Sådan finder du den rette robotplæneklipper til din have

Det er nærmest begyndt at blive unormalt, hvis du ikke kan få øje på en robot, som kører rundt i haven. Hvis du ikke har sådan en kørende i din have, så er det vidst også på tide. Der er kun fordele ved et køb af en robotplæneklipper, for eksempel, så sparer du tid på ikke selv at slå græsset, og ved en robotplæneklipper, vil din have aldrig ligne en eng. Desuden, så bliver din grænsplæne meget flotter, mere tæt og mere sund at se på.

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken robotplæneklipper man skal vælge. De varierer i funktioner, udseende, men særdeles også i prisen. Der er dog nogle kriterier, som du kan gå ud fra, og på den måde, udelukke nogle robotter, frem for andre, som passer til dine behov

Hvilke behov har du?

Først og fremmest, så afhænger dit valg af robotplæneklipper ud fra følgende kriterier:

  • Størrelse af haven, hvor stort et areal skal kunne klippe?
  • Havens indretning – Er græsset plan? Eller er der bakker og mulige forhindringer?
  • Funktioner – Vil du kunne styre den via din telefon?
  • Prisen

Det er blot nogle af de kriterier, som du kan gå ud fra, når du skal finde din robot til din have. Du kan også læse mere på https://bolex.dk/saadan-finder-du-den-bedste-robotplaeneklipper/.

Størrelse af haven

Når du skal finde en robotplæneklipper, bør du som udgangspunkt, gå efter de robotter, som passer til din have. Har du en stor have, som den skal slå, så vil en robot, som kun er egnet til små haver, ikke være ideel for dig. Din robot skal nemlig kunne være effektiv nok, til at kunne slå dit græs alle steder, for at holde græsset i et pænt niveau.

Havens indretning

Det er også sværd at undersøge, hvor godt robotten er til at navigere rundt haven. Har du mange forhindringer, såsom træer, plantekasser eller bakker, så skal du finde en robot, som er god til at navigere rundt, og som kan klare bakker, større sten og diverse ting. Nogle robotter kan for eksempel ikke klare høje kanter, uden at sætte sig fast. Så det er endnu en ting, som du skal vælge din robot ud fra.

Funktioner

Robotplæneklippe har en del funktioner. Den primære funktion er dog, at kunne klippe din græs. Men nogle robotplæneklippere kan nemlig styres via WiFI og dermed en app, hvor du kan forskellige ting. Se hvor den nuværende placering er, time den, så den for eksempel starter kl. 7, og slutter kl. 16, fejlfinde og mange andre ting. Det er en smart feature at have, især hvis man ofte er væk fra hjemmet, så man kan holde øje med, hvordan det går med græsset.

Prisen

Prisen kan også have en afgørende betydning for dit valg. Priserne varierer, alt efter mærke og funktionalitet. Så derfor bør du som udgangspunkt ikke vælge den billigste, hvis den ikke kan opfylde dine behov. Først bør du finde de robotter, som passer til dine behov, og først derefter, vurdere ud fra prisen.