Vil du gerne lave din bolig mere klimavenlig?

Har du lyst til at installere solceller på dit tag? Eller vil du på anden måde gerne gøre din bolig mere klimavenligt? I så fald skal du læse med her!

I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du kan gøre netop dette. Vi vil især lægge vægt på at fortælle dig, hvordan du kan få råd til at lave din bolig mere klimavenlige. Læs med her, hvis det har interesse for dig som boligejer.

Hvordan gør du din bolig mere klimavenlig?

Flere og flere danskere vælger at installere solceller på deres tag. Dette er en oplagt måde at gøre din bolig mere klimavenlig på.

Når du udnytter solcelleenergi, så gør du noget rigtig godt for kloden. Al strømmen i dit hus kører nu på solcelleenergi, hvilket er en genanvendelig og grøn ressource.

Langt de fleste huse får deres strøm fra diverse strømanlæg rundt omkring i landet. Og selvom mange af disse strømanlæg får deres strøm af vindmøller, så er der også rigtig mange, der ikke gør. Det er derfor en god ide helt at koble sig fra dette fælles anlæg af strøm og i stedet installere sit eget.

Du kan få dine solceller installeret af det firma, som du også køber dem af. Det kan være en lidt dyr investering, som de fleste andre alternativer for at gøre din bolig mere klimavenlig. Du skal derfor finde ud af en måde at få råd til disse grønne initiativer på.

Tag et lån

Langt de fleste mennesker vælger at optage et lån, hvis de gerne vil gøre deres bolig mere klimavenlig. Du kan få et lånetilbud her, eller du kan vælge at gå ned i din bank for at høre, hvilke muligheder du har dér. Mange mennesker vælger at gå til deres vante bank, da man her ofte kan få sig et godt tilbud.

Men mange mennesker vælger også at gå på nettet og optage lån ved diverse online låneforhandlere. Hvor finder du egentlig det bedste lån? Det kommer som sådan meget an på din egen personlige præference, og hvorvidt du har gode erfaringer med online låneforhandlere.

For rigtig mange mennesker kan online låneforhandlere være et godt alternativ, da de oplever at få et nej nede i banken. Hvis du står i samme situation, så er det naturligvis en mulighed for dig.

Der er ret mange forskellige online låneforhandlere, du kan vælge imellem i dag. Lav derfor dine undersøgelser at finde frem til en, du føler, at du kan stole på.

Er der mulighed for afbetaling?

Det bliver mere og mere populært at købe sine produkter på afbetaling. Du har formentlig allerede stødt på denne service, når du skal i gang med at købe en ny mobil eller computer. Det kan være svært for mange mennesker at få råd til disse former for teknologier, og det er netop derfor, at firmaer ofte tilbyder en afbetalingsmulighed.

Du kan prøve at undersøge, hvorvidt nogle solcellefirmaerne også tilbyder denne mulighed. I så fald skal du naturligvis benytte dig af disse. Det kan nemlig gøre beslutningen med at installere solceller på taget langt mere økonomisk overskueligt for dig.

Miljøvenlighed i hverdagen

Miljøvenlighed betyder i gennemsnit mere og mere for hver enkelte dansker og person generelt. Flere og flere tænker heldigvis over, hvad de gør og køber i forhold til miljøvenlighed i hverdagen.

Det kan dog til tider være svært at få ind i hverdagen på alle punkter. Heldigvis kan en lille handling på daglig basis, gøre en verden til forskel. Det kan være små tiltag, som kan ændre en del. Det handler bare om at handle de rigtige steder og kigge på hvad du køber og hvad emballagen er lavet af osv.

I dagens Danmark kan man købe designerprodukter af miljøvenlige materialer også. Desuden er mange virksomheder begyndt at reklamere med, at de har miljøvenlige tiltag i virksomheden.

Smarte designerprodukter

Designerprodukter – og produkter af kvalitet – er vigtigt for rigtig mange mennesker. Dog kan det være svært at tilfredsstille sine egne behov i forhold til interiør og på samme tid tage hensyn til miljøet. Det er her et designerprodukt er nyttigt.

Du kan for eksempel købe en Pillivuyt skål. Pillivuyt laver mange forskellige produkter af ler, blandt andet tallerkner, skåle, fade, serveringskopper og meget andet. Alt dette, kan der læses om på ovenstående link. Ikke mindst, tager de hensyn til miljøet. Det deres produkter nemlig også ler, som ikke er anstrengende for miljøet, at lave produkter af.

Måltidskasser

For tiden har de været super moderne at få bestilt måltidskasser både til sin arbejdsplads og til sit hjem.

Det er dog for det meste miljøbelastende, at virksomhederne har skulle bruge rigtig meget emballage og kører i bil ud med made. Nogle har valgt, at man kun kan bestille en måltidskasse få steder.

Det vil sige, at de så har ansatte til at cykle ud med det. Det er dog af den grund sjældent de får tilfredsstillet alle deres potentielle kunder. Med Soupanatural er der tænkt over miljøvenligheden i deres produkter og leveringsmetoden. Ikke nok med det, så er det nemt.

De reklamerer med at du ikke behøves bruge tid på indkøb, men at du bare kan bestille dine ønskede varer så find den bedste måltidskasse til dig. Efter kort tid kommer de til døren. På hjemmesiden kan du vælge imellem mange forskellige ting.

Dette indebærer også økologi eller ej. Der er opskrifter med, som er nemme at følge og nemme at lave den maden der er beskrevet. Inde på deres hjemmeside, kan du også læse om de forskellige udbydere, der udbyder gennem nævnte hjemmeside. Det hele er samlet et enkelt sted, så opgaven bliver lettere for dig.

Råvarerne du bestiller passer til opskriften i måltidskassen. Det gør at du ikke skal ud i en lang og kompliceret proces. Nemlig planlægning af aftensmad, hvor alle skal tilfredsstilles og det hele skal times. Det er der allerede styr på, når du bestiller en måltidskasse.

Få økonomien til dine naturrejser og find god mobildækning

Mange Danskere elsker at rejse, og savner det helt utroligt. Det kan føles som ekstremt længe siden, at man kunne komme uden for landets grænser, og nyde at se nye dele af verden. Du har sikkert selv tænkt over den ide, at planlægge de rejser som du vil kunne tage når verden åbner sig op igen.

Tænk over om du vil tage et lån for at finansiere udlandsrejsen, eller om du blot vil tage ud i den Danske natur. Tjek et dækningskort, og find en mobilforbindelse som holder dig sikker på rejsen. 

Kom ud og rejse i Danmark eller udlandet når du kan

Langt de fleste Danskere har tilbragt det snart overståede år herhjemme i Danmark. Det har givet mange gode anledninger til at udforske nogle af de steder i landet, som man ikke har stiftet særligt godt bekendtskab med endnu. Sommeren kan virke langt væk, men en dag er den her, og det er godt at have planlagt sine rejser, inden man får ferie. Tænk over om du vil tage et lån, så du kan få råd til udlandsrejsen, eller tag dig god tid og spar sammen til ferien.

Find et sikkert lån

Hvis man vil finansiere sin rejse med et lån, er det meget vigtigt at være velovervejet. Det handler om at finde et lån som er fornuftigt, og som ikke fanger dig i en fælde. Læs alt det med småt, og find en god og troværdig hjemmeside hvor du kan sammenligne de forskellige lån. Kig på et billigt lån her, og tjek om der er noget, som passer til dine formål og det beløb, som du vil låne. Hold dig på den sikre side, og få for eksempel rådgivning hos din bank, inden du tager et lån.

Derfor skal du finde den bedste mobildækning

Mobildækning er vigtigt til mange ting, og hvis man elsker naturen, så er det godt at finde et godt mobilselskab. Hold dig sikker når du er ude i naturen, eller når du er ude og rejse. Sørg for at du altid kan tilkalde hjælp hvis det bliver nødvendigt. Selv hvis man bare er på telttur i en Dansk skov, kan det blive nødvendigt at ringe efter hjælp fra nogen man kender, eller måske endda myndighederne. Det er altid bedst at være på den sikre side, og derfor bør du tjekke mobildækning i Danmark, og måske udlandet.

Tjek et dækningskort

Dækningskort er den bedste måde at danne sig et overblik over hvor god, eller dårlig dækning man kan regne med at have i de forskellige områder. Planlæg for eksempel en tur i et område som ser spændende ud, men hvor du også kan stole på mobildækningen. Naturen er et dejligt sted at opholde sig, og det er endnu bedre når man føler sig sikker på samme tid. Hvis du elsker at rejse, har du sikkert allerede god erfaring med, hvordan man finder sig et mobilabonnement, som virker i udlandet, og som har god dækning. Tag dig god tid med at planlægge og spare sammen til rejsen.

Sådan bygger du et bæredygtigt hjem

Bæredygtighed er in og det kan ofte betale sig i det lange løb. Så hvorfor ikke tænke i bæredygtige løsninger til alle dele af dit hjem, for eksempel også til noget så simpelt som din indkørsel.

Bæredygtighed i forbindelse med hjemmet handler ofte om valg af materiale.

For eksempel tænker du måske bare at asfalt er asfalt, men der findes rent faktisk mange forskellige typer asfalt, og noget er mere bæredygtigt end andet. Hvis du vælger det bæredygtige asfalt til at lave indkørslen, er du et trin nærmere et ultimativt klimavenligt hjem. 

Genbrug og klimavenlig produktion

Asfalt kan genanvendes 100% for eksempel til fejesand, flyveaske og slagger i produktion.

Man skal ligesom så meget andet kigge efter CE-mærkede produkter, både når man vælger asfalt, grus og bindemidler.

I virksomheden Colas genanvender man for eksempel gammel asfalt ved at knuse den til asfaltgranulat, som på den måde kan bruge igen som råvare i produktionen af den nye asfalt.

Der er dermed fokus på bæredygtighed både i produktionen af asfalt og i selve udlægningen. 

Klimasikring af veje

Bæredygtig asfalt spiller også en særlig rolle til klimasikring af byrum, for eksempel vejene eller parkeringspladser. 

Der findes nemlig permeabel asfalt, hvor regnvandet ledes gennem overfladen af asfalten og enten ned i de underliggende gruslag eller gennem drænrør til kloakker. På den måde undgår man oversvømmelser i byrummet.

Mange arkitekter og ingeniører tænker også i disse løsninger, for at sikre byrum og skabe grønnere løsninger.

Bæredygtighed er det nye sort

Hvis du står overfor et større byggeprojekt end blot din indkørsel, kan man med fordel tænke i bæredygtige løsninger i al det byggemateriale, man indkøber. 

Ligeså vel som man ikke umiddelbart tænker asfalt som bæredygtigt, gælder det med mange andre byggematerialer.

Men byggebranchen er med på bæredygtigheds-bølgen, og derfor er det blevet betydeligt nemmere at finde forskellige klimavenlige alternativer.

To principper er vigtige at følge, hvis du går efter et bæredygtigt hjem: 

 

  1. At tænke i genbrug og vedligeholdelse, hvilket hænger sammen med punkt nr. 2 
  2. At vælge materiale med lavt klimaaftryk og lang levetid

Ligesom når du vælger asfalt, findes der ofte et bæredygtigt alternativ i de fleste materialer. Det kan også være en god idé at tænke over lokale materialer, hvis du for eksempel bygger et hus i Spanien og skal bruge træ til at bygge, så gå efter en lokal træsort så man på den måde mindsker klimaaftrykket.

Sådan kommer du i gang med at løbe

Der kan være mange grunde til, at du har lyst til at komme i gang med at løbe. Det kan være, fordi du gerne vil komme i bedre form, opleve mere af naturen, komme tættere på dig selv, eller bare gerne vil finde en ny hobby.  

Men hvis du er en af de mange, der ønsker at blive bedre til at løbe og gøre løb til en fast del af hverdagen, så ved du helt sikkert også, at det kan være enormt svært at få taget sig sammen til at gøre netop dette. At løbe kræver ihærdighed, motivation, styrke og tid. Man bliver ikke løber fra den ene dag til den anden, men besværet vil være det hele værd.  

Fordelene ved at løbe 

At løbe er både enormt krævende, men også enormt givende. At gøre løb til en fast del af ens hverdag kan på den måde skabe meget mere energi for en og udgøre et fint pusterum for resten af dagens aktiviteter. Du kan læse meget mere om løb og finde tips og tricks til at dyrke sport på Noerderi.dk og lade dig overbevise om at begynde på det.  

For det første kommer man i bedre fysisk form, idet man træner sin kondition, udholdenhed og styrke. Samtidig kan løb også være rigtig godt for ens psykiske helbred, idet man får ro til at tænke og har mulighed for at zone helt ud af sig selv og give den gas. For nogle mennesker er det enormt befriende at dyrke sport og have et mål, de kan bevæge sig hen imod. Samtidig kan løb styrke ens selvtillid og udholdenhed, mens det også bare er en nemt hobby at udføre. Det eneste, det kræver, er nogle løbesko og en lille portion motivation.  

Begynd langsomt 

Et nøgleord ved at komme i gang med at løbe er at begynde langsomt. Ellers mister man for hurtigt energien, motivationen og pusten, når det går for stærkt. Det er vigtigt at være tålmodig med sig selv og sine evner og stole på, at man nok skal forbedre sine løbe-egenskaber med tiden. At blive god til at løbe er en udvikling, og man skal tage det en dag ad gangen. På den måde skal man tage den med ro de første par gange, man løber, så man giver sin krop mulighed for at følge med udviklingen.  

Samtidig kræver denne udvikling også, at man passer godt på sin krop og sørger for, at den konstant er i god form og godt bespist. Man skal desuden sørge for også at spise og drikke godt efter sin løbetur, så ens krop kan restituere effektivt.  

En fast del af hverdagen 

Forhåbentlig vil ens daglige løbetur på et tidspunkt blive til en fast del af hverdagen, og mange mennesker kan slet ikke leve uden at løbe til dagligt, når først de er kommet godt i gang. At gøre løb til en fast rutine kræver, at man er vedholdende. Selv når man ikke har lyst til at løbe, skal man finde en lille smule motivation frem, for ellers kommer man hurtigt fra det igen.  

Fordelene ved at løbe er simpelthen for store til, at det giver mening at holde op med det igen. Det handler bare om at komme i gang 

Bliv selvforsynende i røgede fisk

Er du et ægte naturmenneske, der elsker at gå lange ture i skoven eller at sidde med en fiskestang i timevis. Så kan det være, at du skal overveje at anskaffe dig en rygeovn. Når du røger dine friskfangede fisk, kan du både tilføje masser af god smag, samtidig med at du konserverer dem, så de holder længere. På den måde kan du forsyne dig selv, din familie, dine venner og dine naboer med lækre selvfangne og hjemmerøgede fisk.

Sådan virker en rygeovn

En rygeovn fungerer ved, at man hænger sine madvarer op i et lukket rum. Dette kaldes også for røgkammeret. I bunden af røgkammeret tænder man op i noget savsmuld, som skaber en masse røg og noget varme. Når røgen fylder røgkammeret, vil de madvarer man har hængt op begynde røgningsprocessen. Røgning er sammen med saltning en af de ældste former for konservering. Når madvarerne hænger i røg i længere tid, vil de langsomt blive tilberedt og en del af væsken vil fordampe og forringe bakteriernes levevilkår. Denne fremgangsmetode gør sig særligt gældende ved koldrøgning hvor temperaturerne er lave. Ved varmrøgning skruer man op for temperaturen så det også er varmen der er med til at tilberede fiskene, og derfor tager varmrøgning også kortere tid.

Byg din egen rygeovn

Man kan sagtens bygge en rygeovn selv. Der findes en masse videoer på internettet, der viser hvordan. En rygeovn kan bygges af næsten hvad som helst. Du kan bruge overskydende mursten, træ eller en urtepotte. Har du en grill med låg stående, kan den også sagtens gøre det ud for en glimrende rygeovn. Dog er udfordringen ved en hjemmebygget rygeovn, at temperaturerne kan være sværere at styre. Med en elektrisk rygeovn kan du selv indstille både temperatur og røgmængde. De fleste moderne ovne har desuden en elektrisk funktion, der sørger for at antænde savsmulden.

Optænding og smag

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige træsort, når du skal tænde op i din rygeovn. Det kan nemlig gå ud over smagen, hvis du vælger noget dårligt eller forkert træ. Løvtræer, som bøg, kirsebær og eg, er som udgangspunkt sikre valg. Du skal undgå nåletræer, da de har et meget højt indhold af harpiks, hvilket gør røgsmagen bitter. Du kan også sagtens tilføje forskellige smage til din røg. Det kan du fx gøre ved at lægge krydderurter som rosmarin, timian eller dild sammen med optændingssavsmuldet. Du kan også bruge forskellige frugter og bær som smagsgivere. Mulighederne er nærmest uendelige, og det er sjovt at prøve sig frem og finde de smage, man selv bedst kan lide.

Du kan også eksperimentere med andet end fisk

Hvis du ikke er den store fisker, men hælder mere til jagt, kan du også sagtens få nytte af en rygeovn. I stedet for at smide hele fangsten i fryseren, kan du lave hjemmerøgede pølser og dyrekøller. Du kan desuden sagtens røge andet end kød. Prøv fx at røge peberfrugter, auberginer eller kartofler. Du kan også give dig i kast med at fremstille din egen hjemmelavede rygeost. Igen er mulighederne uendelige, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser i dit kommende røgeeventyr.

Vælg de rigtige gardiner med gardinbussen

Hvis du for nylig er flyttet, blevet husejer, eller hvis blot gardinerne i dit hjem trænger til udskiftning, så kan et bekendtskab med den service, som gardinbussen kan tilbyde dig, være gavnligt. Og så kommer det hele til dig!

Det er en service, der bringer udvalget til dig og sørger for, at du har de bedste betingelser for at tage de rigtige valg. Det gælder både i forhold til typen og farven, men også målene, da du i hele processen bliver guidet og hjulpet af en fagperson.

Hvad er gardinbussen?

Gardinbussen er en service, hvor udvalget af gardiner og fagfolk kommer hjem til dig, så du kan se de forskellige typer og muligheder i de rum, hvor det giver mening. Så kan du få den rigtige fornemmelse af farve og type gardin i de pågældende rum.

Når så du har valgt, hvilke gardiner du ønsker, så bliver der målt op af en fagperson. Det sikrer dig et godt resultat og du undgår selv at stå med det samt risikere at måle forkert og derfor ende med et uheldigt resultat eller være nødt til at gøre det om.

3 gode grunde til at vælge gardinbussen

Der er i hvert fald 3 gode grunde til at vælge gardinbussen til at vejlede og hjælpe dig i udvælgelsesprocessen samt udførslen.

For det første, så giver det et bedre resultat. Det gør det, fordi udvælgelsen af, farve og type gardin er sket i dit eget hjem, i de rum som det drejer sig om, i stedet for en butik med helt andet lys og indretning end i dit hjem.

Du kan se farverne og mulighederne i det miljø, hvor de skal placeres. Så slipper du for at komme hjem med et produkt, som slet ikke passer ind. Derudover, så kan du få råd og vejledning omkring dine muligheder af en fagperson, der kan se rummet og de vinduer, som det drejer sig om og derfor kan give endnu bedre råd og vejledning.

Gør et uoverskueligt projekt overskueligt

For det andet så slipper du for at stå med skinner i standardmål, uoverskuelige metervarer eller kompliceret opsætning. Det hele bliver gjort for dig. Alt fra opmåling til produktion og til sidst monteringen. Det bliver alt sammen gjort af personer fra gardinbussen, der ved, hvad de laver.

For det tredje så kan gardinbussen være din vej til at få det gjort. At sætte gardiner op i et nyt hjem eller at udskifte de gamle kan være et utrolig uoverskueligt projekt. Det kan være forbundet med udskydelser og udfordringer, men med gardinbussen skal du blot vælge, hvilke typer og farver du ønsker efter at være blevet rådgivet af en fagperson.

Det betyder derfor, at det uoverskuelige projekt pludselig bliver overskueligt og det eneste, som du skal gøre, er at bestille et besøg af en gardinbus og vælge, hvad du vil have – så klarer fagfolk resten for dig. Gardinbussen kan derfor være den nemme vej til et ønskeligt resultat og de rigtige gardiner til dit hjem.

 

De bedste udendørsaktiviteter denne vinter

Elsker du også at være udenfor – selvom vejret måske ikke er det bedste om vinteren. For mange er vinterens kolde og våde vejr lig indendørsaktiviteter. Men at være udenfor har rigtig mange fordele, da du både kan være mere miljøvenlig og få en masse frisk luft udenfor, som er virkelig sundt for krop og sjæl. Læs med her og find ud af, hvad du kan lave af spændende udendørsaktiviteter denne vinter. Der er massere at tage fat på.  

Oplev vinteren i Tivoli eller en anden forlystelsespark 

De fleste forlystelsesparker er ikke kun åbne om sommeren. Derfor er der ofte gode muligheder for, at dig og dine venner eller familie kan opleve en udendørsaktivitet i for eksempel Tivoli eller en anden forlystelsespark, når vi når til marts. Her er det stadig koldt og blæsende udenfor, men med de fede oplevelser i parken, vil i helt sikkert hurtigt glemme både kulde og det våde vejr. Hvis I er heldige skinne solen måske, når I besøger parken. Hvis I er mere til at tage i en park igennem januar eller februar, kan I for eksempel gå en tur rundt mellem de lukkede forlystelser på Bakken, eller tage en tur i en zoologisk have, som heldigvis kan findes over hele Danmark. 

Stå på skøjter eller oplev et udendørs badeland 

Når det er vinter, kan en udendørsaktivitet være at udfordre sin balance på et par skøjter. Skøjte- eller skiløb hører virkelig vinteren til, og når turen i år ikke kan gå til for eksempel de østrigske pister på grund af Covid-19, kan en hyggelig tur i skøjtehallen være en god erstatning. Selvom det kan være intimiderende og svært at stå på skøjter, er det en god måde at bruge en hyggelig eftermiddag med dine venner eller din familie. Og I er helt sikkert alle lige dårlige, så det er bare at komme op på skøjterne og give det et forsøg. Hvis du ikke er så vild med kulden og i stedet bare savner charterferierne til de varme lande, kan en hyggelig tur i et udendørs badeland eller i en udendørs svømmehal være et hit. Du behøver hverken have børn eller selv være et barn for at nyde en tur i svømmehallen. Blot du har lidt fantasi og modet på at være ligeglad med, hvad folk omkring dig tænker, kan du få en sjov og spændende tur i svømmehallen. De fleste svømmehaller og badeland har masser af vandlegetøj, som alle hallens gæster kan benytte sig af – uanset alder. Her der to gode udendørsaktiviteter. 

En simpel gåtur er altid et hit 

Synes du, det lyder lige voldsomt nok med udendørs badeland eller en balance krævende tur på skøjter? Så kan en helt almindelig gåtur også være et sikkert hit denne vinter, når du gerne vil ud for at nyde naturen. Tag din veninde under armen, lav eller køb en lækker varm kop kaffe eller kakao og tag en lang snak, mens i går igennem skovens træer og bladende eller sneen under jer knaser. Det er virkelig en skøn oplevelse. Der er altså massere af udendørsaktiviteter denne vinter.