Miljø

Den grønne hosting og hjemmeside? Brug det smarte valg

Hvis du skal til at kaste dig over blogging, så har du brug for webhotel, domæne og selvfølgelig CMS systemet til bloggen.

Brug det smarte valg med den grønne hosting og hjemmeside. Vi har jo alle en forpligtigelse til at tænke lidt mere over vores valg, og med hensyn til et online eventyr med hjemmeside, så er grøn hosting heldigvis ikke en ekstra omkostningen i forhold til en ikke grøn løsning. Der er nemlig bred enighed om brugen af grøn hosting med miljøvenlige løsninger fra udbyderne, så konkurrencen er helt i top. Det betyder heldigvis for dig som forbruger, at priserne er i bund.

Hvad er den grønne hosting?

Rent teknisk for dig og din hjemmeside, så betyder den grønne hosting ingen forskel, for alle funktionaliteter virker helt på samme måde. Helt ligesom servicen som et grønt vs. Ikke grønt, også vil være det samme for dig som bruger. Forskellen mellem denne grønne hosting løsning eller ej, ligger i driften af hosting virksomheden og brugen af energi til f.eks. servere og andet.

Energi kan komme fra mange forskellige ressourcer, hvor kul og olie jo stadig er en stor ressource. Her giver den grønne hosting garanti for brugen af mere miljøvenligt energi som f.eks. vindmøller, der er med til reducerer miljøbelastningen i forhold til de tungere miljøsyndere indenfor energi.

Derfor skal du som forbruger, når du skal finde nyt hosting selskab, gå efter de grønne firmaer for det er en win win situation for os alle, og samtidig får du som bruger, nøjagtig de samme funktioner og service, så du mister intet ved at lade være.

Hvad er den miljøvenlige hjemmeside?

Der findes flere forskellige initiativer indenfor ”grønne” hjemmesider. Rent lavpraktisk betyder det, at for et beløb på et varieret antal kroner om året til Ingenco2.dk, så støtter du initiativet der efterhånden tæller rigtig mange forskellige store og små firmaer, om at være miljøbevidst også med din hjemmeside, der jo er hostet et sted der bruger strøm.

Formålet med at støtte ingenco2.dk er, at du med til at støtte projekter der skaber c02 reduktioner, som igen kunne være vindmøller, og man kan jo sige at alle computerejere bruger strøm, helt ligesom hjemmesider ejere gør det, så formålet er ganske godt.

Hvorfor grøn?

Du får et mærke til din hjemmeside med ingenco2.dk, og det er god marketing at signaler en grøn profil overfor dine kunder. Der er en anden bonus også, og det er at du får et backlink til din hjemmeside, hvilket er godt for søgeoptimeringen. Ud fra et forretningssynspunkt, så er det en god forretning at være grønnere, helt ligesom det er ud fra et samfundsmæssigt synspunkt.