Gulvafslibning københavn – Hvad koster det ?

Der kan være mange årsager til, hvorfor man ønsker, at få slebet gulvene i en bolig. Det kan være ens egen private bolig, på arbejdet, eller efter et dødsbo, som skal i standsættes. Uanset hvad, så gør en gulvslibning meget, både i villaer og i lejligheder, og giver et godt helhedsindtryk, hvis det er en bolig der skal sælges. 

Hvad er en gulvafslibning? 

En gulvslibning, siger næsten sig selv. Det er hvor man sliber det øverste lag i et trægulv. Ligesom hvis du høvler et stykke træ. Gulve er ofte forskellige, i forhold til hvor dybt der skal slibes. Det komme også an på hvilken træsort det er, hvor stort et område der skal slibes. Man kan slibe gulvet let, som er en letslibning, og man kan slibe mere groft, som kaldes for afhøvling. Prisen afhænger af mange ting. 

Et dødsbo, hvor trænger til at få slebet gulve, det kan gøre processen for istandsættelse nemmere og boligen vil nemmere blive solgt. Læs om rydning af dødsbo København.

Derfor bør du slibe dit gulv

Hvis du gulv ser slidt og kedeligt ud, så kan du give det en slibning, for at friske det op. Så bliver gulvet lysere, og det vil se nyt ud. Det er en god måde, at skabe mere liv i boligen, og det er, ligesom med et dødsbo, nemmere at sælge et hus, som har et flot gulv, end hvis det var trist, slidt og kedeligt at se på. 

Man sliber gulvet med en maskine. Den kan lejes, købes, men det mest praktiske vil være, at få et firma til at komme ud og ordne det for dig. De har de rette maskiner, de har erfaring og viden, så du ikke behøver, at sætte dig ind i hvordan det skal gøres. De fleste firmaer, tilbyder et gratis og uforpligtende tilbud på din gulvslibning. Prisen afhænger af hvor stort et område, der skal slibes, og hvor groft det skal slibes. Læs om: Gulvafslibning københavn.

Men hvordan ved jeg, om mit gulv trænger til en slibning, tænker du måske. Det ved du, hvis du kigger på det, og synes det ser slidt og ødelagt ud. Har du børn, eller hunde, er det ikke ualmindeligt, at der kommer mange ridser og huller i gulvene. 

Sådan foregår det

Når dit gulv slibes, så sliber man omtrent en millimeter af gulvet. Men det afhænger af hvor slidt gulvet er i forvejen. Er det meget slidt og ødelagt, kan det være nødvendigt, at slibe mere af. Oftest er en millimeter nok til at danne en ny flot overflade. Herefter, så skal gulvet behandles, som danner en beskyttelse til gulvet for fremtidens brug. Oftest anvendes der lak, lud, olie eller maling, alt efter hvilken gulvtype det er, og hvad du selv ønsker af udseende. 

Man skal dog passe på med at slibe gulvet alt for ofte. For på et tidspunkt, så kan man ikke slibe på det samme gulv mere. Derfor vil man i sidste ende, skulle ende med at skifte hele gulvet til et nyt. Derfor bør du også kun slibe dit gulv, hvis det er højst nødvendigt. Du kan få en professionel vurdering fra gulvfirmaerne.