Derfor skal du vælge økologisk tøj til dine børn

Hvad kigger du efter, når du skal købe tøj til dine børn? Kigger du primært efter, at det skal være flot, eller er der noget andet, der betyder noget for dig? Det er sikkert også vigtigt for dig, at tøjet er behageligt at have på, så dine børn har det godt. Hvis det er tilfældet, så kan det være, du skal være bedre til at vælge økologisk tøj til dine børn. Det er der også andre gode grunde til. Det kan du læse mere om i denne artikel.

 

Det er bedre for miljøet

Det er enormt skadeligt for miljøet, når der skal fremstilles tøj. Når man producerer tøj, så anvender man en masse kemikalier. Man sprøjter bomuldsmarkerne, så de ikke bliver beskadiget af skadedyr og ukrudt. Disse kemikalier ender i sidste ende med at sive ned i grundvandet, og det betyder altså, at grundvandet tager skade af tøjproduktionen. Derudover så bruger man enormt store arealer til at dyrke bomuld på. Disse er områder, der i stedet for kunne være blevet brugt til skov, så naturen har det bedre. Det er naturligvis svært at gøre noget ved andet end at tænke over, at man ikke køber mere tøj, end man har brug for. Men når man alligevel skal købe tøj – for det skal man jo og særligt til børn, der vokser så hurtigt – så kan man da lige så godt vælge det, der er mindst skadeligt for miljøet. Lyder det ikke meget fornuftigt? Så hvis du gerne vil være med til at medvirke til, at grundvandet ikke tager skade, når der skal produceres tøj, så vælg økologisk børnetøj!

 

Børn kan få allergier

Det er heller ikke godt for børnene at gå rundt i tøj, der har været igennem så stor en proces med kemikalier. Vidste du godt, at det anbefales, at man vasker ens tøj tre gange, før man tager det i brug, fordi der er så mange rester af kemikalier på det? Sikkert ikke – det er der ikke særlig mange, der gør, og der er derfor heller ikke særlig mange, der overholder det. Det behøves du dog heller ikke, hvis du i stedet for vælger at købe økologisk tøj. Så er det noget, du slet ikke behøves at tænke på! Det er altså ikke bare bedre for miljøet, når du vælger økologisk tøj, det er også langt bedre for dine børn.