Hus og hjem

Savasana: Holistisk livsførelse og arbejdet med krystaller

Holistisk livsførelse betyder, at anse mennesket som én enhed bestående af krop, sind og sjæl. Disse spiller i fællesskab sammen i forhold til vores sundhed og trivsel, hvorfor det er nødvendigt at anskue udfordringer fra alle tre vinkler, for at forstå, hvorfor en eventuel ubalance finder sted. 

Med den forståelse kan kroppen altså reagerer fysisk på en mental ubalance, som eksempelvis er opstået i forbindelse med vores følelsesliv eller oplevelser, vi har været igennem. 

Dette kan inkluderer en lang række symptomer, som eksempelvis hovedpine eller ondt i maven. Hvor er klassisk vestlig forståelse af problemet vil fokusere på at symptombehandle disse gener, har holismen sit fokus på at genoprette den mentale ubalance, som ligger til årsag for den fysiske udfordring. 

Dette findes der en lang række metoder til, eksempelvis meditation og mindfulness, men også drømmetydning, chakra healing, aromaterapi og en lang række andre forskellige tilgange, hvilket du kan finde inspitation til på savasana.dk  

Krystaller og deres betydning 

En yderst populær metode er at inkludere krystaller i arbejdet. 

Krystallerne har gennem de seneste par år set en hidtil uset stigning i popularitet, og med god grund. Der er nemlig utroligt mange fordele ved metoden, som stort set kan bidrage til alle former for selvudvikling. 

Hvilken krystal der anvendes og hvordan der arbejdes med den, har stor betydning for hvilken effekt krystallen vil bidrage med. Læs meget mere om emnet på Savasana.dk/krystaller.

Her kan du blandt andet læse om den store kærlighedssten rosakvarts, men også andre populære krystaller såsom citrin, ametyst, aventurin og karneol

Alt efter hvilken krystal du begiver dig ud i at arbejde med, kan du også læse mere om hvilke konkrete måder det er gavnligt at arbejde med krystallen på, hvor ofte og hvordan den renses bedst og meget mere. 

Det er nemlig langt lettere at komme i gang, end det kan se ud.