Solceller i 2020

Hvis du går og overvejer at hoppe med på den grønne omstilling, så kan solceller være en god og miljørigtig løsning. Det er nemlig en miljøvenlig og grøn måde, at få sin energi på.

Det kan være, at du allerede gør en hel masse for miljøet. Sorterer dit affald, sparer på plastik, cykler til arbejde – men du er alligevel ikke helt tilfreds og vil egentlig gerne gøre mere. Det kunne tyde på, at du er ved at være klar til at tage springet ud i en større løsning, som f.eks. Solceller.

Hvad er solceller og hvor kan de anvendes?

Solceller kan anvendes både i private hjem og af virksomheder. En solcelle producerer simpelthen strøm via solens stråler. Sollyset sender nemlig elektroder ind i solcellerne, som så omdannes til jævnstrøm. Denne strøm konverteres så til vekselstrøm, som er den strøm du kan bruge. Hvis du ikke bruger alt den strøm, som dine solceller producerer, så sendes den resterende strøm videre til elnettet eller du kan lagre den til senere brug.

Hvordan kan jeg lagre min strøm til senere?

Du kan lagre eller gemme din overskudsstrøm til senere brug ved at bruge et solcelleanlæg med batteri. Når du gemmer din overskudsstrøm til senere, så betyder det, at du ikke behøver at hente strøm fra elnettet i de perioder, hvor solcelleanlægget ikke kan producere nok strøm. Det er smart. Og i sommermånederne kan du endda blive helt selvforsynende.

Kan jeg både lagre min strøm og sende den videre til elnettet?

Med et hybrid solcelleanlæg med batterilagring kan du både lagre strøm og sende strøm til elnettet. Et hybridanlæg vil nemlig prioritere din strøm således:

  • Dække dit daglige forbrug i huset
  • Lade batterierne op
  • Sælge overskydende strøm

Hvis du skulle bruge mere strøm end du har gemt – eller lagret på dine batterier – så kan du altid købe mere strøm via elnettet.