modeller, alt afhængigt af hvor mange man er i husstanden – her kan valget være imellem fritstående, loftmonterede, vægmonterede, med og uden vinder og med videre. Udover at være besparende og praktiske, samt nemme at flytte rundt med – så kræver tørrestativer ikke meget opbevaringsplads i hjemmet, hvilket er jo altid er et plus. Køb et tørrestativ her og bliv mere miljørigtig.

Hvad er grøn energi – se mere her

Man hører både om grøn energi i tv´et og når man flytter i hus. Men ved de fleste godt hvad grøn energi er? Herunder kommer der nogle bud på hvad grøn energi består af og hvorfor det kunne være godt for dig at vælge grøn energi til dit hjem fremover.

Grøn energi igennem vind

I dag står der vindmøller rundt om i det danske landskab og vindmøllerne har på lige fod med elmaster, biogasanlæg og kulkraftværker været med til at skabe et nyt kulturlandskab. Det er ikke kun på land, at man kan få øje på de store vindmøller, men også på havet. Vindmøllerne kommer mere ud på havet nu, end før på grund af den næsten altid høje vind.

Planen med at få mere grøn energi med vindmøller er, at få 50 % af den elektriske energi i Danmark fra vindmøller. I EU blev der i 2008 opført 20 vindmøller på hver eneste arbejdsdag.

Vindenergien er det fortrukne valg i Europa for at kunne nedsætte CO2 udslippet og de foruroligende klima-og miljaforandringer, som der medfølger.

Et Økonomisk godt valg

Vindkraft er indtil videre det økonomiske og miljømæssige bedste alternativ til en el produktion. Udnyttelsen af vindens energi forurener ikke og hindrer ikke udledning af CO2 og nedbryder derfor ikke Jordens ressourcer. Vindmøller er derfor et udtryk for en bæredygtig energipolitik. Moderne vindmøller bruges i dag stort set kun til fremstilling af vores elektricitet og har derfor en vigtig rolle i den vedvarende energiforsyning.

Hvis man ser det fra en bæredygtig vinkel, så er en vindmølle en fantastisk god investering, der i løbet af sin levetid levere 80-100 gange så meget energi, som der bruges til dens fremstilling.

Her er opstillet 4 gode grunde til at vælge en bæredygtig energikilde:

1) Vind er en ubegrænset ressource.

2)Vindkraft bidrager til en højere grad af selvforsyning og dermed uafhængighed af de olieproducerende lande i Mellemøsten.

3) Vindkraft er en CO2-neutral energiform, der bidrager aktivt til at reducere udledningen af drivhusgasser. Den er dermed en bæredygtig energikilde.

4) Vindkraft kan delvist erstatte fossile energikilder (kul, olie og naturgas).

Interesseret i grøn energi?

Hvis du efter at have læst mere omkring bæredygtig energi og gerne vil vide mere til hvordan det kan implementeres i dit hjem eller fremtidige hjem, så kan du læse mere på natur-energi. Her kan du få hjælp til oprettelsen, til skifte fra olieproducerede energi og til at få det til at fungere i dit hjem.

Mindre energispil og mere miljøvenlighed med film på vinduer

Energispild er noget de fleste virksomheder, som private gerne vil gøre en indsats for, i sær hvis det også kommer dem selv til gode i form af bedre livskvalitet eller bedre økonomi.

En af de måder hvorpå man som virksomhed eller privat kan være mere miljøvenlig, er ved at få opsat noget film på sine vinduer. Det mest brugte i denne henseende er vinduesfilm eller vinduesfolie.

Vinduesfilmen er energivenlig og miljøvenlig, grundet dets egenskaber mod varmeproblematikker. Om sommeren er der rigtig mange der må gøre brug af aircondition eller andre nedkølende tiltag, der er meget energitunge og derfor er energiregningen henover de varme måneder gerne ret stor. Tilmed er det hårdt for miljøet at bruge de ekstra ressourcer på at få kølet et kontor eller en dagligstue ned.

Får i implementeret film på vinduerne er det en god måde at omgå mange varmeproblematikker, da dette film gør at solens ikke stråler på samme måde skinner igennem vinduet og varmer lokalet op. Dermed kan dette film på ruderne give både en bedre energiregning samt også en mindre miljøspild for den enkelte. Kan vi alle hjælpe lidt til miljøet, er vi kommet et godt stykke af vejen.

Film på vinduerne er også en sikkerhedsforanstaltning

Udover at være gode til at sænke budgettet til drift i form af bedre nedkøling af lokaler, har film på vinduerne også den fornemme egenskab at være god til at forhindre indbrud. Filmen kan sætte på vinduerne så det er umuligt at sen ind udefra, men så medarbejderne eller beboerne i huset stadig kan se ud.

På den måde frister man ikke svage sjæle, hvis man har ting af stor værdi stående – samtidig bliver det sværere for mere organiseret tyveri at holde øje med hvilke huse der er spændende at bryde ind i, hvis man ikke kan se hvad der på den anden side af vinduerne. Er du interesseret i at købe film til vinduer, både til private og til virksomheder kan det gøres her: http://www.bbnnordic.dk/afskaermning-og-sikring/solfilm.html

BBN leveret interiører til din virksomhed

Udover solfilm som beskrevet udenfor, leverer BBN Nordic også måtter til virksomheder. Du kan se udvalget af måtter her: http://www.bbnnordic.dk/maatter.html

På den måde er BBN Nordic for mange virksomheder en ideel leverandør, da de kan klare meget af det interiør du skal bruge til din virksomhed. Solfilm og måtter bør i dag være en del af enhver virksomhed, fra de helt små til store. Linkene herover kan bruges til at få inspiration til en forhandler.