Hus og hjem

Skånsom fliserens – pas på miljøet

Annonce

Som husejer er du særligt bekendt med algers stortrivsel i det danske, regnfulde klima. Den grønne belægning spreder sig hurtigt på terrasser og i indkørsler, og det er langtfra pænt.

Men hvordan kommer du algevæksten til livs på en miljøvenlig måde? Her er nogle gode råd til hvordan du gør naboen misundelig.

Hvordan undgår du en væmmelig terrasse?

Hvem drømmer ikke om en pæn og velplejet terrasse til når grill-sæsonen skydes i gang og vennerne kommer på besøg? Tiden du bruger i haven og på terrassen, når vejret er til det, er uvurderlig, så hvorfor ikke gøre omgivelserne gode og attraktive?

Som herre i eget hus bruger du oceaner af tid og penge på vedligeholdelse af hjemmet. Udover døre, vinduer, vægge og plæne skal du også tage dig af fliserne.

Hvad enten det drejer sig om terrassen, indkørslen eller gangstierne i haven, så er algerne ikke til at tage fejl af. Algerne giver fliserne et mørkere udtryk samt hvide pletter, som er det såkaldte flisepest. De er ihærdige og de nedsætter det æstetiske udtryk ved din ejendom.

Med en travl hverdag, hvor der både skal være tid til arbejde, familieliv, fritid og husholdning kan det være svært at finde tiden til også at holde terrassen pæn.

Mange benytter sig derfor af professionel hjælp, som både sparer dem for tid og giver dine fliser de bedste vilkår. Hos Gladrens.dk kan du se nogle eksempler på god fliserens, som er skånsom ved miljøet.

Udskyd udskiftningen af fliserne

Ved at tænke på fliserens og pleje, påvirker du ikke blot flisernes udseende, du forlænger nemlig også deres levetid. Når du holder algerne nede forhindrer du nemlig også frostsprængninger, porøse overflader og andre lignende følgeskader.

Holder du øje med dine fliser og sørger du for at holde dem rene og pæne, så kan du med fordel udskyde en komplet udskiftning af fliserne.

En total udskiftning kan både være tidskrævende og ikke mindst sætte dybe spor i økonomien, så en fliserens kan for mange være en god investering. Husk at tage belægningen i opløbet – du kan spare mange penge på det.

Gør det pænt – gør det miljøvenligt

Mange kompetente virksomheder tilbyder en service, hvor fliserensningen udelukkende består af brugen af rent, varmt vand.

Det kan være fristende at bruge en højtryksrenser, og selvom resultat ofte er tilfredsstillende, så kan det kraftige tryk ødelægge fliserne. Over tid vil du derfor opleve at fliserne bliver mere porøse, går fra hinanden og i sidste ende derfor skal udskiftes.

En fliserensning uden højtryk giver et godt enderesultat, og du kan derfor helt uden kemikalier bekæmpe algerne inden de arbejder sig ned i overfladerne.

Udover at undgå faldulykker og frostsprængninger højner du også din boligs samlede værdi. Et flot ydre tiltrækker potentielle huskøbere, og en præsentabel ejendom er altid mere værd.

Gør dig nogle grundige tanker om dine flisers fremtid, før du ender i en situation, hvor udskiftning er den eneste løsning. De varme sommerdage på terrassen bliver bedre, de sene timer med vennerne bliver hyggeligere og det samlede udendørsliv bliver mere komplet.