Hus og hjem

3 måder at investere bæredygtigt

Forbrug og miljø er ikke to ting, der altid går hånd i hånd. Købelyst kan med jævne mellemrum give dårlig samvittighed. Ikke alene fordi at det vi køber, på den ene eller anden måde påvirker miljøet i en negativ retning. Men særligt fordi vi bombarderes med grønne kampagner, der prædiker minimalisme, økologiske vaner og måder hvorpå man kan skære ned på eget forbrug. Bruger du din fornuft, er der dog mange måder man kan investere sine penge bæredygtigt. Vi giver dig fem af dem.

Støt et godt formål

Unicef, Røde Kors, Læger uden Grænser. Der findes utrolig mange nødhjælpsorganisationer, ikke kun i Danmark men i hele verden. De fleste af dem arbejder for bæredygtige formål. Hvordan hjælper vi en landsby i Afrika til at blive selvforsynende? Hvordan mindsker vi børnedødeligheden i Cambodja? Disse spørgsmål er blot nogle af dem, som NGO’er verden over arbejder med at finde løsninger på. Til trods for at de fleste af os skynder os langt væk fra facere på Strøget, er det en rigtig god investering at bidrage med et månedligt beløb til en nødhjælpsorganisation. Find en NGO, der støtter et formål, du har en særlig interesse i eller relation til.

Invester i bæredygtige aktier

Vil du gerne investere dine penge med god samvittighed og samtidig have muligheden for et godt afkast til dig selv? Måske har du allerede gjort et forsøg på aktiemarkedet, men uden virkelig at overveje hvilke aktier, du har sat dine penge i. Faktisk findes der massere af aktieselskaber, der arbejder med bæredygtige værdier og målsætninger. Det kan eksempelvis være virksomheder, der i deres daglige processer arbejder for at komme længere på færre ressourcer, benytte færre kemiske sprøjtemidler eller virksomheder, der arbejder med alternative energiformer. Er du ny på aktiemarkedet anbefaler vi at du først søger lidt rådgivning omkring investeringer og derefter finder et aktieselskab du kan stå inde for. 

Byd grønne produkter velkommen i dit hjem

Affaldssorteringssystemer, solcellepaneler og bambus sugerør er blot tre ud af utrolig mange forskellige produkter til hjemmet, der kan gøre din hverdag lidt grønnere. Du behøver ikke at omlægge dit liv, begynde på en ny livsstil eller droppe hverken kød eller laktose. Små og store forandringer i hjemmet gør alle en stor forskel. Produkter af bæredygtig karakter, koster typisk mere end ikke-miljøvenlige produkter. Derfor er det en investering i fremtiden når du eksempelvis køber økologiske dagligvarer, lærer dine børn at sortere affaldet eller drikke med genbrugelige sugerør. 

Vi har alle hver vores måde at bakke op om miljøet. For nogle af os er det essentielt for at føle os tilpas i hverdagen. For andre er det mindre vigtigt. Find den måde, der passer bedst ind i dit liv og invester dine penge i noget du tror på.