Hus og hjem

Faverne i dit hjem betyder mere end du tror

Humøret er dykket – få det op med lidt maling

I denne corona-tid er der mange der går og hænger med snuden, og det er der mange gode grunde til. Der er dem der har økonomiske problemer, fordi de er blevet fyret, eller arbejder i en virksomhed der ikke tjener nok penge. Det giver bekymringer for om en fyring er på vej i den nærmeste fremtid. Der er også mange der er rigtig kede af ikke at kunne se venner og familie i samme omfang som tidligere. Vores sociale liv tog vi for givet før i tiden, men nu er vi alle blevet klar over hvor vigtigt det var for os, selv når vi ikke udlevede det. Blot det at vide, at vi havde muligheden for at se folk gjorde, at vi ikke følte os rigtigt ensomme. Nu er ensomhed, tristesse og ligefrem depression dog blevet følelser de fleste af os har stiftet bekendtskab med i den senere tid. Det er nødvendigt at kæmpe imod, og det er denne artikels tema.

Forskellige strategier til forskellige personer

Vi er alle forskellige, så der er ikke en løsning der duer til alle. Uden tvivl vil nogen have brug for lysterapi, decideret terapi med en psykologi, eller faste venneaftaler over Zoom eller Skype, og listen kan fortsætte med gode ideer. Her vil vi sætte spot på en anden plan, og det handler om at få malet i hjemmet. Når man maler nyt, og helst i kridhvidt, så bringer man mere lys og balance ind i sit hjem. De helt hvide overflader er beroligende, og reflekterer desuden mere lys, lidt i samme åre som den rigtige lysterapi. Hvid maling falmer med tiden, så selvom der i dit hjem er malet hvidt allerede, så vil det gøre en forskel med en ny gang maling. En anden meget central sideeffekt ved at gøre dette er, at man får ryddet ud og ryddet op. Gjort rent og gået i dybden med ens ting og sager. Det er sandsynligt at man får fjernet lidt ting, og ændret lidt i indretningen. Det er altid forfriskende, og sammenholdt med den nye, hvide maling, så har man altså pludselig et meget indbydende og positivt hjem at komme hjem til hver dag.

At komme hjem

Hvis man arbejder hjemmefra, eller er arbejdsløs, så er det virkelig vigtigt at man sørger for at komme ud hver dag, og gerne på faste tidspunkter. Det giver noget rytme i hverdagen, og en følelse af at høre til i verden. Samtidig kan man bedre sætte pris på sit hjem, når man rent faktisk skal vende hjem til det. Det kan virke som en lille ting, men det gør en forskel på humøret. afslutningsvis skal det nævnes, at man bør vælge en professionel maler i Aalborg til at udføre ens malerarbejde. Det er den eneste vej til et virkeligt tilfredsstillende resultat, og det er alle pengene værd. Så undgår man at gå død i et overraskende svært gør-det-selv projekt, og man ender ikke med noget man egentlig hellere ville være foruden, på grund af en mangelfuld udførelse da man malede.