Miljø

Nedgravning af faskine – Miljøvenlig afledning af regnsvand

En faskine er et fantastisk redskab til sikker og miljøvenlig afledning af regnvand fra din grund. Det dog ikke alle grunde at det betaler sig at have en faskine på og den er primært forbeholdt sommerhusgrunde, kolonihaver og andre grunde hvor der måske ikke er tilkobling til kloaksystemet. En faskine er et billigt og effektivt anlæg til at er statte en dyr og mere omfattende tilkobling på kloaksystemet.

Hvad er fordelene ved at bruge en faskine?

Fordele ved en faskine er at det er billigere og nemmere end at blive tilkoblet kloaksystemet. En helårsbolig og helårsgrund vil typisk være koblet på kloaksystemet, men det er ikke altid tilfældet for ældre sommerhusgrunde, nyttehaver og kolonihaver og derfor kan man her med fordel bruge en faskine som alternativ til kloaksystemt.

Det kan være meget dyrt og omfattende i både godkendelse og gravearbejde at koble en grund til kloaksystemet, hvorfor en faskine er et populært billigere alternativ. Faskiner kan også anvendes andre steder på grunde hvor regnvand har det med at samle sig og skabe meget sumpede områder.

Nedgravning af faskine pris

At grave et hul til en faskine er et stort arbejde at gøre selv. Derfor kan det godt betale sig at få andre til at gøre det og indhente et tilbud på en faskine pris, da professionelle håndværkere kan gøre det meget hurtigere og bedre med deres maskiner. Med det sagt så kan man godt selv nedgrave en faskine, men umiddelbart er det ikke at anbefale og du vil nok hurtigt fortryde det når først du er igang med gravearbejdet.

Prisen på en faskine kan koste alt fra 5.000-35.000 kr. alt efter hvor omfattende arbejdet viser sig at være. Det mest realistiske er at lande et sted derimellem, hvis jorden er til at have med at gøre og du skal have en standard størrelse på faskinen installeret.

Hvor langt ned skal man grave en faskine?

Vælger du at grave din faskine ned selv, så skal du selvfølgelig vide hvor langt ned den skal graves. Den skal et godt stykke ned i jorden og minimum er 1 meter, da afløbsrøret der leder til faskinen skal graves 75 cm ned for at være frostsikret. Der kan også være andre særlige forhold i jorden el. området der gør at du må grave dybere, hvilket er endnu en god grund til at få en professionel til at udføre arbejdet.

Når du anlægger el. får anlagt en faskine er det mindst ligeså vigtigt at tagrendnerne på bygningen fungerer optimalt. Derfor kan det i samme omgang være en rigtig god idé at bestille en tagrenderens og få renset tagrenderne helt i bund, så du rent faktisk kan se resultatet af den anlagte faskine og ikke risikere oversvømmende tagrender.