Sådan får du styr på din have

Hvis du leder efter en måde at få din have under kontrol på, så er denne artikel noget for dig. Det er ikke altid lige nemt at vide, hvor man skal starte med en stor og uplejet have, men de følgende punkter skulle gerne give dig nogle gode retningslinjer for, hvordan du skal gribe det an.

Slå græsset

Det første skridt er at sørge for, at du slår græsset. En flot, jævn plæne vil få din have til at se meget mere præsentabel ud end en have, der er fuld af langt græs og ukrudt. Hvis du ikke har en plæneklipper, er det måske et godt tidspunkt at investere i en nu – det vil spare dig for en meget tid i de kommende måneder. Du kan også overveje et robotplæneklipper, hvis du gerne vil slippe helt for den græsslåning!

Trimme buske og planter

Hvis du har planter eller buske i din have, skal du sørge for at trimme dem, så de får en pæn form. (de behøver ikke at blive formet som en figur, eller være helt ovale, bare de er trimmet). Mange mennesker er ikke klar over det, før deres have er gået over gevind, men det kan være ret nemt at holde styr på nogle ting med en smule regelmæssig vedligeholdelse.

Fjern ukrudt i haven

En af de mest tidskrævende opgaver for enhver gartner er at luge ukrudt – men det er vigtigt, hvis du vil holde din have flot. Sørg for at komme ind i alle kroge og hjørner, og glem ikke at luge ukrudt omkring træer og andre store planter. Ukrudt kan være en dødbider, da det kan virke ligegyldigt, eftersom ukrudtet hurtigt kommer igen. Tricket er at sørge for at få rødderne med op!

Anvend havemøbler og pynt

En af de nemmeste måder at gøre din have pænere på er at tilføje nogle havemøbler eller dekorationer. Det kan være så enkelt som et par planter i potter eller noget mere omfattende som en pergola eller et lysthus. Hvis du har nogle gamle ting og sager liggende, hvorfor så ikke sætte dem til god brug i haven – du vil måske blive overrasket over, hvad der kan se flot ud, når det først er udenfor!

Der er mange måder, hvorpå din have kan komme ud af kontrol, men med en lille indsats fra din side er der ingen grund til, at den ikke kan se pæn og ryddelig ud. Det er heller ikke svært at holde øje med vedligeholdelsen – selv hvis du bare gør lidt hver dag, det er bedre end ingenting!

Få hjælp udefra

Heldigvis findes der firmaer, som hjælper mennesker som dig, der ikke har tid eller overskud til at pleje din have selv. Du kan få hjælp med professionel landskabspleje, hvor du kan få din flotte og velplejede have tilbage. Du kan lave en enkelstående aftale, men du kan også lave en fast aftale ned nogle uger eller måneder i mellem. På den måde vil du altid have en flot og præsentabel have at kigge på, uden at du selv behøver at gøre noget for det.