Sådan minimerer du husstandens CO2-udledning

Vil du gerne minimere din CO2-udledning, men er i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad? Frygt ej. Denne artikel tager dig i hånden og giver dig et par super gode bud på, hvordan din husstand minimerer udledningen af CO2.

Brug træpiller fremfor almindelig brændsel

Det kan i den grad anbefales at bruge træpiller fremfor almindelig brændsel. Den helt store fordel ved træpiller er nemlig, at de er meget mere effektive til at udnytte varmen i forhold til almindeligt træ.

Derfor kan du både spare mange penge og minimere din CO2-udledning ved at benytte dig af træpiller i brændeovnen i stedet for almindelig træ fra skoven som du har kløvet.

Hvis du gerne vil se, hvad træpiller lige for tiden koster, så kan du med fordel tage et nærmere kig her. På denne side sælger de træpiller til ganske gode priser samtidig med, at kvaliteten er helt i top. Det vil sige, at du får uhyre meget varme ud af hver eneste træpille.

Skift den benzindrevne bil ud med en elbil

En anden god måde at minimere din CO2-udledning på er ved hjælp af en elbil. Elbiler bliver stadig mere populære og om ganske få år forventes det, at ca. 30% af alle bilejere har en elbil.

Elbilens helt store fordel er, at den er uhyre miljøvenlig, da den kører på el og ikke benzin/diesel som forurener rigtig meget.

I stedet for at gå all in på en elbil, så kan du i stedet tage et kig på en såkaldt hybridbil. Hybridbilen er en kombination af benzin og el og er meget effekt i forhold til forbrug og CO2-udledning. Hos Viabiler forhandler de i øvrigt et stort udvalg af hybridbiler som forventes at blive en meget populær biltype inden for nærmeste fremtid.

Tænk over dit forbrug af vand, når du går i bad, børster tænder osv.

Tænker du nogensinde over, hvor meget vand du bruger, når du går i bad? Hvis ikke, så bør du gå i gang med at tænke over det. Der er nemlig mange penge at spare ved at bruge mindre vand, når du går i bad. Derudover mindskes CO2-udledningen også, da du ved at bruge mindre vand alt andet lige bruger mindre af det varme vand.

Nyt tag vil gøre din bolig mere energivenlig

Har du overvejet at få nyt tag? Ved du godt, at det har en stor og positiv effekt på miljøet at skifte tag? Derudover er nyt tag også ensbetydende med store varmebesparelser. Læs meget mere om det i artiklen herunder.

Nyt tag er den direkte vej til en lavere varmeregning

Bor du i et ældre hus, hvor taget har set bedre dage? I så fald er der mange penge at spare på din varmeregning ved at få udskiftet taget. Taget har nemlig en voldsom betydning for, hvor meget varme, der går til spilde og slipper ud i atmosfæren.

Med et nyt og solidt tag kan du holde på meget mere af den varme du bruger, hvilket betyder, at du udnytter varmen mere effektivt og derfor kan se frem til en lavere varmeregning. Selvom nyt tag er forholdsvist dyrt, så skal du huske på, at du sparer mange penge på dit varmeforbrug.

Drop gør det selv: Brug en professionel tømrer

Hvis du ikke har erfaring med taglægning, så frarådes det på det kraftigste at gå i gang med det selv. Du bør til hver en tid hyre en tømrer til arbejdet, da han eller hun har den fornødne erfaring som det kræves.

AK Byg er et super godt eksempel på en tømrervirksomhed, der forstår at levere kvalitet og god service. AK Byg har stor erfaring med opsætning af nyt tag, hvorfor du med fordel kan tage kontakt til dem, hvis du bor i nærheden af firmaet.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at taget bliver lagt på en korrekt måde. En enkelt lille fejl ved taglægningen kan betyde, at der kommer en stor tagskade som vil koste dig mange penge.

Har du overvejet at leje en saxlift?

Det kan være en ganske god ide at leje en saxlift, da etablering af nyt tag typisk foregår i en vis højde. Med en saxlift giver du dig selv og tømreren de bedste arbejdsforhold, da denne form for lift er uhyre nem at arbejde fra.

Derudover er det i øvrigt også en god ide at leje saxliften selv og ikke lade tømreren gøre det, da tømrerfirmaet typisk vil tage flere kroner og øre for det, end hvad du selv kan leje saxliften for.

Læs mere om saxlifte her.

Kan det betale sig at blive ved med at bruge fyringsolie?

Lige for tiden er der et stort fokus på om det overhovedet kan betale sig at bruge fyringsolie som opvarmningskilde? Flere og flere danskere er i tvivl om det giver økonomisk mening for dem at blive ved med at have oliefyret som den primære varmekilde. Derfor er der naturligt kommer et større fokus på vedvarende energi, da det umiddelbart er det bedste alternativ til oliefyret.

I artiklen herunder kan du læse mere om det kan betale sig at bruge fyringsolie, eller du skal finde på noget andet.

Ja – hvis olieprisen er lav nok

Det kan godt betale sig for den almindelige husstand at bruge fyringsolie, så længe olieprisen er lav nok. Lige nu er prisen meget lav i forhold til tidligere år, hvorfor mange husstande vurderer, at det ikke kan betale sig at begynde at investere i vedvarende energi.

Så længe olieprisen ikke bliver for dyr, så er det også en okay løsning at varme huset op med fyringsolie. Dog anbefales det at tjekke priserne på fyringsolie med henblik på at finde ud af om det også kan betale sig for dig.

Find priser på fyringsolie her.

Nej – hvis det er billigere at få varme fra for eksempel en varmepumpe

Hvis du kan se, at du betaler for meget for dit fyringsolie i forhold til de udgifter der for eksempel er forbundet med en varmepumpe, så er det blevet tid til at skaffe dig af med oliefyret og olien.

Inden for få år forventes det, at det for langt de fleste husstande bedst kan betale sig at afskaffe oliefyret med henblik på at bruge et jordvarmeanlæg eller en varmepumpe som primær varmekilde.

I tvivl? Få hjælp af en energikonsulent

Det er bestemt ikke sikkert, at du er blevet meget klogere på din situation på baggrund af denne artikel. Derfor anbefales det at tage fat i en energikonsulent med henblik på at få ham eller hende til at hjælpe dig med at regne på, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Derfor skal du anskaffe dig en varmepumpe

Der er vanvittige mange gode grunde til at anskaffe dig en varmepumpe. Hvis du er i tvivl om, hvorfor lige præcis du bør anskaffe dig en model, så har ganske god grund til at fortsætte med at læse på denne side.

Her på siden kan du nemlig læse om nogle af de bedste grunde til, at du skal købe dig en varmepumpe som varmekilde.

Den er miljøvenlig

Du skal købe dig en varmepumpe, fordi den er meget miljøvenlig. Der er ingen tvivl om, at den er mange gange bedre i forhold til miljøet end et oliefyr eller lignende.

Med en varmepumpe vil du tage din del af ansvaret for, at verden er et godt sted at leve i uden for meget forurening. Hvis du gerne vil vide helt præcist, hvor meget mere miljøvenlig varmepumpen er i forhold til oliefyret, så anbefales det at tage kontakt i en energikonsulent eller lignende.

Den sparer dig for mange penge

En af de bedste goder ved varmepumpen er selvfølgelig, at den kan spare dig for mange penge. Hvis du for eksempel har været vant til at have et oliefyr som varmekilde, så vil varmepumpen uden tvivl være et meget positivt bekendtskab.

Det er bestemt ikke usandsynligt, at du kan spare op mod 10.000 kr. om året på din varmeregning ved at bruge en varmepumpe i stedet for et oliefyr. Derfor er der altså ganske god grund til at overveje din situation meget kraftigt, da muligheden for at spare mange uden tvivl er eksisterende.

Vil du læse om flere sparretips til hjemmet og nyheder, så kan du kigge med her.

Varmepumpen giver dig en god varme

En tredje fordel ved varmepumpen er, at den giver dig en super god og konstant varme. Selvom temperaturen svinger meget udenfor, så er det ikke ensbetydende med, at den gør det indenfor.

Varmepumpen er nemlig udstyret med en teknologi, der gør den i stand til at producere en konstant temperatur helt ned til 20 graders frost udenfor.

Køb din varmepumpe hos Bilka.

Træhuse og billig fyringsolie giver dig mange varmebesparelser

Er du i tvivl om, hvordan du egentlig kan spare mange penge på din varmeregning? Hvis ja, så er dette indlæg her på siden lige noget for dig. Herunder kan du nemlig læse en masse spændende viden om træhuse, fyringsolie og meget mere.

Artiklen henvender sig i øvrigt især til dig, der overvejer at bo i et træhus som dit næste hus. Derudover vil du sikkert også finde en masse værdi ved teksten, hvis du er på jagt efter billigere steder at købe din fyringsolie.

Træhuse med god energi

I løbet af de sidste par år er træhuse blevet uhyre populære. Denne popularitet skyldes især, at træhusene i dag kan laves meget energivenlige – ja faktisk ligeså energivenlige som ”almindelige” huse, hvis ikke mere.

Derfor giver det altså meget god mening for rigtig mange mennesker at købe et træhus eller få lavet et nyt fra bunden. Selvom omkostningen måske virker en anelse stor til at starte med, så skal du huske, at huset med tiden tjener sig selv hjem i forhold til de mange penge du kan spare på varmeregningen.

En virksomhed som Linkhuse er meget gode til at lave træhuse, der er yderst energivenlige.

Copy of 026573218 real estate green tree house c

Billedkilde: http://4denvermetrorealestate.com/image_store/uploads/agents/brianburke1/files/Copy%20of%20026573218%20real%20estate%20green%20tree%20house%20c.jpg

Find den billigste fyringsolie på nettet

Hvis du er på jagt efter billig fyringsolie, så kan det i den grad anbefales at bruge internettet som informationsportal. Med et par google-søgninger kan du nemlig på meget hurtig tid finde en række billige leverandører, der uden tvivl er billigere end den nuværende leverandør du bruger.

Hvis du klikker her, kan du se, hvor lave priser på olie det egentlig er muligt for dig at få. Du bliver overrasket over, hvor lave priserne er. Som du nok har lagt mærke til, så har oliepriserne været meget langt nede i forhold til, hvad de plejer at være. Det er bl.a. derfor, at leverandørerne kan give dig de gode besparelser som de kan.

Disse tre varmekilder er meget hyggelige

Drømmer du om et hyggeligt hjem, hvor komforten er i højsædet? Ja, hvem gør ikke det? I denne artikel får du tre forskellige måder, hvorpå du kan skabe et hyggeligt hjem i form af forskellige varmekilder.

Artiklen er lige noget for dig, der er ved at indrette dit nye hus eller lejlighed og derfor savner lidt inspiration til boligen.

Brændeovnen er din garanti for hygge

Hvis du gerne vil have en garanti for en god og hyggelig stemning, så er det en brændeovn du skal have. Brændeovnen kan uden tvivl hæve boligens niveau af hygge med mange procent.

Der findes ikke noget bedre end at sidde i en god og komfortabel stol en vinteraften foran pejsen. Denne komfort du oplever her er ubeskrivelig og skal opleves på egen krop.

Derudover er brændeovnen også god i alle vintermånederne, da den kan hjælpe med at holde en varmere temperatur på de ekstra kolde dage. Derudover behøver du heller ikke at bruge for eksempel oliefyret så intensivt de dage, hvor der er tændt op i brændeovnen.

Hos XL-BYG kan du købe brænde til ekstraordinære priser.

Træpillefyret er hyggeligt, fordi det giver en god varme

Alternativt til brændeovnen kan være et træpillefyr. Grunden til, at denne varmekilde er med på listen skyldes, at selve varmen som den giver er uhyre hyggelig og behagelig.

Derudover er træpillefyret også meget miljøvenligt – især hvis du fyrer med biobrændsel. Hvis du gerne vil læse mere om træpillefyre, så anbefales det, at du finder en lokal forhandler, der kan fremvise dig lidt forskellige modeller og forklarer dig lidt om teknikken bag.

Biopejsen er bestemt også et oplagt bud

Biopejsen er uden tvivl også et oplagt bud på en varmekilde, der kan skabe hygge. Du har med garanti set God morgen eller God aften Danmark, hvor der i baggrunden er lidt flammer i en ”boks”. Dette kaldes faktisk for en biopejs. Den fungere ved hjælp af noget, der hedder bioethanol. En væske som kan brænde inde i pejsen og give en hyggelig stemning i dit hjem.

Derfor skal du købe et energivenligt hus

asheville-nc-eco-friendly-green-homes-1600x1038Leder du efter et nyt hus at bo i? Er du i tvivl om du skal bruge de ekstra penge på et energivenligt hus eller du bare skal købe dig et håndværkertilbud? I denne artikel kan du læse mere om, HVORFOR du uden tvivl bør købe dig et energivenligt hus.

Først og fremmest er der nemlig mange penge at spare. Det kan du læse mere om herunder.

Du sparer mange penge på kort og lang sigt

Ved køb af energivenligt hus vil du både spare penge på, men i den grad også på lang sigt. Den helt store fordel ved et energivenligt hus er, at det er uhyre billigt at bo i.

Udgifterne til varme er minimerede, da huset formår at udnytte den producerede varme meget effektivt. Denne effektive udnyttelse af varmen sker i høj grad på baggrund af et velisoleret hus, der samtidig er udstyret med et godt og stærkt tag.

Det er ekstremt godt for miljøet

En anden god grund til at investere i et energivenligt hus er, at det er ekstremt godt for miljøet. I disse tider lider vores miljø meget under CO2 og lignende, hvorfor du ligeså godt kan gøre dit med og minimere det samlede forbrug af udledningsstoffer.

Hvis alle boede i et energivenligt hus, så skal der ikke være nogen tvivl om, at miljøet ikke var så højt på dagsordenen som det er lige nu.

Energivenlige huse er mere værdifulde og nemmere at sælge

En tredje fordel ved energivenlige huse er, at de er yderst værdifulde og ikke mindst nemme at sælge. Derfor er denne type hus lige noget for dig, hvis du gerne vil bo i noget værdifuldt, der er hurtigt at sælge, hvis du for eksempel på et tidspunkt gerne vil flytte.

Lige nu er efterspørgslen efter energivenlige huse meget stor, hvilket i høj grad vidner om, at vi danskere har et stort fokus på bæredygtighed og et godt miljø – og ikke mindst lave varmeregninger.