Ikke kategoriseret

Sådan kan du værne om miljøet – tre sjove forslag

I disse år er der stort fokus på miljø og klima, og det er på ingen måde uden rigtig god grund.

Den globale opvarmning truer med at forandre verden for stedse, utallige dyrearter er på grænsen til udryddelse, og der flyder millioner tons plastic rundt i stort set alle afkroge af verdenshavene.

Der er kort sagt nok at tage fat på, og selvom det måske virker uoverskueligt og trist, kan man ikke gøre andet end at starte med sig selv.

Her kommer derfor to sjove og lidt alternative måder, hvorpå man selv kan værne om miljøet.

Miljøvenlig tilbudsjagt

Rigtig mange danskere og mennesker generelt tænker for lidt over, hvad de køber i supermarkedet, når de er nede for at handle ind.

Pesticider, mikroplast og andre uønskede elementer er at finde i rigtig mange af de ting, man køber hver eneste uge, både i selve produktet og i emballagen.

Det er ikke bare skidt for én selv, men også for miljøet, men heldigvis kan man selv gøre noget.

Man kan nemlig gå på tilbudsjagt med en bæredygtig indgangsvinkel, så man forsøger at spare penge samtidig med, at man for så vidt muligt køber bæredygtige og miljøvenlige produkter.

Det kan eksempelvis være vegetariske produkter eller plastfri emballager, som man med fordel kan gå på jagt efter.

Svøm dig en tur og saml affald

Der flyder som sagt ekstremt meget affald rundt i verdenshavene, og vil man gerne gøre noget godt for miljøet, kan man hjælpe med at rydde op.

Det kan man gøre ved at svømme sig en tur i åbent vand, hvor man ikke bare får sund motion, men også samler affald undervejs.

Svømme udstyr til åbent vand er vigtigt i den forbindelse, og svømmer man de rigtige steder, kan man faktisk samle uforholdsmæssigt meget affald.

Både fauna og flora vil have rigtig godt af den slags arbejde – så hvorfor vente?