Miljø

Derfor skal du tage cyklen på arbejdet

Har du også overvejet, hvor langt der var til arbejdet? Om man eventuelt kunne cykle distancen? Til det er svaret, ja! Der er altid mulighed for at tage cyklen på arbejdet, så hvis du vil formindske dit klimaaftryk, men ikke ved, hvor man skal starte, så er dette en perfekt mulighed. 

Red klimaet med dit transportmiddel

I stedet for at tage bilen, så få nogle kilometer i benene og tramp i pedalerne. Når man tager bilen på arbejdet, så udleder det som regel en hel masse CO2. Hvis det er en bil, der kører på fossile brændstoffer, kan man mindske det ved at tage cyklen. På de fleste arbejdspladser vil der som regel være nogle gode cykelstativer, hvor man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt cyklen vælter og bliver ødelagt. 

Når man fjerne bilerne fra vejene vil man opleve, at der ikke kommer lige så meget os i gaderne. Osen er med til at forurene den luft, som vi alle indånder, og den sætter sig, som et tykt støvlag hen over gaderne og vinduerne. Hvis man fjerner bilerne, vil det simpelthen blive renere helt af sig selv. Når det regner, vil man også opleve, at det ikke er beskidt regn, men fuldstændig klar og rent. 

Det er en fantastisk mulighed for at gøre noget godt for sit nærmiljø, og man skåner endda klimaet i samme omgang.  

I sundhedens navn

Ikke nok med, at det giver et mindre aftryk på jorden, så vil man også opleve at kunne få den daglige motion, som man måske har svært ved at presse ind i en normal hverdag. 

Hvis man cykler 10 kilometer ud til sin arbejdsplads og det samme hjem igen, så har man allerede fået langt over Sundhedsstyrelsen anbefalede motion, hvilket er et kæmpe plus, især hvis man har et stillesiddende arbejde. Derudover så bidrager frisk luft utrolig godt til koncentrationen i løbet af en lang arbejdsdag. 

Hvis man taler om sundheden forbundet med klimaet, så vil man kunne se et fald i antallet af lungesygdomme per år, netop fordi bilosen bliver reduceret. Det er altså ikke kun klimaet, der takker os for at tage cyklen, men også vores eget helbred. Efter en lang periode af nedlukning flere store byer rundt i verden er der endda kommet en helt klar og blå himmel. 

Så grib din cykel, mærk den friske luft og red samtidig klimaet.