I dagens samfund er der blevet sat et endnu større fokus på økologi. Med at spise mere økologisk mad, får man opbygget en sundere livsstil med friske råvarer og prøve sig af derhjemme med noget andet slags mad end man er vant til. Tage den økologiske vej er igennem de sidste årtier blevet et billigere valg end konventionelle råvarer, og at sætte god økologi på køkkenhylderne medvirker til en smagfuld madoplevelse.
Plantning i den skønne have
I Danmark er plantning af frugt og grøntsager en populær aktivitet hjemme i haven. I en tid, hvor restriktioner og nedlukninger ændrer daglige rutiner i hverdagen, er der muligheder for at få mere opbygget andre slags vaner i f.eks. køkkenet. Her kan kapilærkasser anvendes til vanding af planter, hvormed de til drivhuset fungerer som selvvandingskasser. Kapilærkassen sikrer at planter bliver vandet automatisk uden, at de risikerer at udtørre. I et drivhus bliver planter ofte mere tørstige og bør vandes mere hyppigt. Kapilærkasser sikrer, at planterne får den rette mængde vand uden, at man selv skal have ansvaret for vandingen. Rengøring af kapilærkasser kræver heller ikke det store arbejde, og kan enten gøres med indlægsposer eller lidt vand og en skuresvamp.
Forberedelse til økologisk madlavning
Med forberedelsen til den økologiske madlavning, er der ligeledes muligheder for at plante lækre frugttræer i haven. F.eks. er kirsebærtræer et af de populære typer af frugt, der gror i de danske haver. Der findes forskellige typer kirsebær, og det at køb kirsebærtræer symboliserer ofte den danske sommer. Kirsebær varierer i forskellige størrelser og farver, hvormed de stadig indeholder syrlige og søde smag. Det er essentielt, at kirsebærtræer plantes i et solrigt sted i haven og står i læ for vinden, hvoraf det bedste tidspunkt for plantning af frugttræerne er i efteråret. Her er der rig mulighed for at blande sin økologiske ret med både friske frugter og grøntsager.