Sådan får du styr på din have

Hvis du leder efter en måde at få din have under kontrol på, så er denne artikel noget for dig. Det er ikke altid lige nemt at vide, hvor man skal starte med en stor og uplejet have, men de følgende punkter skulle gerne give dig nogle gode retningslinjer for, hvordan du skal gribe det an.

Slå græsset

Det første skridt er at sørge for, at du slår græsset. En flot, jævn plæne vil få din have til at se meget mere præsentabel ud end en have, der er fuld af langt græs og ukrudt. Hvis du ikke har en plæneklipper, er det måske et godt tidspunkt at investere i en nu – det vil spare dig for en meget tid i de kommende måneder. Du kan også overveje et robotplæneklipper, hvis du gerne vil slippe helt for den græsslåning!

Trimme buske og planter

Hvis du har planter eller buske i din have, skal du sørge for at trimme dem, så de får en pæn form. (de behøver ikke at blive formet som en figur, eller være helt ovale, bare de er trimmet). Mange mennesker er ikke klar over det, før deres have er gået over gevind, men det kan være ret nemt at holde styr på nogle ting med en smule regelmæssig vedligeholdelse.

Fjern ukrudt i haven

En af de mest tidskrævende opgaver for enhver gartner er at luge ukrudt – men det er vigtigt, hvis du vil holde din have flot. Sørg for at komme ind i alle kroge og hjørner, og glem ikke at luge ukrudt omkring træer og andre store planter. Ukrudt kan være en dødbider, da det kan virke ligegyldigt, eftersom ukrudtet hurtigt kommer igen. Tricket er at sørge for at få rødderne med op!

Anvend havemøbler og pynt

En af de nemmeste måder at gøre din have pænere på er at tilføje nogle havemøbler eller dekorationer. Det kan være så enkelt som et par planter i potter eller noget mere omfattende som en pergola eller et lysthus. Hvis du har nogle gamle ting og sager liggende, hvorfor så ikke sætte dem til god brug i haven – du vil måske blive overrasket over, hvad der kan se flot ud, når det først er udenfor!

Der er mange måder, hvorpå din have kan komme ud af kontrol, men med en lille indsats fra din side er der ingen grund til, at den ikke kan se pæn og ryddelig ud. Det er heller ikke svært at holde øje med vedligeholdelsen – selv hvis du bare gør lidt hver dag, det er bedre end ingenting!

Få hjælp udefra

Heldigvis findes der firmaer, som hjælper mennesker som dig, der ikke har tid eller overskud til at pleje din have selv. Du kan få hjælp med professionel landskabspleje, hvor du kan få din flotte og velplejede have tilbage. Du kan lave en enkelstående aftale, men du kan også lave en fast aftale ned nogle uger eller måneder i mellem. På den måde vil du altid have en flot og præsentabel have at kigge på, uden at du selv behøver at gøre noget for det.

Få nyt liv i dine møbler med møbelpolstring

Hvordan giver du nyt liv til gamle møbler? Du polstrer dem! Polstring er en af de nemmeste måder at friske et gammelt, træt møbel op på. Processen kan gøres af dig selv i dit eget hjem med nogle få grundlæggende værktøjer og forsyninger. Lær, hvordan du kan tage din trætte sofa eller stol fra kedelig til fantastisk på bare en dag ved at læse dette blogindlæg.

1. Fjern først det gamle stof

Det første skridt i forbindelse med polstring af dine møbler er at fjerne det gamle stof. Dette kan gøres ved hjælp af en sømripper eller en skarp kniv. Vær meget forsigtig, når du gør dette, da du ikke ønsker at beskadige den underliggende struktur af møblet.

2. Rengøring og klargøring

Når det gamle stof er fjernet, skal du tage dig tid til at rengøre og forberede træet. Du skal sørge for, at møblet er rent og støvfrit, før du anvender nyt stof. Når det gamle stof er fjernet, så kan man også bedre komme ind i revnerne, hvor der ikke har været gjort rent i mange år.

3. Nu er til til måling

På dette tidspunkt er det vigtigt at tage målinger til det nye stof. Du skal kende størrelsen på din stol eller sofa, så du kan købe det nødvendige materiale nok. Man kan også måle efter det gamle stof, hvis det stadig er intakt. Husk at tage ekstra stof med, så man ikke står med for korte ender. Hellere for meget stof end for lidt. Og når du køber stof, skal du altid købe mere end det, du tror du skal bruge. Der er intet mere frustrerende end at løbe tør for stof midt i et projekt

4. Polstring med det nye stof

Nu er det tid til at skære det nye stof til og sætte det fast på møblet. Du kan bruge en hæftepistol eller hæfteklammer sammen med en møbelhammer. Sørg for, at du trækker stoffet stramt, når du fastgør det, så der ikke kommer rynker i stoffet.

Begynd med at fastgøre stoffet øverst på møblet, og arbejd dig nedad. Du kan også bruge søm eller stifter til at fastgøre stoffet, men det kan være vanskeligere, end hvis du blot bruger en hæftepistol.

Når du har fastgjort alt stoffet, kan du tage et skridt tilbage og beundre dit håndværk! Du har lige givet nyt liv til et gammelt møbel!

Hvilke møbler kan ompolstres?

Det kan stort set alle møbler. Især gamle og antikke stole er noget mange ompolstrer til nyt stof, og det kan der være flere årsager til. Det kan være, fordi det gamle stof er ødelagt eller slidt, eller bare skal tilpasses efter en anden slags stil. Du kan sagtens lave en polstring af sofa, stole, puffer, puder og andet, der er polstret med stof.

Hvis man ikke selv kan finde ud af det, så kan man kontakte sin lokale møbelpolstrer, som kan klare det til perfektion, meget hurtigt og effektivt. Vi kan anbefale egedalpolstring beliggende i Stenløse, som har mange års erfaring med polstring af alle mulige former for polstring af møbler.

Er din virksomhed bæredygtig?

Bæredygtighed er et ord, som man hører rundt omkring i forretningsverdenen. Men hvad betyder det egentlig? Er din virksomhed bæredygtig? Hvad er fordelene ved at være bæredygtig? Og hvordan kan du sikre dig, at din virksomhed er bæredygtig? Dette blogindlæg vil besvare alle disse spørgsmål og meget mere!

Hvad er en bæredygtig virksomhed?

En bæredygtig virksomhed er en virksomhed, der bruger ressourcerne på en miljømæssigt ansvarlig måde. Bæredygtighed tager hensyn til miljøet, sociale spørgsmål og økonomiske faktorer for at skabe en positiv indvirkning på samfundet.

En bæredygtig virksomhed vil også være i stand til at videregive viden fra en generation af medarbejdere til en anden, hvilket giver mulighed for vækst over tid samtidig med, at den forbliver tro mod sine værdier.

Hvad er fordelene ved at være bæredygtig?

Der er mange grunde til at gøre din virksomhed mere bæredygtig. For det første er det godt for miljøet. En undersøgelse fra 2020 viste, at virksomheder, som investerer i bæredygtighed, har et 17% lavere CO2-fodaftryk sammenlignet med deres konkurrenter der ikke er bæredygtige. Desuden kan der være statstilskud til virksomheder, der indfører bæredygtige tiltag.

Bæredygtighed giver også god forretningsmæssig mening. En undersøgelse fra University of Cambridge i England viste, at virksomheder med en bæredygtighedsstrategi giver et afkast, der er op til seks gange højere end virksomheder uden en sådan strategi. Det betyder, at folk hellere vil handle hos en bæredygtig virksomhed frem for en virksomhed, der ikke går op i bæredygtigthed.

Endelig er bæredygtige virksomheder mere tilbøjelige til at tiltrække og fastholde de bedste talenter. Medarbejderne ønsker at arbejde for en virksomhed, der gør sit til at gøre sit til at gøre gøre verden til et bedre sted.

Hvordan kan du gøre din virksomhed mere bæredygtig?

Der er mange måder at gøre din virksomhed mere bæredygtig på. Du kan starte med at foretage små ændringer, f.eks. ved at bruge genbrugspapir og pap eller skifte til energieffektive pærer. Slukke for lys og maskiner, som ikke bruges for at spare på energien. Undgå at printe på fysisk papir men gør det hele digitalt, så sparer mand udgifter på papir, blæk og elektronik på én og samme tid.

Du kan også reducere din virksomheds CO2-fodaftryk ved at investere i vedvarende energikilder som f.eks. solceller og vindmøller. Gør dit kontor mere miljøvenligt med grønne planter og naturligt lys for at spare så meget som muligt på strøm.

Du kan også genbruge affaldsmaterialer som f.eks. pap, papir og plastik for at sikre, at de ikke ender på lossepladsen.

Lav en bæredygtig forretningsplan

Endelig bør du vedtage en bæredygtig forretningsstrategi for al fremtidig vækst. Det betyder, at du skal se på, hvordan nye produkter vil påvirke kunderne, medarbejdere, miljøet og samfundet som helhed.

For bæredygtighed er vigtig for virksomheder af alle størrelser. Ved at gøre din virksomhed mere bæredygtig kan du få en positiv indvirkning på verden. Du hjælper ikke kun miljøet, men du gør også noget fornuftigt for din virksomhed! Er det ikke på tide at blive grøn? Tjek virksomhedens energiforbrug her.Det er i hvertfald god reklame, man kan gøre for sin virksomhed, da grønne tiltag vil blive anerkendt.

Autoriseret kloakmester i Kalundborg

Kloakmester i Kalundborg er den rette person at gå til, hvis du skal have hjælp med din kloak. Det er særligt vigtigt, hvis det er noget, du ikke selv ved noget om. Her er der altså en nødvendig viden at trække på, når du vælger at få hjælp af en uddannet professionel fagperson.

Brug dine sanser i forhold til at lokalisere problemet

Når du skal finde ud af, om der er noget galt med din kloak, kan du bruge dine sanser. Mange lever faktisk uden at vide, at der måske er noget galt, før de pludseligt fornemmer det via sanserne. Her er det særligt lugte- og høresansen, der kommer i spil. Man er nemlig ikke i tvivl om, ud fra lugten, når noget er, som det ikke burde være, i kloaksystemet. Det skyldes, at en kloak fx kan være stoppet til, hvor alt det, man skyller ud, samler sig og sidder og rådner. Og denne lugt vil sive tilbage op gennem ristene i dit hjem, hvilket kan brede sig og lugte meget ubehageligt.

Men du kan muligvis forsøge at lytte efter eventuelle problemer først. For et problem kan nemlig afsløre sig først ved at skabe høje lyde, der er usædvanlige og ikke almindelige. Man vil typisk ikke være i tvivl, når man pludseligt hører lyde fra kloaken, som ikke har været der før.

Få hurtig hjælp uden at gå i panik

Når du opdager et problem med din kloak, kan du heldigvis få hurtig hjælp. Du kan først og fremmest forsøge at udbedre problemet på egen hånd ved fx at skylle efter eller at anvende redskaber som en sugekop til at få skabt et tryk, der løsner den tilstoppede kloak. Her vil du høre et højt og hult brag, hvor du altså heller ikke er i tvivl, hvis det har løsnet sig.

Men det er vigtigt ikke at gå i panik. Den slags ting forværres næppe voldsomt hurtigt. Men det er dog alligevel en god idé at få så hurtig hjælp som overhovedet muligt. Her kan du ringe til din lokale kloakmester, der hurtigt kan rykke ud for at hjælpe dig.

Et grundigt og professionelt tjek kan afsløre, om der er større problemer, der skal udbedres

Det skaber nemlig grundlæggende sikkerhed at få tjekket op på situationen af en professionel. De har også mulighed for at se, hvad der er galt, og om der er andet, der bør tjekkes. Her kan det fx vise sig, hvis der er revner eller huller på kloaken, som skal udbedres, og dette vil ellers ikke blive opdaget, hvis ikke du får en professionel fagperson ud.

Autorisation sikrer en høj kvalitet

Når du får hjælp af en autoriseret kloakmester, så betyder det, at du får et udført arbejde af høj og sikker kvalitet. Når kloakmesteren tager fra din bolig igen, kan du leve trygt videre vel vidende om, at alt er, som det bør være, under jorden i de indviklede kloaksystemer – og det er altså rart at vide, at du kan leve i sikkerhed år ud i fremtiden.

Alarm uden abonnement

Alarmsystemet er et must for ethvert hjem. Forestil dig, at dit hus bliver udsat for indbrud, når du ikke er der? Den bedste mulighed for at være sikret om natten er at købe et alarmsystem til hjemmet. Men ved at købe et uden abonnement kan du spare penge i det lange løb. Så hvad er fordelene og ulemperne ved et alarmsystem uden abonnement?

Hvad er et alarmsystem til boligen?

Et alarmsystem til hjemmet er en måde at holde dit hus sikkert og trygt på. Det kan omfatte en alarm, sensorer eller kameraer til sikkerhedsformål. Hvis alarmen går i gang, mens du er væk hjemmefra, betyder det, at der har været indbrud, og det vil straks underrette Verisure, som vil sende en sikkerhedsvagt ud til stedet.

Der findes tre typer af systemer: overvågede, uovervågede og selvovervåget.

Hvad er et overvåget alarmsystem?

Et overvåget alarmsystem er et system, hvor en sikkerhedsvagt bliver alarmeret, når der er indbrud eller forsøg på indbrud. Denne type system kræver normalt et abonnement, da det skal være forbundet til en overvågningscentral.

Hvad er et uovervåget alarmsystem?

Et ikke-overvåget alarmsystem er et system, der ikke behøver at være tilsluttet en overvågningscentral. Den går kun i gang, når der er brudt ind i huset, og den fungerer ligesom et vækkeur: når den er udløst, alarmerer den Verisure, som sender vagter ud, hvis det er nødvendigt.

Et uovervåget system kan også være selvovervåget; det betyder, at du får advarsler på din telefon, når der er indbrud.

Hvad er et selvovervåget?

Et selvovervåget er et alarmsystem, hvortil du har alarmer med sensorer forskellige steder, primært omkring døre og vinduer, hvor den vil udløse en alarmlyd, men kun jer, som bor i huset, vil blive informeret om at der et muligt indbrud i jeres hus. Her vil i modtage en sms, og så skal i selv sørge for at køre hjem og tjekke, eller i kan kontakte politiet, hvis der rent faktisk er tale om et indbrud.

Hvad er fordele og ulemper ved et alarmsystem uden abonnement?

Fordelene ved et alarmsystem uden abonnement er følgende

-Du kan spare penge i det lange løb

-Det er mere diskret, da det ikke kræver en overvågningscentral

-Du kan selv vælge din sikkerhedsvagt og lave din egen kontrakt

-Alarmsystem uden abonnement er bedre end slet ingen alarmer.

Ulemperne ved et alarmsystem uden abonnement er

Ulemperne ved et alarmsystem uden abonnement er følgende

-Der er ingen 24 timers beskyttelse, men kun, når du er hjemme

-Det kan ikke forbindes med brandvæsenet eller politiet i tilfælde af nødsituationer. Det gør det mindre sikkert end andre systemer

Hvilket abonnementsystem bør man vælge?

Der er efterhånden kommet mere fokus på at sikre vores huse imod tyveri. Derfor er der også kommet bedre priser og flere konkurrencer, som tilbyder alarmsystemer. Den bedste alarm uden abonnement får du hos SD Teknik. De har skræddersyet en pakke, som du kan se på denne side: https://www.sdteknik.dk/tyverialarm-uden-abonnement/. Du kan også se de andre pakker de tilbyder for at finde den pakke, der passer dig og dine behov bedst muligt.

Udskift de gamle vinduer

Udskiftning af vinduer er en investering, der betaler sig i det lange løb. Hvis du opdager dryp og utætheder eller skæve karme og rammer, er det måske på tide at udskifte dem! Ikke alene kan udskiftning af dine vinduer spare dig penge på varmeregningen ved at fange varmen inde i dit hjem i vintermånederne, men det hjælper også med at forhindre, at den kølige luft slipper ud om sommeren.

Tegn på at dine vinduer bør skiftes ud:

-dryp og utætheder

-skæve karme og rammer

-gamle, utætte vinduer

-koldt træk i nærheden af vinduer om vinteren

-overdreven kondens på indersiden af dine vinduer

-skimmel eller mug omkring vinduesrammer

Hvilke vinduer skal man vælge?

Der er mange forskellige muligheder for vinduesudskiftning på markedet, så det er vigtigt at undersøge det, før du køber et vindue. Vinylvinduer er et populært valg, fordi de er vedligeholdelsesvenlige og energieffektive. Trævinduer giver et klassisk udseende, men kan være dyrere og kræve mere vedligeholdelse.

Udskiftning af vinduer kan være et stort arbejde, men det er helt sikkert tiden og indsatsen værd at gøre dit hus mere energieffektivt! Du vil også hurtigt kunne se en forskel på sin el-regning, vil din blive mindre. Grunden til det er, at dine nye vinduer vil kunne holde bedre på varmen og i længere tid. Derfor behøver du ikke at fyre op så ofte eller tænde for varmen for, hvis du vælger de helt rette vinduer i den bedste energiklasse.

Find de helt rette vinduer

Der er mange forskellige slags vinduer, glas-lag, vinduer med sprosser, og ikke mindst vinduer i forskellige størrelser. Du kan finde vinduer fra net2kompagniet, uanset om det er til din udestue, din bolig, din garage. På deres side kan du hurtigt får et overblik over de forskellige vinduestyper, der er til rådighed. Når du har fundet den rette type, skal du måle åbningen i dit gamle vindue, for at kune bestille det nye vindue i de rette mål. Det kan være svært, så kontakt firmaet inden, så du kan måle det rette steder.