Ikke kategoriseret

Fyringsolie er ikke bare fyringsolie

I denne verden findes mange udbredte misforståelser. En af disse misforståelser er, at fyringsolie bare er fyringsolie. Sådan har det måske været i en fjern fortid. Her – i nutiden – forholder det sig markant anderledes.

Stort fokus på miljøet ved udvikling af fyringsolie

Der er meget stor forskel på den råolie, der bliver hevet op af undergrunden og den fyringsolie, som man blandt andet kan købe på fyringsolie.dk.

Når råolien er blevet transporteret fra oliefeltet – enten pr. skib eller rørledning – begynder en kompliceret proces, som skal omdanne råolien til de forskellige produkter, som moderne samfund bruger: Fyringsolie, benzin og diesel til køretøjer.

Ved at komme additiver i fyringsolien sikres det, at man får mest muligt ud af hver dråbe olie.  Forskellige producenter tilfører forskellige additiver, hvilket betyder at fyringsolie ikke bare er fyringsolie.

Derved sikres en god brændstoføkonomi, hvilket står i høj kurs hos dem, som står for indkøbet. En højere effektivitet betyder lavere udgifter og dermed et budget, som bedre kan hænge sammen. Yderligere betyder det effektiviteten også en reduceret miljøpåvirkning.

Fyringsolie giver en solid varme

Når fyringsolien skal omdannes til varme, sker det gennem radiatorer. Disse radiatorer giver konvektionsvarme, som bliver en varme i hele rummet. I modsætning hertil finder man el-radiatorernes strålevarme, hvor det er brændende varmt lige ved radiatoren og det efterhånden bliver koldere og koldere, jo længere man kommer fra el-radiatoren. Dette er en af de store grunde til, at mange husejere foretrækker at bruge fyringsolie og radiatorer: Den mere jævne varme, som disse giver.

En billig brændselstype

I modsætning til dengang, i starten af 1970’erne, er fyringsolie i dag en billig måde at varme sin bolig op, Det er sikkert også medvirkende til, at netop fyringsolie er den mest udbredte opvarmningsform i Danmark.

Ud over det prismæssige aspekt er der også det, at det er nemt at håndtere. Det gælder blot om at have en olietank til sin fyringsolie, som har en passende størrelse. Når det så er tid, kommer tankbilen og fylder ny olie på tanken.

Olieselskaber tilbyder også deres kunder et abonnement, så de ikke behøver at tænke over, om der nu er olie på tanken, så der kan blive varme i stuen og at der kan blive til et varmt bad til hele familien.

Mange former for opvarmning

Enhver der har opholdt sig i Danmark i længere tid ved, at det er bydende nødvendigt at have en varmekilde. Især om vinteren, hvor lave frostgrader kan forekomme. Derfor er der i Danmark stor fokus på have pålidelige varmekilder, som kan sikre en god og tryk hverdag.

I gamle dage flokkedes man omkring komfuret i køkkenet for at holde varmen. I dag er det markant anderledes. Der findes mange forskellige typer for opvarmning: solvarme, jordvarme, el-varme og mange andre. Af alle disse typer har fyringsolien det bedste tag i danskerne. Sådan har det været længe og som det ser ud, vil det også forsætte med at være sådan. Jorden har forsat store reserver af råolie, som kan konverteres til varme i radiatorerne og varmt vand i bruseren.