Mistænker du jordforurening?

Hvis du har mistanke om, at din jord er blevet forurenet, er det vigtigt, at du handler så hurtigt som muligt. Forurenet jord kan udgøre en alvorlig trussel mod både menneskers sundhed og miljøet, så det er vigtigt at rense den så hurtigt som muligt. I denne artikel vil vi diskutere de skridt, som du skal tage, hvis du har mistanke om jordforurening. Vi vil også diskutere farerne ved forurenet jord, og hvad du kan gøre for at forhindre, at det overhovedet sker.

Kontakt et firma, der har erfaring på emnet

Hvis du har mistanke om, at din jord er forurenet, så er det vigtigt, at det undersøges. Der findes forskellige virksomheder, som kan lave en jordundersøgelse ved mistanke af jordforurening. Lad IZA Miljø Aps hjælpe med jordforurening. Det er et professionelt firma, som kan vurdere situationen, identificere eventuelle forurenende stoffer og bestemme den bedste fremgangsmåde for oprydning af det forurenede område. De kan også rådgive om, hvordan man kan forebygge fremtidige tilfælde.

Udarbejd en plan for oprydning af den forurenede jord. Afhængigt af typen og graden af forurening kan denne proces omfatte fjernelse af forurenet muldjord, tilføjelse af ren jord som erstatning, behandling af området med kemiske eller biologiske midler, der er beregnet til at neutralisere forureningsstofferne og overvågning af fremskridtene, efter at oprydningen er afsluttet

Få de nødvendige tilladelser

Sørg for, at alle nødvendige tilladelser er indhentet før arbejdet påbegyndes. Afhængigt af hvor du befinder dig, skal du muligvis have forskellige godkendelser fra de lokale myndigheder for at kunne begynde at arbejde på et forurenet område. Sørg for, at du forstår, hvilke papirer der skal være, før du påbegynder arbejdet

Følg alle sikkerhedsprotokoller, når du arbejder med forurenet jord. Det er vigtigt at bære korrekt beskyttelsesudstyr som f.eks. handsker og en ansigtsmaske, når du håndterer forurenet materiale, og at du følger andre sikkerhedsinstruktioner fra din entreprenør eller de lokale myndigheder

Overvåg fremskridtene med oprydningen. Når oprydningsprocessen er påbegyndt, er det vigtigt at overvåge den regelmæssigt og sikre, at den udføres korrekt. Stil spørgsmål til din entreprenør om hans metoder, og læs om den seneste forskning vedrørende jordrensning, så du kan sikre dig, at arbejdet udføres korrekt

Tegn på forurenet jord

Der er flere tegn på, at jorden kan være forurenet, herunder: misfarvet eller død vegetation, lugt og/eller mærkelig smag fra jorden, ændringer i jordens tekstur eller farve og tegn på tidligere bortskaffelse af affald. Hvis du bemærker nogle af disse tegn, er det vigtigt at kontakte en professionel med det samme.

Forebyggelse af forurening

En af de bedste måder at forebygge jordforurening på er at udvise god miljøforvaltning. Dette omfatter korrekt bortskaffelse af farlige materialer, såsom olie eller kemikalier undgå aktiviteter, der kan sprede forurenende stoffer (f.eks. afbrænding af affald), genbrug, når det er muligt og brug af naturlig gødning i stedet for syntetisk gødning.

Ved at tage disse forholdsregler kan du være med til at sikre, at din jord forbliver ren og sikker i mange år fremover. Det er vigtigt for dig, som ejer og bruger jorden, men det er især også vigtigt for vores natur og miljø.

Slip af med dit skrot

Sælg dit gamle jern og metal til en skrotforhandler. Det er nemt, og du får penge for det. Skrotforhandlere genbruger metaldele, så du kan være med til at redde miljøet ved at aflevere dit skrot her. En skrotforhandler opkøber alle former for metal og jern: stål, rustfrit stål, aluminium, bronzealuminium osv.

Har du gammelt jern eller metal liggende?

Sælg det til en skrotforhandler og få noget ud af det. En skrotforhandler opkøber alle former for metal, så hvad end dit skrot består af, kan de sælge det og dermed genbruge det. Det er nemt at selv aflevere sit skrot. Du kan starte med at kontakte din lokale skrotforhandler for at høre, om de kunne være interesseret, eller du kan køre forbi og vise dit metal igennem.

Hvorfor er det værd at sælge?

Du får udbetalt penge for dit skrot, og derudover gør du også noget godt for miljøet. Genbrug af metal er en god måde at reducere affaldsmængderne på, da det ikke kun sparer energi, men også råmaterialer som naturlige ressourcer.

Det er miljøvenligt

Du tænker måske ikke dette som det første, men faktisk er det meget miljøvenligt at aflevere sit gamle jern og metal, fordi det dermed kan genbruges, fremfor at der produceres nyt, som udleder mere CO2 og emmissioner i atmosfæren. Og det er også derfor, at skrotforhandlere udlover en såkaldt skrotpræmie når privatpersoner indlevere metaller, netop for at gøre det attraktivt. Dit ubrugte metaller i skuret eller haven kan lige så godt blive omsmeltet til noget nyt frem for at ligge og rode hos jer.

Sådan fungerer det

Når du har et skrotstykke, så kontakt en skrotforhandler og hør, om de er interesseret. Når det så er bekræftet, kan du vælge at bringe det selv eller tage dem med ud på adressen. Skrotprisen fastsættes ofte af materialetypen og dets mængde. Nogle gange vil skrotforhandleren endda kunne hente metallerne for dig, da mængden kan vise sig stor nok til, at det er mere effektivt for dem. Så skal du have jern og metal afsted? Genbrug det gennem en skrotforhandler. Slip af med skrottet, bliv skrothandler hos Stakroge Jern- & Metalopkøb og få nogle penge for det, og samtidig gør du miljøet en tjeneste!

Hvilke metaller kan genbruges?

Aluminium, bronzealuminium, stål og rustfrit stål er nogle af de mest almindelige metaller, der kan genbruges. Ofte kan det være en god idé at kontakte skrotforhandleren for at høre om andre materialetyper, som de er interesseret i. Alt afhængigt af metaltypen og dens stand, vil prisen svinge fra skrotforhandler til skrotforhandler. Forskellen på materialetyperne ligger ofteest i dens sammensætning, holdbarhed eller specifikke egenskab.

Sådan kan metaller genbruges

En skrotforhandler genbruger metaller på forskellige måder, men det er typisk ved at smelte dem ned og forme dem til andet. Metallerne kan gøres brugbar igen ved at lave komponenter, som fx rør og diverse maskineri eller byggematerialer, der kan bruges i mange sammenhænge. Det er dermed muligt for en skrotforhandler at tjene penge på de gamle metaller fra privatpersoner, da materialet har et bestemt materialeværdi. Sådan kan du også hjælpe med at spare på ressourcerne.

Hvorfor du skal få hjælp til familieoverdragelse af din bolig

Familieoverdragelse af din bolig er en stor beslutning, og derfor er det vigtigt, at du søger professionel hjælp, før du går i gang. Der er mange ting, du skal overveje, og det kan være svært at gennemskue dem alle, hvis du ikke har erfaring med det.

For at der ikke bliver skabt splid i familien

Familieoverdragelse af bolig handler ikke kun om at få boligen overdraget til den næste generation. Det handler også om at sikre, at boligen bliver overdraget på den bedst mulige måde, så den næste generation kan få glæde af den i mange år fremover. Derfor er det en god idé at få hjælp til familieoverdragelsen. På den måde sikrer du, at alt bliver gjort ordentligt, og at der ikke er noget, der bliver glemt. Mange familier, oplever desværre, at de ikke kan blive enige om, hvordan overdragelsen skal foregå, og det resulterer ofte i splid. Derfor er det en god idé at få hjælp til familieoverdragelse af bolig, så du sikrer, at alle er enige om, hvordan boligen bliver overdraget.

Lad professionelle tage sig af det svære

Familieoverdragelse af din bolig handler om meget mere end det, man kan se med det blotte øje. Der er mange ting, der skal tages stilling til, og det kan virke som et stort rod, hvis man ikke har erfaring med sådanne ting. Derfor er det en god idé at få hjælp til familieoverdragelsen. På den måde sikrer man, at alt bliver gjort ordentligt, og at der ikke er noget, der bliver glemt. Det er vigtigt, at der bliver tænkt over alt, hvad der er nødvendigt for at sikre, at boligen bliver overdraget på den bedst mulige måde. Sørg derfor for at få hjælp til familieoverdragelsen af din bolig, så du får den bedst mulige hjælp til at få overdragelsen til at gå så godt som muligt. Dertil er det vigtigt, at alle forholder sig til, hvad det er for nogle forhold, der er tale om.

Konklusion

Familieoverdragelse af din bolig er en stor beslutning, og derfor er det vigtigt, at du søger professionel hjælp, før du går i gang. Der er mange ting, du skal overveje, og det kan være svært at gennemskue dem alle, hvis du ikke har erfaring med det. Jeg håber at du med denne artikel, har fået en forståelse for, hvorfor du skal få hjælp til familieoverdragelse af bolig.

Alt hvad du bør vide om Altan Drivhuse

Hvis du leder efter måder at dyrke friske produkter i dit hjem på, kan du overveje at investere i et altan-drivhus. Disse små drivhuse er perfekte til dyrkning af krydderurter og blomster på et kompakt sted. De er også en fremragende måde at øge produktionen af visse grøntsager som f.eks. salat, spinat og jordbær på. I dette blogindlæg vil vi diskutere alt, hvad du behøver at vide om at bruge altaner som drivhuse. Fra valg af den rigtige model til dine behov til tips og tricks til vedligeholdelse vil vi dække alle de emner, du skal vide, før du installerer et i dit hjem.

Hvad er et altan-drivhus?

Et altan-drivhus er en lille indendørs have, som giver det perfekte rum til dyrkning af krydderurter og blomster. De er gode til at øge produktionen af visse grøntsager som f.eks. salat, spinat og jordbær. Et altan-drivhus er formet som en omvendt A-stamme oven på et bord eller et stativ. De fås i forskellige størrelser og former alt efter dine behov; nogle har endda hjul, så du kan flytte dem rundt, når det er nødvendigt.

Hvorfor bruge en altan som drivhus?

En af de vigtigste grunde til at bruge en altan som drivhus er, at de er nemme at vedligeholde. Du kan nemt få adgang til dem udefra uden at skulle gå ind i dit hjem. De kræver heller ikke meget plads, så du kan nemt installere et på en altan af enhver størrelse. En anden fordel er, at altaner er perfekte til dem med begrænset udendørs plads. Fordi du ikke behøver at optage værdifulde udendørs opholdsarealer med det ekstra rum, der er nødvendigt for et drivhus, giver det mere plads i andre dele af haven. Men disse fordele er ikke alt. Blomster og krydderurter dyrket i et altan-drivhus er fremragende gaver! En blomster- eller urteplante passer fint ind i en vase eller kurv, så det er let at give gaver, selv hvis du kun har lidt plads i dit hjem. Og endelig er klimakontrol afgørende i drivhuse, så planterne ikke lider under lave temperaturer i vintermånederne. Hvis du bor i et område, hvor de køligere tørre årstider er kolde og våde, så er altaner den ideelle løsning for både sommer- og vinterafgrøder!

Valg af den rigtige type altan-drivhus til dine behov

Der findes mange forskellige typer drivhuse på markedet. Hvis du overvejer at købe et, er det vigtigt at vide, hvilken type drivhus der passer bedst til dine behov. Drivhuse findes i forskellige former, størrelser og materialer. Når du skal beslutte, hvilken type drivhus der passer bedst til dine behov, skal du bestemme, hvilken slags planter du vil dyrke, og tage hensyn til, hvor meget plads du har at arbejde med. Du kan finde en bred vifte af muligheder, der passer til ethvert budget eller behov. Nogle modeller er dyrere end andre, men de giver specifikke fordele som f.eks. større vækstrumsstørrelse, bedre ventilation eller nemmere installation.

Vedligeholdelse og pleje af et altan-drivhus

Tænk på dit altan-drivhus som en forlængelse af dit hjem. Du vil passe på det, ligesom du ville passe på alle andre planter i dit hus. For at bevare dine planters sundhed skal du sørge for at vande og gøde dem regelmæssigt. Du bør også sørge for at holde området omkring drivhusene fri for rod, så sollyset kan skinne igennem. Dette vil hjælpe med korrekt brug og med at opretholde forholdene indenfor. Endelig skal du holde øje med skadedyr som bladlus og hvide fluer, som elsker at spise haveplanter, der ikke bliver passet ordentligt.

Sådan tilpasser du et altan-drivhus til de fleste grøntsager

Hvis du ønsker at dyrke grøntsager, er et altan-drivhus den perfekte måde at starte på. Valget af hvilken type drivhus du skal installere kræver en nøje overvejelse af dine ønsker og behov. Sørg for at overveje størrelsen på din altan. Du ønsker ikke at købe et drivhus, der ikke passer på din altan, fordi det vil optage kostbar plads, der er nødvendig for andre planter. Men hvis du har en større have og kan afsætte mere plads til drivhuset, kan dette også være en mulighed for dig. Den største bekymring i forbindelse med drivhuse er, hvor meget lys de har brug for. Hvis du dyrker grøntsager indendørs, skal du sørge for at vælge en model, der kan rumme både kunstigt lys og direkte sol. Du bør også overveje, hvor længe du vil bruge drivhuset, og hvilke typer grøntsager du vil dyrke i det. Nogle modeller er specielt designet til brug året rundt, mens andre er bedre egnet til dem, der kun har planer om at bruge dem i sommermånederne. En smule planlægning rækker langt, når det kommer til at bruge drivhuse som altaner, så sørg for at lave din research, før du træffer nogen beslutninger.

6 tips til optimal tomatproduktion

1. Vælg den model, du har brug for Der findes mange forskellige modeller af altaner, så det er en god idé at overveje nøje, hvad du ønsker i dit drivhus. Du vil kunne vælge mellem forskellige muligheder afhængigt af størrelsen af din altan, hvor meget plads du vil afsætte til den, og hvilken type lysforhold du ønsker. 2. Den rigtige jord For at dine planter kan vokse godt, skal du sørge for, at du har potteblanding af høj kvalitet i dit drivhus. Den skal holde godt på vandet og dræne hurtigt, så jorden forbliver fugtig og kan give ilt til planternes rødder. Desuden er det vigtigt, at jorden har en pH-værdi på mellem 6-6,5, så dine blomster og planter ikke vokser for surt eller for basisk, hvilket kan forårsage næringsstofmangel. 3. Sørg for, at de får nok næring Når du bruger en altan som drivhus, er det vigtigt, at du fodrer planterne korrekt, så de kan vokse ordentligt. Plantefoder er en vigtig ingrediens, der hjælper med at gøde planterne ved at levere kvælstof, som hjælper med fotosynteseprocessen for planter; men det kan også hjælpe med at reducere sygdomme, når du fodrer dem korrekt og hensigtsmæssigt på hvert tidspunkt af dagen. 4. Brug korrekt belysning Et altan-drivhus vil kræve en rigelig mængde sollys på visse tidspunkter i løbet af dagen og natten, fordi de har brug for lys for at vokse sundt planteliv. Hvis der ikke er nok sollys på disse tidspunkter, skal du overveje at tilføje belysning som en mulighed, så planterne får

5 tips til maksimal jordbærproduktion

Du kan øge din jordbærproduktion ved at følge disse tips: -Vælg et drivhus med en hældning på 18 grader. Det hjælper vandet og næringsstofferne til at nå dine planter mere effektivt. -Hold temperaturen i drivhuset på mellem 55-66 grader Fahrenheit. Som en tommelfingerregel gælder, at en højere temperatur vil resultere i hurtigere vækst. -Køb lerkugler for at hjælpe med at regulere jordens pH-værdi og forebygge sygdomme. -Brug et drypvandingssystem til at vande og fodre dine planter i stedet for at vande dem med direkte vand. -Når du ikke bruger din altan som drivhus, kan du bruge den til at dyrke andre grøntsager som f.eks. salat eller spinat.

FAQs

Hvad er fordelene ved at bruge et altan-drivhus?

Der er en række fordele ved at bruge et altan-drivhus, herunder muligheden for at skabe unikke haverum, producere et stort udvalg af afgrøder og dyrke planter i et mere behageligt miljø. Ved at skabe din egen have på din altan kan du producere friske produkter hele året rundt. Du kan også vælge den type haverum, der passer bedst til dine behov, lige fra små indendørs beholdere til store åbne områder. Hvis du har begrænset haveplads, kan et altan-drivhus hjælpe dig med at skabe et stort rum uden at skulle bruge dyrere havearealer. Du kan også producere specialafgrøder som f.eks. grønt eller urter i små potter, som derefter kan flyttes ned i jorden for at producere planter indendørs. Endelig kan du ved hjælp af et altan-drivhus imødekomme både sæson og klima ved at give dig mulighed for at manipulere årstiderne og skabe ideelle betingelser for dyrkning af visse afgrøder. Ved at bruge en særlig teknik, der er kendt som sommerdyrkning, kombineret med vandingssystemer, der kun bruger naturligt sollys og regnvand, kan du få friske fødevarer hele året rundt uden nogensinde at tænde for et elektrisk lys!

Hvad er de forskellige typer af altaner?

Der findes mange typer af altaner, og de kan bruges til mange forskellige formål. Hvis du er på udkig efter måder at dyrke friske produkter i dit hjem på, kan du overveje at investere i et altan-drivhus. Disse små drivhuse er perfekte til dyrkning af krydderurter og blomster på et kompakt sted. De er også en fremragende måde at øge produktionen af visse grøntsager som f.eks. salat, spinat og jordbær på. Der findes flere forskellige typer af altaner, lige fra traditionelle huse med en udendørs balkon til moderne lejlighedskomplekser med udendørs terrasser. Uanset typen er der et par ting, man skal være opmærksom på, når man bruger dem som drivhuse. For det første skal du vælge den rigtige model til dine behov. Mens nogle modeller er designet specifikt til dyrkning af planter, kan andre modeller bruges til både indendørs og udendørs rum. Du skal også overveje størrelse og tilgængelighed af materialer, når du vælger en model. Når du har valgt den model, du ønsker, er det tid til at gå i gang med installationen. Der er et par tips og tricks, du kan følge for at sikre et vellykket projekt. For det første skal du sørge for, at drivhuset har god ventilation. Dette vil være med til at forhindre, at planterne bliver syge på grund af forurenet luft eller for meget lysindfald. Et andet tip er at placere planterne langt nok fra hinanden, så de ikke støder sammen med hinanden eller deres understøtninger. Dette vil være med til at skabe plads mellem dem, så de har plads til at vokse uhindret af hinandens rødder. Endelig skal du sørge for et godt dræn i området omkring drivhuset, så vandet ikke samler sig på gulvet eller kommer ind i selve planterne.

Hvad er de bedste planter til et altan-drivhus?

Der er mange fordele ved at bruge et altan-drivhus. For det første er denne type drivhus ideel til dyrkning af friske krydderurter, blomster og grøntsager på et lille areal. De er også en glimrende måde at øge produktionen af visse afgrøder som f.eks. salat, spinat og jordbær på. En anden fordel ved at bruge et altan-drivhus er, at det er flytbart, så du nemt kan flytte det fra rum til rum i løbet af sæsonerne. Endelig er et altan-drivhus attraktivt og let at passe. Du kan placere det på din terrasse eller et andet område uden for dit hjem.

TRÆMALING

Mangler du noget træmaling, som du kan bruge til at friske det indvendige træ i dit hjem op med? Eksempelvis panelmaling, maling til vinduer, maling til døre, trapper eller lysninger?  Så er du kommet til det helt rette sted. Vedligehold dit indvendige træværk med produkter fra Primacol, og du kan nemt og hurtigt få det til at se flot ud igen. Her på siden har vi samlet et stort udvalg af emaljemaling, bejdse og lakbejdse, og vi tør næsten godt garantere, at du finder netop den træmaling, som du har gået og ledt efter. 

Hvordan vælger jeg den rette Indendørs Træmaling?

Træmaling er helt fantastisk til at pifte dit slidte træværk op, og med det kan du desuden også tilføre dit træværk et helt personligt udtryk – og det gælder uanset, om du skal male noget træ indendørs eller udendørs. Vil du opnå det allerbedste resultat, er der dog nogle ting, du bør vide. Først og fremmest skal du naturligvis sørge for, at du får valgt en træmaling, der matcher netop den trætype, du ønsker at male. Derudover skal du vælge mellem de forskellige glanstyper, så du får netop den glans, som du bedst kan lide. Det kan desuden være forskelligt, hvilken glans der ser bedst ud alt efter, om der er tale om træmaling til møbler, vinduer, døre eller noget helt fjerde.

Hvordan opnår jeg det bedste resultat med Træmaling indendørs?

Når først du har fået valgt den helt rette træmaling, kan du begynde at forberede det træ, du ønsker at male. Forarbejdet er nemlig ofte det, der tager længst tid. Ja, faktisk siger man, at forarbejdet udgør 75% af den tid, det tager at male træ med træmaling. Og følger du dette, kan du også være ret sikker på, at dit resultat bliver flot. Du skal for eksempel rengøre træets overflader grundigt, alt løs maling skal fjernes og træet bør desuden også slibes med sandpapir – dette skal du altid gøre med træets årer. Skal du desuden male noget træ, der har huller i sig, kan du med stor fordel spartle dem ud, således træmalingen fordeler sig mere jævnt.

Er du således kommet til selve maleprocessen, er det vigtigt, at du maler med lange, bløde strøg. Desuden bør træmalingen påføres i et tykt lag, idet det således selv flyder sammen og lægger sig pænt på træets overflade. 

Maling til træ indendørs

Vores Træmaling er yderst holdbar og skaber en slidstærk overflade, så uanset hvad du maler med indendørs træmaling, vil du opnå et smukt og holdbart resultat. Når du skal male dine paneler, døre eller andet indendørs træværk i dit hjem, ønsker du en holdbar træmaling som ikke revner ved hårde stød og lignende. En træmaling skal desuden kunne holde til hyppig rengøring, og selvom du vælger en mat træmaling med lav glans, er du sikret en holdbar og slidstærk træmaling når du vælger Primacol eller Gjøco. Søger du efter træmaling i en bestemt farve? På siden Træmaling i farver har vi udvalgt tidens mest populære farver til paneler, møbler og andet indvendigt træværk.

Træmaling til møbler

Skal du male dine træmøbler, skal du ligeledes anvende en træmaling af høj kvalitet for at sikre dig et holdbart resultat. Er møblet allerede malet og sidder malingen ordentlig fast uden afskalninger og lignende, kan du efter en hurtig slibning male med almindelig træmaling. Er stolen mere medtaget og slidt, skal du grunde den inden. 

Metal Maling

Søger du maling til metal er du kommet til det rette sted! Hos Gebenna fører vi metalmaling i både sort og hvid, så skal du male metalelementer indendørs eller udendørs, kan du anvende dette produkt.

 

Bliv inspireret og få tips til at spise meget mere frugt i hverdagen

Hvis du gerne vil spise dig sund og grøn, men ikke helt ved hvordan, så er du kommet til det rette sted. I denne blogpost får du nemlig nogle gode tips til at inkludere mere frugt i din dagligdag. Det er virkelig vigtigt at få masser af vitaminer og mineraler, hvis man vil leve et sundt liv. Frugter indeholder mange af de ting, vi har brug for – og de smager også skønt. Så læs videre for at finde ud af, hvordan du kan gøre frugt til en fast del af din kost.

Lav en indkøbsliste

En måde at sikre, at du får nok frugt på, er at lave en indkøbsliste, der kun indeholder sunde varer som f.eks. frisk frugt og grøntsager. På den måde undgår du sukkerholdige snacks eller forarbejdede fødevarer, som kan være fulde af tomme kalorier og usunde ingredienser. Du bør måske endda holde dig til at købe økologiske produkter, hvis det er muligt, da disse ofte er mere næringsrige end ikke-økologiske fødevarer. Når du har købt dine varer, er det tid til forberedelse! Hvis du skærer frugten op i stykker, der er lette at tage fat i, er det lettere at spise i løbet af dagen. Opbevaring af vasket og skåret frugt i tupperware-beholdere eller plastikposer i køleskabet hjælper også med at kontrollere portionerne og gøre sunde snacks mere bekvemme.

Tilføj frugt til dine måltider

Hvis du tilføjer et stykke frisk frugt til din morgenmad, frokost og aftensmad, får du de næringsstoffer, du har brug for, uden at du behøver at spise et helt måltid kun bestående af frugt. Hvis du laver en sandwich til frokost, kan du prøve at tilføje nogle æble- eller pæreskiver som topping. Til aftensmad kan du tilføje nogle friske ananasstykker til din wokret eller grillede grøntsager for at få ekstra smag og konsistens. Smoothies er også en god måde at inkludere frugt i din kost på – du skal blot blande noget yoghurt, mælk og/eller juice med de frugter, du har ved hånden, plus andre ingredienser som nøddesmør eller havregryn for at få ekstra næring.

Lav frosne godbidder

Frosne godbidder er en god måde at holde dig kølig om sommeren og få noget af dit daglige frugtindtag. Prøv at lave dine egne smoothie-ispinde ved at blande frosne bananstykker, jordbær, mango eller andre friske frugter med yoghurt eller mælk. For at få en sundere version af is kan du prøve at fryse bananer ned og derefter blende dem for at få en cremet konsistens. Du kan også lave frosne frugtbarer ved hjælp af pureret frugt, honning og citronsaft – de er perfekte til de varme sommerdage.

Indfør en frugtordning på arbejdspladsen

Hvis du leder efter flere måder at få dit daglige frugtindtag på, hvorfor så ikke indføre en frugtordning på arbejdspladsen? Det er især nyttigt, hvis du har kolleger, som måske har for travlt til at spise i løbet af dagen. Bed alle om at medbringe nogle af deres yndlingsfrugter, og sæt derefter et bord op, hvor folk kan snuppe et æble eller en banan, når de går forbi. Du kan også stille små skåle med hakkede friske frugter som f.eks. meloner eller bær frem. Det vil tilskynde alle til at træffe sundere valg og give dem det energiboost, der kommer af at spise friske produkter. FrugtKurven er FirmaFrugt til virksomheder i FrugtKurve og FrugtKasser, hvilket også er en genial måde at få leveret frugt direkte til arbejdspladsen på, helt uden selv at skulle røre en finger.