Energi

3 tips til at blive mere miljøvenlig

Vil du gerne være mere miljøvenlig, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Fortvivl ej længere. Vi hjælper dig godt på vej med nedenstående råd.

Gå efter det klimavenlige strøm

Det kan i den grad betale sig at gå efter det klimavenlige strøm. Klimavenligt strøm er strøm som er produceret med fokus på at udlede så lidt CO2 og lignende som muligt. Det vil altså sige, at du får strøm som belaster miljøet mindst muligt – og det er i den grad noget som kan gøre dig og dit hus mere miljøvenligt, da der stor forskel på, hvordan strømmen bliver produceret og distribueret.

Energiselskabet Blue Energy er et af de bedste elselskaber på markedet, når det gælder produktion af miljø- og klimavenlig strøm. Et selskab som er værd at være kunde hos, hvis du gerne vil være mere miljøvenlig. Du skal vide, at de ikke er de billigste på markedet, men heller ikke de dyreste. Hvis de var de billigste energiselskab på markedet, så ville de ikke være i stand til at kunne levere så miljøvenlig strøm som de nu gør.

Naturgas kan godt være et klimavenligt alternativ

Hvis du er på jagt efter en mere miljøvenlig opvarmning af huset, så er det værd at vide, at naturgas tit og ofte er et ganske klimavenligt alternativ. I langt de fleste tilfælde er det meget mere miljøvenligt at bruge naturgas frem for olie for eksempel. Det vil sige, at du med god samvittighed kan skifte oliefyret ud med naturgas, hvis du gerne vil være mere miljøvenlig og gøre naturen en ekstra stor tjeneste. Læs mere om naturgas hos DCC Energi.

Vælg brænde med høj varmeeffektivitet til din brændeovn eller træfyr

Er dit hus udstyret med en brændeovn og-/eller træfyr som primær opvarmningskilde? I så fald skal du vide, at det i den grad kan betale sig at gå efter det brænde med den højeste varmeeffektivitet – især hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet.

Brænde med en høj varmeeffektivitet giver meget mere varme end brændsel med en lav varmeeffektivitet. Derfor kan der også være penge at spare ved at gå efter den høje varmeeffektivitet.

Er du i tvivl om, hvor du finder de bedste priser og tilbud på brænde? I så fald anbefaler vi at læse denne guide til billig brænde. Den vil med garanti give dig et godt indtryk af, hvordan du får de absolut bedste priser på brændsel og træpiller til dit fyr.