Nyheder

Hvad er PHP udvikling og hvorfor bør du overveje det?

PHP (Hypertext Preprocessor) er et open source-scriptingsprog der er specielt velegnet til webudvikling og det kan integreres i HTML.

Det der adskiller PHP fra JavaScript er, at koden udføres på serveren, hvilket generer HTML, der derefter sendes til klienten. Klienten vil herefter modtage resultaterne af at køre dette script, men vil ikke vide, hvad den underliggende kode var. Du kan endda konfigurere din webserver til at behandle alle dine HTML-filer med PHP.

Et script er et sæt programmeringsinstruktioner. Et scriptingsprog er et sprog, der fortolker scrpits ved kørsel. Scripts er normalt indlejret i andre softwaremiljøer.

Formålet med scripts er normalt at forbedre ydelsen eller udføre rutineopgaver til en applikation.

Scripts på serversiden tolkes på serveren, mens scripts på klientsiden fortolkes af klientprogrammet. PHP er et serversidescript, der fortolkes på serveren, mens JavaScript er et eksempel på et klientsidescript, der fortolkes af klientbrowseren. Både PHP og JavaScript kan integreres i HTML-sider.

Hvis du har behov for ekstern PHP udvikling, så kan det anbefales at bruge et webbureau, der har dygtige in-house folk.

Fordele ved at bruge PHP

PHP er et open source og er gratis at anvende, hvilket hjælper udviklere med at installere det hurtigt og nemt.

PHP understøttes hovedsageligt af alle operativsystemer som Windows, Unix, Linux osv. De PHP-baserede udviklede webapplikationer kan let køres på enhver platform. Det kan let integreres med andre programmeringssprog og database, og der er ikke noget krav om genudvikling. Det hjælper med at spare en masse ressourcer og omkostninger.

PHP er enkelt og nem at lære. Det er hovedsageligt organiseret i en ren kode, hvilket også hjælper nye udviklere. Kommandofunktionerne i PHP kan let læres og fors tåes. Den, der kender ethvert programmeringssprog, kan let arbejde i PHP.

PHP er kendt som det hurtigste programmeringssprog sammenliget med et andet. PHP-applikationer kan nemt indlæses over den langsomme internet- og datahastighed.

En anden fordel ved at arbejde med PHP er, at der er et stort online support og community, der hjælper nye udviklere med at skrive kode og udvikle webapplikationer.

PHP er også et med stabilt programmeringssprog sammenlignet med andre programmeringssprog.

PHP har mange fordele, og nogle er beskrevet ovenfor. Det har også ulemper, men det er stadig bedre ned andre programmeringssprog.