Nyheder

Sådan får du et fedt miljø i haven

Hvis du går og drømmer om at lave din have om, så kan det være at i år er året, hvor det kommer til at ske. Hvis der er noget, man har gået og drømt om længe, så skal man også sørge for at få ført denne drøm ud i livet. Her kommer der en række gode råd til, hvordan du kan lave din have om.

Start med en plantegning

Du skal først have et godt overblik over din have. Hvis du ikke allerede har en plantegning over din have, så er det heldigvis noget, du selv kan lave.

Du skal selvfølgelig bare sørge for, at målene er korrekte, så du ikke laver noget forkert. Når du har din plantegning, så kan du begynde at se dine muligheder. Nu kan du se, hvor du skal anlægge græsplæne, hvor der skal være planter henne osv.

Begynd med det store

Du skal først og fremmest afgøre med dig selv, hvordan haven skal indrettes. Du skal først tænke i det store billede. Du skal overveje, hvor du gerne vil have græsplæne henne, hvor stor den skal være, og hvor meget plads du eventuelt gerne vil sætte af til planter.

Skal du selv gøre det hele?

Du skal også have en realistisk sans omkring, hvor meget af haven du selv har mulighed for at lave. Du skal passe på med at overvurdere dine egne evner, for det kan have fatale konsekvenser.

Hvis du ikke er en gør-det-selv-mand, så er det en god idé at hyre nogle til at lave det meste af havearbejdet for dig. Så er du også sikker på, at du får et godt resultat.

Hvis du mangler penge til dette, så kan du finde et kviklån hurtig udbetaling. Så har du hurtigt mulighed for at kunne gøre noget ved din have.

De mindre ting

Når du først har planlagt det store, så kan du begynde med det mere hyggelige. Det er nu, du kan begynde at overveje, hvilke planter du gerne vil have. Hvis du gerne vil have noget, der er nemt at holde samtidig med at være flot, så køb storkenæb til din have her.

De er nemme at holde, de kræver ikke meget vand eller pasning. De er derfor den perfekte plante at have i haven. Du kan naturligvis også dekorere din have med grøntsager og frugter – så er der noget lækkert at hente!