Hus og hjem

Dét skal du overveje i 2015

Er du på jagt efter nogle nye bygge- og renoveringsprojekter som du kan kaste dig over i 2015? I så fald er dette indlægget for dig. Det indeholder nemlig tre overvejelser du med fordel kan gøre dig, hvis du gerne vil i gang med nogle byggeprojekter, der gør dit hus mere energivenligt og billigere at bo i.

Overvej at skifte udbyder af el

Rigtig mange danskere betaler ALT for meget for deres elforbrug. Derfor bør du uden tvivl overveje om det er blevet tid til at skifte eludbyder. Du kan bl.a. overveje at skifte til Gul Strøm, der er en forholdsvis ny udbyder på markedet, men allerede nu har fået meget stor succes takket være den meget gennemsigtige prisstruktur, der sikrer dig som kunde en lav og konstant pris.

Bliv klogere på Gul Strøm her.

Overvej at få efterisoleret dit hus

Hvis du bor i et lidt ældre hus, så er der typisk mange penge at hente ved at få efterisoleret de mest udsatte stedet som for eksempel hulmuren og loftet. En efterisolering vil få dit hus til at blive meget bedre til at holde på varmen, hvilket tydeligt kan mærkes på din varmeregning, da den bliver markant lavere.

En efterisolering af for eksempel hulmuren behøver nødvendigvis ikke at koste en bondegård. Derfor er sådan et projekt typisk meget hurtigt tjent hjem igen. Hvis du er i tvivl om dit hus har brug for efterisolering, så er det en god ide at få udført en termografering med henblik på at få fastlagt, HVOR på huset, at varmen slipper ud.

Overvej dit indeklima

Ventilation og indeklima er vigtig for menneskers sundhed, og det kunne derfor være en god idé at overveje, om du har det mest optimale indeklima i dit hjem. Det er vigtigt, at du lufter ud – på den rigtige måde. Med en decentral ventilation med varmegenvinding sikrer du, at indeklimaet holdes sundt. Et decentralt ventilationsanlæg, som automatisk tilpasser tilførslen af frisk lugt til hvert enkelt rum, er med til at sikre et vedvarende sundt indeklima – også på en økonomisk måde.

Du kan blandt andet finde et stort udvalg af produkter, som kan bidrage til et sundt indeklima her.

Overvej om dine vinduer er gode nok til at holde på varmen

En tredje ting du også kan overveje er om dine vinduer er gode nok til at holde på varmen. Ældre vinduer er meget dårlige til at holde på varmen, hvorfor du populært sagt vil fyre for gråspurvene.

Med et par nye og energivenlige vinduer kan du få lukket tæt og dermed mindske dit forbrug af varme, hvilket vil spare dig for mange penge.

Hvis du ønsker at gøre dine vinduer endnu mere energibesparende, skal du overveje en miljørigtig solafskærmning.