Sådan bliver en hulmursisolering udført

Der er rigtig mange gode grunde til, at en hulmursisolering er en meget populær form for energirenovering i dagens Danmark, men én af de helt særlige grunde er dog, at der er tale om en meget populær løsning, der er uhyre hurtig og nem at få lavet i forhold til de mange andre energirenoveringer, der også er mulighed for at få lavet for at forbedre dit indeklima og spare penge på varmeregningen. De andre energirenoveringer er langt større og mere omfattende, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at de er meget dyrere at have med at gøre. Derfor vil langt de fleste danskere også ende med at investere i en hulmursisolering i stedet for én af de andre former for energirenoveringer, der kan foretages af fx hotpaper.dk.

Tager maksimalt 1-2 arbejdsdage at få udført

Som nævnt, så er der tale om et meget simpelt indgreb, der ikke er specielt krævende at få udført. Derfor tager det oftest heller ikke meget mere end 1-2 arbejdsdage at få gjort det hele færdigt. Den endelige arbejdstid afhænger naturligvis lidt af arealets samlede størrelse og samtidig har det også relevans hvilket isoleringsmateriale, der vælges til din isolering. Uanset hvordan du vender og drejer situationen, så er det dog ikke noget, der kommer til at ændre på der er tale om et indgreb, der er nemt at have med at gøre og som en professionel isolatør har mulighed for at klare i løbet af blot 1 til 2 arbejdsdage, hvilket også er ensbetydende med, at din investering vil blive holdt på et minimum i forhold til øvrige energirenoveringer.

Sådan foretages en hulmursisolering

Det er ikke specielt vanskeligt at udføre en hulmursisolering, men det er dog ikke ensbetydende med, at det er noget, du selv skal give dig i kast med. Det er meget vigtigt, at du sørger for vælge en professionel isolatør til at klare arbejdet for dig, men nedenfor finder du dog en kort oversigt over, hvordan det foregår:

  • Din isolatør starter ganske enkelt blot ud med at bore en række huller i et udvalg af fuger, der er jævnt fordelt på din boligs ydermur.
  • Næste skridt er naturligvis at blæse det valgte isoleringsgranulat ind i hulmuren, til den er helt fyldt op med det isoleringsgranulat, du selv har valgt.
  • Sidste skridt er blot at fylde de borede huller i fugerne til igen, hvorefter hulmursisoleringen er færdig.

Som du nok allerede har fundet ud af, så er det ikke synderligt vanskeligt at foretage en hulmursisolering, men som tidligere nævnt, så skal du sørge for at udlicitere arbejdet til en professionel isolatør. Det bedste af det hele er, at det ikke rigtigt kan ses på din mur efter arbejdet er udført, medmindre du går helt tæt på muren. En isolatør vil selvfølgelig altid forsøge at ramme fugernes oprindelige farve på bedste vis, så det ikke kan ses, at du har fået udført en hulmursisolering. Derfor skal du heller ikke være bange for at få udført en hulmursisolering, da det ikke er noget, der vil efterlade mærkbare mærker på din mur.

Sådan nedsætter du plastikaffald

Plastik er og bliver et stigende problem, men desværre tænker meget få over det i deres hverdag. Der findes mange gode måder hvorpå, du kan reducere plastaffald og i artiklen her vil vi give dig 5 enkle råd, der nemt kan nedsætte mængden af plastaffald i din hverdag.

Men hvor stort er plast problemet egentlig?

Plastik er at finde i stort set alt nu om dage. Din mad og hygiejneprodukter er pakket ind i det. Din bil, telefon og computer lavet af det. Du kan endda tygge på det dagligt i form af tyggegummi. Mens de fleste plastmaterialer er udråbt som genanvendelige, så er virkeligheden at de ”indgår som bestanddele”. En plastik mælkekarton kan f.eks. aldrig genbruges til en ny karton. Den kan blive reduceret til en plastik af lavere kvalitet, som ej kan genanvendes.

Ud af de 30 millioner tons plastaffald, som USA i 2009 generede blev kun 7% genanvendt. Plastaffaldet ender på lossepladser, strande, i floder og især i havene, hvor det bidrager til det store område i Stillehavet Garbage Patch, hvor verdens rest plast samles. Plast bliver i høj grad lavet af olie og er derfor allerede på produktionsstadiet, et enormt problem for miljøet.

5 nemme råd til at reducere dit plastforbrug

Undgå sugerør

En af de nemmeste måder at reducerer dit plastforbrug på, er at udgå brugen af plastik sugerør. Hvis du blot oplyser din tjener eller bartender om, at du ikke har brug for et sugerør eller bedre endnu medbring dit eget. Der findes både stål og glas sugerør, som kan genanvendes ligeså mange gange, som du har brug for. Tjek f.eks. dette glassugerør, som kan bruges igen og igen uden at belaste miljøet.

Brug muleposer

Plastikposer i supermarkederne er noget mange benytter sig af. Sådan en plasticpose kan tage helt op til 1000 år om at nedbrydes – overvej derfor om en mulepose eller to ikke er en bedre idé. Muleposer kan fås mange steder eller syes selv til næsten ingen penge og de kan genanvendes til uendelighed. Sørg for at din mulepose er lavet af bomuld og ikke nylon eller polyester, som er fremstillet af plast.

Nøjes med ét cover

Det er blevet populært at have fleres covers til sin smartphone, men da disse i høj grad er produceret i plast, kan man nemt reducere sit forbrug ved at nøjes med ét. Mange vil sikkert tale for slet ikke at have et cover, men da de fleste telefoner indeholder plast, er det en god idé at passe på dem, så de holder så længe som muligt. Tjek f.eks. disse iPhone 6 covers, som holder længe og ikke behøver at blive udskiftet.

Lad være med at tygge tyggegummi

Gummi blev oprindeligt fremstillet af træsorten Chicle, altså naturgummi. Men da forskerne skabte syntetisk gummi, polyethylen og polyvinylacetat, begyndte disse at erstatte det naturlige gummi. Ikke alene tygger du på plast, men også en giftig plast. Polyvinylacetat er fremstillet ved hjælp vinylacetat, et kemikalie som har vist sig, at forårsage svulster i laboratorium rotter. Selvom det er muligt at genbruge tyggegummi – som vil det være langt sundere både for dig og miljøet at springe det og dets plast emballage helt over.

Køb ikke vand i plastflasker

Plastflasker til vand producerer mere end 1,5 millioner tons plastaffald om året, og disse flasker kræver 47 millioner liter olie at producere. Ved blot at genopfylde en genanvendelig flaske med vand frem for at købe en ny, kommer du rigtig langt. Men det stopper ikke der! Medbring en genanvendelig kop næste gang du besøger en kaffebar, indfør brugen af kopper på din arbejdsplast, som kan rengøres efter brug. Tjek f.eks. disse miljøvenlige kaffekopper.

Brug klimavenlig strøm, og spar penge på din elregning

I den teknologiske tidsalder vi lever i, er vi besatte af trends og gadgets, der hver dag sluger tonsvis af strøm, mens vi ubekymret kigger på. Men det er aldrig for sent at tage ansvar og være med til at værne om miljøet ved at tænke mere grønt, så det gavner både din elregning og vores jord.

I dag findes der flere virksomheder, der stræber efter at sælge el-abonnementer til danskerne med klimavenlig strøm og med stor fokus på at holde dit forbrug nede, således at du skåner miljøet mest muligt. Vil du gerne vide mere om et af disse firmaer, og hvordan du kan være med til at tage ansvar for en grøn jord, så læs med her, når vi guider til et par tips.

Blue Energy

Blue Energy er et dansk elselskab, der leverer klimavenlig strøm udelukkende fra nye vindmøller og solcelleanlæg. Vælger du et el-abonnement hos Blue Energy, er du med til at støtte op omkring grøn omstilling. De har i sinde at spare og producere klimavenlig strøm sammen med deres kunder, hvoraf der skal være en økonomisk gevinst for alle parter.

Forbrugerne sparer penge hver måned på deres elregning, mens virksomheden tjener penge på forbrugerne, der vælger at støtte op omkring dem og deres vision om at levere klimavenlig strøm til danskerne.  De fleste er bekendt med, at der kommer strøm ud af vores stikkontakter. Det er dog de færreste, der har kendskab til, om den strøm der kommer ud kommer fra en miljøvenlig kilde. Uanset hvad, vil effekten stadig være den samme, når du tænder på din kontakt.

Der er dog en stor forskel på, hvilke producenter du vælger at støtte med din kolde kontanter, når regningen tikker ind. Både kul, olie og gas producerer rigtig store mængder CO2, samt anden luftforurening, som op i mod 95 % af verdens førerende klimaeksperter i dag mener, er den direkte årsag til vores store klimaforandringer.

Bliv klogere her på dit energiforbrug her, og vær med til at tage ansvaret om en grøn og miljøvenlig planet.

Ud med det gamle!

Er dit hus mere end 10 år gammelt og inventaret ligeså, vil du med garanti også kunne spare dig selv for en hel del penge fremadrettet, hvis du skifter dit gamle inventar ud med noget nyt.

Der bliver konstant udviklet nye modeller af eksempelvis. toiletter, håndvaske og belysning til din stue, og det kan derved være med til at gamle toilet og dine lamper i stuen trænger til en udskiftning. Udover at du kan få et mere moderne hjem, vil mange af de nye modeller indenfor hårde hvidevare eksempelvis også være mere miljøvenlige og ikke bruge nær så meget energi som de ældre el-apparater.

Her vil du kunne finde et udvalg af forskellige ting, der kan skiftes ud i dit hjem, og dermed er du også med til at skåne vores miljø, som i den grad har brug for, at vi alle begynder at have en mere grøn tankegang.

Skift til Gul strøm, og spar på energi

Vi forurener stadig rigtig meget i Danmark, hvilket er et ansvar, der ligger på vores alles skuldre. Du kan let gøre dit for at værne om vores miljø, og det kræver ikke så meget af dig.  Ved at bruge Gul Strøm kan du gøre en forskel for vores miljø og samtidig spare penge på dit strømforbrug, og du kan gøre arbejdet fra din computer.

Bruger du en stikkontakt vil effekten altid være den samme, men mange ved ikke hvor deres strøm kommer fra. Kommer din strøm fra for eksempel olie eller gas, forurener det væsentligt mere end eksempelvis strøm fra solcelleanlæg eller vindmøller. Vi har samlet lidt info om Gul Strøm, så du kan blive klogere på hele konceptet, samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at lave et tilbygning til dit hus, men stadig vil bevare dit strømforbrug på et minimum.

Hvad er Gul Strøm?

Gul Strøm er et 100 % danskejet selskab, der har eksisteret i omkring 3 år. Deres mission er, at sikre den billigste el og gas til forbrugerne, en større gennemsigtighed i markedet og en god kundeservice.  Det danskejet selskab har udelukkende fokus på at indkøbe el og gas så billigt som muligt, og herefter vil de sælge det videre til forbrugerne uden avance på strøm eller gas. Deres mission er nemlig, at det ikke skal være dyrt at tænke billigt. Dermed kan forbrugerne købe strøm og gas på præcis de samme vilkår, og til de samme priser som Danmarks største el- og gasselskaber selv betaler.

Der vil heller ej være andre skjulte gebyrer. Se priserne her, hvor du kan se, at Gul Strøm lever udelukkende af de månedlige handelsomkostninger på henholdsvis 29 kroner for el og 59 kroner for gas.  Igennem de sidste par år har de formået at tiltrække mange kunder, og de servicerer derfor i dag mere end 75.000 aktive el-kunder igennem Energiselskabet Natur-Energi med stor succes.

Tilbygning til dit hus?

I dag stiller husejere væsentlig større krav til både plads og faciliteter i et hus end for bare få årtier siden. Typisk kommer det til udtryk i dag i et større antal af kvadratmeter i nybyggede huse eller i en tilbygning til et allerede eksisterende hus.

Er der tale om en tilbygning, og at det beboede areal vil blive udvidet, vil projektet altid kræve en byggetilladelse fra kommunen. Der er flere love og krav en tilbygning skal leve op til, hvoraf et af kravene er, at der stilles stort set samme regler med hensyn til isolering samt energiforbrug, som var det et nybyggeri.

Derfor vil der skulle udarbejdes en energirammeberegning i forbindelse med en ansøgning om en byggetilladelse, og før man selv går i gang med tilbygningen til sit hus.  Der står ikke noget i vejen for selv at stå for arbejdet af en tilbygning til ens hus, som er en løsning, hvor du an spare penge. Find materialer her, så du skal kan gå i gang med det samme. Dog skal du være opmærksom på, at vand- afløbs og elinstallationer vil skulle udføres af autoritære håndværkere inden for faget, så disse ting bliver lavet ansvarligt og helt korrekt.