Nyheder

Ravjagt – det bruges min fritid til

Ravjagt i fritiden

Med en 50 timers arbejdsuge har jeg altid nydt de timer hvor jeg går på stranden og leder efter rav da jeg syntes det er den helt perfekte måde at få ro i hovedet efter en lang dag bag en computerskærm.

Da Danmark lukkede ned, blev vores digitale virkelighed pludselig meget nærværende. Nu foregik alt arbejde – inklusiv møder – hjemme bag skærmen. Nogle har lovprist teknologien for at holde landet kørende, mens verden kæmpede for at finde en vaccine, der kan få os ud på den anden side og der er vi jo så småt ved at være og tak for det så det har været ekstra tiltrængt med mine næsten daglige ture ved havet.

Jeg finder rav om dagen

Ja helt præcist finder jeg rav om morgenen inden jeg møder på arbejde eller hvis der stadig er lyst når jeg har fri men ellers har jeg mine weekender. Jeg er endnu ikke kommet med på bølgen af dem der bruger ravlygter men jeg har da overvejet det da det vil kunne forlænge den tid jeg kan gå på ravjagt og om vinteren kniber det lidt med lyset inden arbejde så her kunne en ravlygte være en stor hjælp.

Ravets betydning for mig

Ravet var en eftertragtet luksusvare og blev brugt til smykker, figurer, æsker, amuletter, små gudebilleder og meget andet. Men særligt grækerne tillagde ravet overnaturlige egenskaber og kaldte det gudernes tårer har jeg læst og det er sikkert rigtigt men for mig er det blot den følelse jeg får i kroppen når jeg spotter et stykke rav og efterfølgende kan komme det i lommen og jeg hverken sliber eller udstiller det jeg finder, det ligger i en kasse ude i mit værksted.
Romerne brugte det som sandhedsserum, så en hustru for eksempel kunne få sin utro ægtemand til at bekende ved at lægge rav på hans bryst – godt jeg er single siger jeg bare men de har jo troet på det.