Hus og hjem

Få styr på dine udeområder med belægning

Boligen består af mange separate indsatsområder, der tilsammen giver helhedsindtrykket af vores hjem. Taget, haven, vinduernes tilstand, facaden, muren og meget mere er alt sammen med til at bestemme, hvor attraktivt et hus ser ud.

Et af de områder, som ofte bliver en smule negligeret, når man renoverer eller bygger om derhjemme, er de udendørs områder og gangsystemer, der fragter os rundt. Her kan det være værdifuldt at få rådgivning fra an erfaren anlægsgartner, der kan hjælpe med at tegne gangstier og systemer omkring boligen, så den både får mere charme, men samtidig også bliver mere praktisk.

Haven bliver mere funktionsdygtig

Når du anlægger flotte og praktiske belægninger i haven, bliver den meget mere funktionsdygtig. Belægninger kan spille en stor rolle for vores brug af de områder, vi har tilgængeligt. F.eks. kan en sti i perlesten gøre, at det bliver lettere at nå en del af haven, hvor regn eller fugt i græsset ellers ville have det gjort svært at komme frem med tørre sko.  

Belægninger kan desuden bruges rigtig praktisk til at opdele haven i mindre dele. På den måde bliver det mere overskueligt at passe haven. F.eks. kan du vælge, at et af havens områder kun er til græs, mens en anden har bede. Det gør det nemmere at passe de enkelte områder hen over sommeren, uden at ting vokser sammen eller havearbejdet føles som noget, der skal tage en hel dag at få klaret.

Masser af spændende materialer

Når der skal etableres belægninger, findes der en masse spændende materialer, som du kan gøre brug af. Det kan være alt fra natursten til fliser eller mere organiske materialer som kork, flis m.m.

Materialerne har naturligvis stor indflydelse på, hvor praktisk vi kan benytte haven, men de spilelr også en væsentlig rolle for designet. F.eks. kan netop flis give et meget blødere udtryk end fliser med sit beton-prægede udseende.

Du kan få hjælp til belægning i Kolding her, hvor du møder en dygtig anlægsgartner.