Hvad er en kryptobørs

Ordet lyder måske som noget, der foregår på en anden planet eller i en fjern fremtid. Men det er faktisk noget, som eksisterer, og der eksisterer faktisk ret mange af dem.

På en kryptobørs handles der med virtuelle valutaer. Det vil sige valutaer, som kun findes digitalt. Dem kan du ikke hverken købe eller sælge i en almindelig bank, så det må foregå på en såkaldt kryptobørs. Skal du i gang med at handle for eksempel Bitcoin, Ethereum eller andre kryptovalutaer, så er det på en kryptobørs, det foregår. På nogle kryptobørser kan du handle med traditionelle penge, på andre kan du ikke.

Er der forskel på kryptobørser?

Der kan være ret store forskelle på disse digitale børser. Det er ikke lige som med banker. Her er der ikke den store forskel på, om du går ind i den ene eller den anden bank. Men for kryptobørsers vedkommende så kan der være forskelle på både deres kvalitet, deres sikkerhedsniveau og på deres brugervenlighed.

Desuden er det ikke alle børser, der handler med alle valutaer. Hvis du for eksempel gerne vil handle med Bitcoin, så må du finde en kryptobørs, der handler med dem.

Der er også nogle børser, der kun laver transaktioner kryptovalutaer imellem og ikke har mulighed for at gøre det med almindelige penge. Den type børser kaldes rene kryptobørser.

Andre børser kan godt handle imellem kryptovalutaer og almindelige valutaer. De kaldes de blandede børser.

Er du begynder inden for handel med kryptovaluta, så bør du vælge en blandet børs, for den er lettere at bruge.

Vær meget opmærksom på sikkerheden

Som en tommelfingerregel kan man sige, at der er størst sandsynlighed for, at sikkerheden er i orden på de kryptobørser, der handler med nogle af de største kryptovalutaer som for eksempel Bitcoin og Ethereum. De store kryptobørser er generelt de mest sikre børser at handle hos.

Da du på flere børser skal identificere dig med et pas eller lignende. Derfor har du nogle personfølsomme informationer liggende, som kan risikere at falde i de gale hænder.

Inden du handler, bør du tjekke, om den pågældende børs er forsikret imod hackerangreb, og om det er muligt at benytte 2FA. Er disse ting i orden, så bør du kunne være i sikkerhed med dine kryptocoins.

Du bør aldrig dele dine loginoplysninger med andre. Den del af sikkerheden kan du selv sørge for. Det er altid fornuftigt at tage sine forholdsregler.