Ikke kategoriseret

Få en mere bæredygtig arbejdsplads

I en verden, hvor klimakrisen er på manges læber, bliver der set på, hvordan vi også på individuelt og på institutionsniveau kan handle bæredygtigt. I mange virksomheder er der kommet et større fokus på at bruge færre og mere miljøvenlige ressourcer. Det handler ikke kun om, at man i nogle tilfælde kan spare penge på det, men også for at sætte et godt eksempel for andre. Men hvordan bærer man sig ad med at blive en mere bæredygtig arbejdsplads?

Bæredygtig emballage

Har man været på en vilkårlig arbejdsplads, ved man, at der ofte bliver indkøbt meget engangsmateriale. Det kan være alt fra de følgende ting:

  • Kopper
  • Tallerkener
  • Salt og peber i små poser
  • Rengøringsartikler

 

Men der findes mere bæredygtige løsninger som pap- og papirservice fra Cytex.dk. Afhængigt af hvilken type materiale det er, kan det i nogle tilfælde være bionedbrydeligt. Så skift plastikkopperne ud med det, og overvej også, om I kan nøjes med almindelige glas.  

Affaldssortér

Hvis I ikke allerede har en masse spande stående omkring på arbejdspladsen, hvor man kan sortere både papir og madaffald, så er tiden inde. Der findes flere smarte løsninger, hvorpå man kan lave stationer med sorteringsskraldespande. 

Mere klimavenlig kantine

Hvis I som mange andre arbejdspladser har en kantine, så ved I, at det også er noget, der kan dele vandene. Men man kan godt gøre noget for klimaet uden nødvendigvis at skulle skære 100% ned på kød fra den ene dag til den anden. Man kan have kødfri dag hver anden dag samt spise efter sæsonen og købe lokal mad.

Offentlig transport

Kører man i bil, er elbil ofte at foretrække, hvis man vil køre mere bæredygtigt. Men en anden løsning kan også være at tage offentlig transport i stedet for at tage bilen, så vidt det er muligt. Hvis det ikke er det, kan man også overveje at køre sammen med andre. Flere arbejdspladser gør også større brug af onlinemøder, og det kan også mindske transporten fra hjem til arbejde. 

Energiforbruget

Arbejdspladsers energiforbrug er også noget af det, der fylder på klimakontoen. Ét tip, man allerede kan følge i morgen, er at slukke for al elektronik, man ikke bruger, når man er på arbejde. Vi kan ofte tage sig os selv i at have fire ting sat til uden egentlig at bruge dem. Men husker man at slukke for dem, når man tager hjem, kan det gøre en forskel. 

 

Det er noget, der kræver en indsats fra alle. Men ved blot at sætte små sedler op ved skrivebordet og minde hinanden om det, vil I se, at folk vil vænne sig hurtigt til det.