Miljø

Tænk bæredygtighed ind i hverdagen

Der er mange måder, hvorpå man kan tænke bæredygtighed ind i hverdagen, og der er rigtig mange ting, man kan gøre. Når snakken falder på bæredygtighed, så er der rigtig mange mennesker, der tænker på økologi – og det er naturligvis en stor del af det. Men bæredygtighed er også andet og meget mere end blot det økologiske valg. Derfor er der mange ting, man kan være opmærksom på. Med tanken på bæredygtighed er det altid en god idé at medbringe sin egen drikkedunk, når man er på farten. Så kan man nemlig fylde den op, når man møder en vandhane. Man kan også spille miljøvenlige poker turneringer – de findes nemlig rent faktisk også, og der er endda flere, end man skulle tro. I stedet for at tage bilen, bør man også altid tage cyklen. I hvert fald når der er mulighed for det, og man ikke skal for langt.

Små ting kan gøre en stor forskel

Selvom det måske godt kan virke en smule omsonst at gøre de ting, der skal til, så gør det rent faktisk en stor forskel – og også en langt større forskel, end de fleste går og tror. Alle vore valg påvirker nemlig miljøet, og det er derfor langt fra ligemeget, hvad man gør. Selvom man tænker bæredygtigt, så kan man sagtens spille nogle spil på nettet. Er man til turneringer, så kan man kigge nærmere på disse. DM er den største danske poker turnering. Engang imellem må man også gerne holde lidt fri fra alle de bæredygtige tanker, for det kan hurtigt blive trættende. Så vender man bare tilbage igen, når man er klar. Er man på farten, så bør man også altid have en madkasse med sig. Det gælder nemlig om at droppe alle former for fryseposer og andet éngangsemballage.

Tænk også bæredygtighed på andre områder

Kan man lide at drikke kaffe som take away i byen, så kan man lige så godt medbringe sin egen kaffekop. Det er en god måde at tænke på miljøet på, og selvom det måske ikke virker til at gøre den helt store forskel, så gør det rent faktisk. Man sparer nemlig al den engangsmateriale, der i sidste ende er overflødig. Benytter man sig af altmuligklude og skuresvampe til husholdningen, så bør man desuden udskifte dem med et mere plastfrit alternativ. Man kan nemlig nemt finde nogle produkter, der kan holde i flere år. Det er derfor ikke kun miljøet, der bliver skånet på denne måde. Man kommer også selv til at spare en hel masse penge. Sidst, men ikke mest, så bør man altid købe kvalitet i stedet for kvantitet. Så holder tingene meget længere, og det kan svare sig.