Energi

Derfor skal du gå dit elforbrug efter i sømmene

Mange tænker ikke over det i hverdagen, men det kan være en god idé at gennemgå husstandens forbrug af strøm for at se, om der er mulighed for at nedbringe det. Derudover kan der være gode mulighed for at spare penge ved at skifte leverandør af el. Læs her, hvordan du kommer i gang.

Tag udgangspunkt i elregningen

For at få et reelt billede af din husstands forbrug af el skal du have nogle kolde fakta på bordet. Hvis du bare tager afsæt i, hvordan du tror, at jeres forbrug af strøm forholder sig, så får du ikke nogle retvisende tal at arbejde med. Hvis du derimod ser på dine elregninger, så har du en mulighed for at vurdere sort på hvidt, hvordan situationen rent faktisk tager sig ud.

Online er det muligt at finde metoder til at udregne, hvilket leje du burde kunne forvente elforbruget i din boligtype og husstandssammensætning at ligge på. Det kan du sammenholde med dit reelle forbrug. Hvis jeres forbrug ligger langt over, så skal du sætte ind på flere fronter. Hvis det ligger under det forventede niveau, så kan du ikke spare så meget på selve strømmen, men kun på regningen.

Undersøg markedet af leverandører af strøm

Hvis dit elforbrug er så lavt som muligt, så bør du i stedet overveje, om du kan spare penge på dit strømforbrug på andre måder. I Danmark er der ikke tradition for at skifte leverandør af strøm, men det er en reel og givtig mulighed, som mange af os desværre forpasser.

Store elselskaber har længe siddet på magten i markedet, men det er nu muligt at skifte til et billigere selskab, hvor du har kan spare penge på din elregning, fordi du kun betaler indkøbsprisen for el. Prøv at gå til gulstrom.dk og se mere om mulighederne for nemt at skifte til en billigere leverandør.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvad Gul Strøm kan tilbyde, og hvorfor de kan være billigere end de store selskaber, men med det samme produkt, så kan du se deres film her.

Skift til miljørigtige hvidevarer

Er dit elforbrug meget højt, så er der en række tiltag, som du kan indføre i din husstand for at nedbringe det. Manges elregning er høj pga. gamle og energislugende hvidevarer. De er store syndere, når det kommer til at bruge strøm. Selv om det koster nogle penge at udskifte køleskab, ovn, fryser, vaskemaskine osv., så skal du betragte det som en investering. Hvidevarer er i dag af så høj kvalitet, at deres forbrug og dermed aftryk på miljøet er så lavt, at det hurtigt kan aflæses i din elregning.

Du kan også overveje, om der er apparater i din husholdning, som du helt kan stoppe med at bruge. Mange har i dag tørretumbler, som kan være meget strømglade, men det er et af de nemmeste ting at skære fra og dermed med det samme sænke dit elforbrug. I stedet kan du vælge at hængetørre dit tøj.