Hus og hjem

Næsten halvdelen af de engelske råd er ikke forberedt på skiftet til elbiler

Ifølge en ny rapport fra Geotab, der leverer transportløsninger, har 46 % af de lokale myndigheder i England ikke fastsat en måldato for elektrificering af bilparken.

Rapporten, Destination EV – Accelerating Local Authority EV Transition, analyserede, i hvilket omfang de engelske lokale myndigheder er forberedt på skiftet til elbiler (EV) forud for Storbritanniens 2030-forbud mod nye diesel- og benzinbiler.

“Resultaterne af denne rapport viser en foruroligende mangel på investeringer fra lokale myndigheder i hele England forud for overgangen til elbiler i slutningen af dette årti”, sagde David Savage, VP, UK og Irland, Geotab.

“Flådeoperatører i den offentlige sektor er i stand til at føre dette strategiske skift an ved at gå foran med et godt eksempel, men de har brug for de nødvendige investeringer, finansiering og værktøjer til at støtte overgangen til 100 procent elbiler.”

Nottingham City Council toppede listen med lige under 35 procent af sin flåde elektrificeret, efterfulgt af Leeds City Council med 22 procent.

 

Mangel på viden

Ud af de 113 lokale myndigheder, der blev udvalgt til undersøgelsen, svarede 98 i tide til offentliggørelsen.

Rapporten fremhævede ifølge Geotab en mangel på viden, bevidsthed og investeringer i både køretøjer og infrastruktur i hele landet. https://www.billigladestationer.dk/ladekabler/

De lokale myndigheders flåder omfatter typisk køretøjer til parkerings- eller miljøvagter, vedligeholdelse, affaldsindsamling eller sociale tjenester, men den gennemsnitlige elektrificeringsgrad blandt de adspurgte lokale myndigheder var 4,2 %.

Andre vigtige resultater var, at 20 procent af de lokale myndigheder ikke har tilføjet nogen elbiler til deres flåde, og 54 procent har installeret færre end 50 opladningssteder – herunder offentlige, hjemlige og depotopladere. Kun fire kommuners flåder består af mere end 20 procent elbiler, og 74 procent af kommunerne har stadig flåder med mere end 90 procent forurenende køretøjer.

Som svar på rapporten sagde David Renard, transporttalsmand for Local Government Association, Cllr David Renard: “Kommunerne ønsker, at overgangen [til elbiler] skal ske hurtigt, men der er mange faktorer, som de skal tage hensyn til, når de gør det.

“Det gælder bl.a. de nuværende kontraktmæssige ordninger, den fortsatte teknologiske udvikling og det faktum, at markedet for specialkøretøjer som f.eks. affaldsindsamlingsbiler og grusbiler stadig er under udvikling.

“Råd vil være opmærksomme på at sikre, at skatteydernes penge bruges fornuftigt og først og fremmest på lokale prioriteter, og som enhver anden organisation vil de overveje nye investeringer nøje.”