Miljø

5 tips til at købe godt og miljøvenligt legetøj

Du er garanteret meget opmærksom på, hvilket legetøj dine børn leger med. Især i forhold til, om de kan komme til skade. Men mange forældre glemmer at tænke på, hvilke kemikalier legetøj kan indeholde og om det er miljøvenligt. Desværre er indholdet af kemikalier meget højere end det burde og ikke alle legetøjsbrands tænker på miljøet og klodens fremtid! Vi kan ikke undgå at de mindste sutter, bider og slikker på deres legetøj og det må de også hjertens gerne, men som forældre er vi ansvarlige for, at det de sutter på, ikke indeholder farlige kemikalier.

Det kan være lidt en jungle at finde både godt, sikket og miljøvenligt legetøj, men heldigvis er det noget, der er et stort fokus på og dette fokus vil kun blive ved med at stige. Her får du 5 gode råd til, at finde og købe det bedste og sikreste legetøj på markedet, så du med ro i sjælen, kan se på at dine børn hygger sig med deres legetøj. Arbejd frem mod at give dit barn legetøj der både er sundere for ham eller hende, samt vores planet!

  1. Vælg naturlige materialer

Træ er et af de materialer, man virkelig kan stole på og heldigvis findes der et bredt udvalg af trælegetøj i de fleste legetøjsforretninger. Vær dog opmærksom på, at der ikke er benyttet andre materialer sammen med som indeholder kemikalier, som f.eks. maling. Meget trælegetøj er heldigvis malet med kemikaliefri maling og er derfor helt sikkert for dit barn. Organiske tekstiler som bomuld, uld og filt er også gode og naturlige materialer at gå efter.

  1. Lad være med at overkøbe

Der er desværre en tendens til, at mere vil have mere. Dit barn har slet ikke brug for så mange ting at lege med, så hold derfor lidt igen med mængden af legetøj – det gavner både miljøet og din pengepung.

  1. Genbrug

Hvorfor ikke lade legetøj gå i arv eller købt brugt f.eks. på loppemarkeder eller over nettet? Især trælegetøj holder i rigtig mange år og der er ingen grund til, at det skal være sprit nyt! Mange vælger at gemme deres eget yndlings legetøj, så ens børn kan få glæde af det en dag. Dette er både en rigtig smuk og miljørigtig tankegang og dit barn, vil helt sikkert få stor glæde af dit gamle legetøj. Pas dog på, da gammelt legetøj også kan være skadeligt for dit barn.

  1. Holdbarhed

Godt og holdbart legetøj koster måske også det mere, men så holder det også længere og derved kan dit barn få større glæde af dette. Når dit barn vokser fra legetøjet, kan du også bedre sælge dette videre, hvis kvaliteten er i orden.

  1. Tænk dig om

Lad være med at gå med hovedet under armen når der skal købes og vælges legetøj. Lav din research, læs på mærkerne og stil personalet spørgsmål, inden du vælger det bedst mulige legetøj for dit barn og den planet, han eller hun skal vokse op på.

Læs mere omkring miljøvenligt legetøj