Miljø

Apps som kan gøre hverdagen lidt mere grøn

Der findes i dag et bredt udvalg af apps til smartphones, som kan hjælpe med at gøre hverdagen mere bæredygtig og grøn.

GoGreen

GoGreen er en portal med fokus på bæredygtighed. Appen viser vejen til grønne virksomheder, oplevelser og viden om miljøet. Hvis du henter appen til din smartphone har du dermed en grøn guide lige i lommen, og du kan derfor finde spændende grønne projekter og bæredygtige initiativer tæt på dig. Eksempelvis ByOasen, der er en bondegård midt i København.

Øko App

Hvis du interesserer dig for økologisk mad, så er Øko App lige noget for dig. Øko App er udarbejdet af Økologisk Landsforening, og appen guider dig til økologiske spisesteder lige fra restauranter, caféer til daginstitutioner og kantiner I Danmark, som serverer økologisk mad. Du kan også selv skrive ind og gøre opmærksom på et økologisk spisested, som serverer økologisk mad.

Hormonsjekk

Hormonsjekk er en norsk app, som gør det nemt for dig at tjekke om kosmetik og plejeprodukter indeholder hormonforstyrrende kemikalier. Med appen kan du tjekke produkterne i det øjeblik, du står i butikken med produktet i hånden ved at scanne produktets stregkode. Herefter fortæller den dig så, om produktet indeholder nogle af de dokumenterede hormonforstyrrende stoffer der findes. Da appen dog er udviklet af det norske forbrugerråd, er der flere, især danske mærker af plejeprodukter, som endnu ikke findes i databasen, men man kan selv registrere produkter derinde og på den måde være med til at udvide antallet af produkter.

Dette er blot et lille udvalg af apps, som kan gøre hverdagen lidt mere grøn. De kræver dog, at du har en smartphone. Er du endnu ikke ejer af en smartphone, så er det en god investering. Mange er bange for, at en smartphone går for nemt i stykker og er dyre at få repareret, men der findes flere elektroniske virksomheder som både sælger beskyttelse til og reparation af smartphones til billige penge.