Hvilket tag lever længst?

Det er ikke uden grund at taget kaldes husets klimaskærm. Det er nemlig taget, der beskytter huset mod både vind og vejr – og det er derfor, at det er vigtigt at have et tag, der er i tiptop stand. Når det bliver tid til at skifte taget ud, vælger mange derfor at gå efter tagtyper, der holder så længe som overhovedet muligt, så de ikke skal tænke på denne udskiftning igen. Men hvilke tagtyper holder egentlig længst? Vi har taget et kig på nogle af de mest populære tagtyper og deres forventede levetid.

Tagpap

Tagpap kan holde mellem 30 og 50 år, selvfølgelig afhængigt af underlag og kvalitet. Der er dog også andre faktorer, der spiller ind på levetiden, nemlig tagets hældning. Flade tage bliver f.eks. mest belastede og dermed hurtigst slidt. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at sørge for regelmæssigt at tjekke taget, især ved samlinger og inddækninger, herunder de elastiske fuger, hvor taget støder op til bl.a. skorsten, gavl, etc., så evt. Huller kan lukkes, inden taget og i værste fald huset lider skade.

Betontagsten

Betontagsten blev for første gang lagt op for ca. 40 år siden, og det holder stadig rigtig fint – dog med lidt slid, som man jo kan forvente af tagets alder. Det er altså ikke helt til at sige, hvor længe et betontag rent faktisk kan holde, men hvis taget blot er lagt med undertag, så er levetiden generelt afhængig af, at det holder tæt. Det er altså primært undertaget, der bestemmer, hvor længe dit betontag kan holde – og det betyder, at det altså er en god idé at få lagt et godt undertag, hvis du skal have et betontag.

Tegltag

Tegltaget har stadig markedets længste levetid. Hvis blot huset er i god stand og konstruktionen kan holde, så kan taget faktisk holde i mere end 100 år. Gamle tegltage fra før 90’erne er normalt understrøgne, og de skal derfor tjekkes/repareres jævnligt for at sikre den lange levetid. Et nyt tegltag er dog bygget med undertag, så det kræver ikke den store vedligeholdelse – måske kun lige en rens i ny og næ, mest for at holde teglstenene pæne.

Eternittag

Eternittag består af fibercementplader, der er fremstillet i naturlige og miljøvenlige råvarer. Hvis det lægges ordentligt og bliver vedligeholdt rigtigt, kan det holde i helt op til 35 år. Det er altså en god og stærk tagløsning til både klassisk og moderne byggeri.

Det skal lige nævnes, at som bekendt hænger pris og kvalitet sammen, så jo længere taget kan holde, jo mere kan du også regne med at taget koster. Det er dog altid billigere at vælge den dyre, langtidsholdbare løsning end at skulle skifte taget ud igen på et senere tidspunkt.

Få styr på dine udeområder med belægning

Boligen består af mange separate indsatsområder, der tilsammen giver helhedsindtrykket af vores hjem. Taget, haven, vinduernes tilstand, facaden, muren og meget mere er alt sammen med til at bestemme, hvor attraktivt et hus ser ud.

Et af de områder, som ofte bliver en smule negligeret, når man renoverer eller bygger om derhjemme, er de udendørs områder og gangsystemer, der fragter os rundt. Her kan det være værdifuldt at få rådgivning fra an erfaren anlægsgartner, der kan hjælpe med at tegne gangstier og systemer omkring boligen, så den både får mere charme, men samtidig også bliver mere praktisk.

Haven bliver mere funktionsdygtig

Når du anlægger flotte og praktiske belægninger i haven, bliver den meget mere funktionsdygtig. Belægninger kan spille en stor rolle for vores brug af de områder, vi har tilgængeligt. F.eks. kan en sti i perlesten gøre, at det bliver lettere at nå en del af haven, hvor regn eller fugt i græsset ellers ville have det gjort svært at komme frem med tørre sko.  

Belægninger kan desuden bruges rigtig praktisk til at opdele haven i mindre dele. På den måde bliver det mere overskueligt at passe haven. F.eks. kan du vælge, at et af havens områder kun er til græs, mens en anden har bede. Det gør det nemmere at passe de enkelte områder hen over sommeren, uden at ting vokser sammen eller havearbejdet føles som noget, der skal tage en hel dag at få klaret.

Masser af spændende materialer

Når der skal etableres belægninger, findes der en masse spændende materialer, som du kan gøre brug af. Det kan være alt fra natursten til fliser eller mere organiske materialer som kork, flis m.m.

Materialerne har naturligvis stor indflydelse på, hvor praktisk vi kan benytte haven, men de spilelr også en væsentlig rolle for designet. F.eks. kan netop flis give et meget blødere udtryk end fliser med sit beton-prægede udseende.

Du kan få hjælp til belægning i Kolding her, hvor du møder en dygtig anlægsgartner.

Lanceret af et nyt virksomhedsindeks

Velkommen til Visma Rating, din omfattende guide til erhvervslivet. I dette blogindlæg vil vi give et overblik over alt, hvad der har med erhvervslivet at gøre. Vi vil diskutere emner som iværksætteri, små virksomheder og virksomhedskultur. Vi vil også give oplysninger om, hvordan man starter en virksomhed, og hvordan man får succes som iværksætter. Så uanset om du lige er begyndt i erhvervslivet, eller du er en erfaren professionel, skal du sørge for at tjekke vores virksomhedsindeks.

Sådan kan du bruge et virksomhedsindeks: Et virksomhedsindeks kan være et nyttigt redskab for både iværksættere og små virksomheder. Det kan hjælpe dig med at holde styr på alle de forskellige aspekter af forretningsverdenen, lige fra iværksætteri til små virksomhedskultur. Ved at bruge et erhvervsindeks kan du få et overblik over de forskellige områder af erhvervslivet og lære om, hvad der er vigtigt for hvert enkelt område. Du kan bruge det til at søge virksomheder frem og finde frem til en masse virksomheder blandt mange tusinde. Du kan finde brugbare informationer eller blot finde f.eks. telefonnumre eller kontaktpersoner.

Der findes mange forskellige typer erhvervsindeks, så det er vigtigt at vælge et, der passer til dine behov. Hvis du lige er begyndt i erhvervslivet, kan du vælge et indeks, der dækker alle de grundlæggende ting. Hvis du derimod allerede er fortrolig med erhvervslivet, kan du vælge et indeks, der fokuserer på specifikke emner. Uanset hvad, skal du sørge for at vælge et indeks, der opdateres regelmæssigt, så du kan følge med i de seneste ændringer i erhvervslivet.

Hvorfor er det vigtigt at have et virksomhedsregister: Erhvervslivet er i konstant forandring og udvikling. Der startes nye virksomheder hver dag, og der introduceres hele tiden nye produkter og tjenester. For at kunne følge med i de seneste ændringer, kan du gøre brug af et sådan indeks, så du hele tiden kan se, om der bliver tilføjet nye virksomheder, der måske kan være af værdi for dig.

Hvordan kan du bruge det i forhold til din egen virksomhed? Et erhvervsindeks kan hjælpe dig med at holde styr på dine konkurrenter, finde nye kunder og leverandører og få et overblik over erhvervslivet. Du kan bruge det til at finde frem til nye virksomheder eller produkter, som kunne være interessante for dig. Du kan også bruge det til at undersøge konkurrenterne og finde deres kontaktoplysninger eller endda deres websted. Klik ind via linket helt i starten for at prøve muligheden af og se, om det er noget, der kan tilføje værdi til din hverdag.