Nyheder

Ting du skal tage stilling til, når du fylder 18

Når man fylder 18 år, skal der en ordentlig fest til. Det er dagen, hvor man officielt går fra barn til voksen. Selvom det er en glædens dag, så hører der også meget ansvar med. Lige pludselig bliver man anset som voksen. Det åbner for en masse muligheder, men også for en masse udgifter, som man måske ikke før har overvejet.

Derfor kan det være en god idé at tage et kig på de ting, der nu ændrer sig i forhold til dig og din økonomi. Herunder nævnes der nogle ting, som er gode at overveje, når man træder ind i de voksnes rækker. På den måde bliver du godt rustet til dit liv som voksen.

Derfor er a-kasse en god idé

Når du bliver voksen og begynder at bevæge dig ud på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at du har et sikkerhedsnet. På den måde ender du ikke i en ærgerlig situation, hvis uheldet er ude, og du mister dit arbejde. Det er her en a-kasse kommer ind i billedet.

Find a-kasse pris i dag, og træf den bedste beslutning om din a-kasse. Det er en god idé at blive medlem af en a-kasse som ung, specielt hvis man er studerende. Som studerende får man nemlig medlemskabet gratis. På den måde er du dækket helt ind, når du er færdiguddannet og kommer ud på arbejdsmarkedet.

En a-kasse sikrer dig, hvis du en dag bliver fyret, eller hvis du som færdiguddannet ikke har held med at få arbejde. Det er din a-kasse, der udbetaler dagpenge til dig. Dagpengesatsen er fastsat af regeringen, så det er på den måde ikke så vigtigt, hvor meget du betaler for at være medlem.

Medlemsprisen kan dog komme i spil, når det kommer til de bonustilbud, som nogle a-kasser har. Dette kan være fx juridisk hjælp og onlinekurser. Det kan også give mening at undersøge, om man kan lave en kombination af a-kasse og fagforening, så man har det hele samlet et sted.

Sådan vælger du den rigtige køreskole

Som voksen er det en god idé at have et kørekort. En bil er et godt transportmiddel, når man skal rundt, og derfor giver det mening med et kørekort. På den måde slipper dine forældre også for at køre dig rundt altid.

Det er vigtigt at bestille kørekort i god tid. Det kan du faktisk allerede gøre, når du er 17. Du kan dog først få lov til at køre alene, når du er fyldt 18.

Det kan være svært at vælge en køreskole, for der findes efterhånden ret mange. De fleste vælger køreskole ud fra venner og bekendtes erfaringer. Dette kan være en god idé, da de oftest kan give dig en detaljeret beskrivelse af, hvad der var godt og skidt.

Det kan dog også være en god idé at lave noget research online. Her kan man læse bedømmelser af tidligere elever, så man på den måde kan træffe en velinformeret beslutning.