Tøj fremstillet af bambus: Blødt og bæredygtigt

Bambusplanten bliver en mere og mere eftertragtet plante, når det kommer til tekstilprodukter. Fibrene i bambus bruges til at producere alverdens forskellige produkter fra tøj til gardiner, men hvorfor er bambus egentlig så populært et materiale? Her er nogle af grundene til, at den specielle plante kan blive fremtidens foretrukne materiale til fremstilling af tøj og tekstil.

Bæredygtigt materiale

En af de vigtigste og største grunde til at bambusprodukter sælger godt, og er blevet eftertragtet blandt forbrugerne er, at det er et klimavenligt og bæredygtigt materiale. Bambusfibrene, som bruges til fremstillingen af tøj, dyrkes næsten altid i Kina.

Under dyrkningen er der stor fokus på at sikre, at planten vokser naturligt og uden brug af forurenende sprøjtemidler. Fibrene bliver testet for at kontrollere, om der findes kemikalier i fibrene, som kan være skadelige. Dyrkningen af bambus er særdeles godt for miljøet, fordi planten selv kan opveje dens brug af vand, og der er derfor ikke behov for kunstig vanding. Bambussens største styrke er, at den vokser hurtigere end nogle andre planter i verden, hvilket gør den særdeles bæredygtig.

Hurtigvoksende plante

Bambus er blevet et meget brugt materiale, fordi den vokser enormt hurtigt. Nogle typer af bambus kan vokse op til én meter om dagen, og derfor giver den et hurtigt udbytte. En bambusstilk tager omkring fem år om at opnå den ønskede hårdhed og størrelse, så den kan høstes. Til sammenligning tager mange andre træer og planter omkring 50 år om at modne og vokse til den rette størrelse.

Ikke nok med at planten er hurtigvoksende, så er den også i stand til selv at sætte nye skud, når den er blevet fældet. Det vil altså sige, at planten helt automatisk vokser op af sig selv igen.

Praktisk og blødt som silke

Bambusplanten er meget hård i sig selv, men grundet de fibre, der findes i planten, bliver tøj fremstillet af bambus meget blødt og behageligt at have på. Bambusfibre er syv gange så svedabsorberende som bomuld, hvilket gør, at stoffet er nemt at ånde i, og desuden har den en naturlig antibakteriel effekt.

Mange oplever, at tøjet er så blødt, at det søles som silke. Blødheden bevares også efter vask, hvilket gør planten egnet til fremstilling af alle former for tekstil, lige fra undertøj og uniformer til sengetøj og bleer.

Producent af uniformer går ind for bæredygtighed

Virksomheden Olino, som producerer og designer kvalitetsuniformer, lægger stor vægt på en bæredygtig produktion og de rette valg af materialer til deres uniformer. Olino producerer bæredygtige bambusuniformer i allergivenligt bambusmateriale, som beskytter mod UV stråler. Bambusfibrene i stoffet gør, at det er nemt at ånde igennem uniformerne, da stoffet absorberer og fordamper eventuel sved. Modsat er bambusstoffet også rigtig godt til at holde på varmen, når det er koldt. Uniformerne er utrolig bløde og meget komfortable at have på uden at gå på kompromis med det stilfulde design.