Nyheder

Hav råd til den grønne samvittighed – også selvom du er i RKI

Temperaturen stiger, jorden sveder, og isen smelter. Vi ved alle efterhånden godt, at vi er nødt til at tage nogle andre vælg og gøre noget ved vores livsstil, hvis vi skal have os håb om at gøre noget ved tidens forandringer.

Vores livsstil må simpelthen ændre sig, og vi skal gøre alting på en lidt grønnere måde. Det gælder også, når vi kører bil.

Køb en grøn bil

Det aller grønneste valg ville selvfølgelig være at sælge bilen og bruge cyklen eller offentlig transport i stedet for. Men for nogle er det bare ikke en mulighed. Der kan være for langt til arbejdet til at det kan klares med en cykeltur og det er ikke alle steder i landet, der er lige godt forbundet med den offentlige transport.

Men selvom en bil er en absolut nødvendighed for dig, så betyder det jo ikke, at du ikke kan have den grønne samvittighed med, næste gang du skal købe bil.

Hvis bilen er brændt sammen, og du skal have dig en ny, så kan du med fordel overveje at købe en grønnere bil, der ikke forurener så meget.

Sådan får du råd

Selvfølgelig ville det være dejligt, hvis du bare havde pengene og kunne gå ud og købe bilen kontant. Men det er langt de færreste, der har penge til det, og der er jo trods alt en grund til, at du er endt i RKI.

En af ulemperne ved at blive opskrevet i RKI er, at det kan blive meget svære at få fat i et lån – og det gælder også billån. Heldigvis er der nogle steder, hvor du alligevel kan tage et lån – selvom du er i RKI.

Hvis du alligevel skal have bilen skiftet ud, så tag dig da et lån, og sørg for, at du får en god én af slagsen.