Hus og hjem

Kan det betale sig at blive ved med at bruge fyringsolie?

Lige for tiden er der et stort fokus på om det overhovedet kan betale sig at bruge fyringsolie som opvarmningskilde? Flere og flere danskere er i tvivl om det giver økonomisk mening for dem at blive ved med at have oliefyret som den primære varmekilde. Derfor er der naturligt kommer et større fokus på vedvarende energi, da det umiddelbart er det bedste alternativ til oliefyret.

I artiklen herunder kan du læse mere om det kan betale sig at bruge fyringsolie, eller du skal finde på noget andet.

Ja – hvis olieprisen er lav nok

Det kan godt betale sig for den almindelige husstand at bruge fyringsolie, så længe olieprisen er lav nok. Lige nu er prisen meget lav i forhold til tidligere år, hvorfor mange husstande vurderer, at det ikke kan betale sig at begynde at investere i vedvarende energi.

Så længe olieprisen ikke bliver for dyr, så er det også en okay løsning at varme huset op med fyringsolie. Dog anbefales det at tjekke priserne på fyringsolie med henblik på at finde ud af om det også kan betale sig for dig.

Find priser på fyringsolie her.

Nej – hvis det er billigere at få varme fra for eksempel en varmepumpe

Hvis du kan se, at du betaler for meget for dit fyringsolie i forhold til de udgifter der for eksempel er forbundet med en varmepumpe, så er det blevet tid til at skaffe dig af med oliefyret og olien.

Inden for få år forventes det, at det for langt de fleste husstande bedst kan betale sig at afskaffe oliefyret med henblik på at bruge et jordvarmeanlæg eller en varmepumpe som primær varmekilde.

I tvivl? Få hjælp af en energikonsulent

Det er bestemt ikke sikkert, at du er blevet meget klogere på din situation på baggrund af denne artikel. Derfor anbefales det at tage fat i en energikonsulent med henblik på at få ham eller hende til at hjælpe dig med at regne på, hvad der bedst kan betale sig for dig.