Trænger huset til et facelift? 3 ting, du nemt kan gøre

Hvis dit hus efterhånden er blevet lidt gammelt og gråt at se på, så kan det have en stor negativ effekt for førstehåndsindtrykket. 

Dit hus skal selvfølgelig gerne være dét sted, hvor du kan slappe af, lade batterierne op og blive klar til nye, spændende dage. Men det kræver bare, at du også synes det er behageligt at være der. Og hvis huset ikke er indbydende og pænt, så kan det hurtigt ødelægge glæden.

Her på siden sætter vi fokus på 3 ting, du hurtigt kan få ordnet, så huset igen kommer til at fremstå som en endnu bedre version af sig selv. Smøg ærmerne op, og gør dig klar til at gøre en forskel for dit hjem!

Fix haven, hækken og fliserne

Noget af dét, der har den største indvirkning på det indtryk, dit hus giver, er de omgivelser, huset er placeret i. Og noget af det kan du gøre noget ved.

Hvis husets have ikke står skarpt og velholdt, så kan det trække meget fra det indtryk, som man også får af selve huset. Og det er uheldigt. Haven kræver kontinuerligt arbejde, men heldigvis har langt de fleste selv redskaberne til at holde haven ved lige.

Det første skridt, du kan tage for at gøre dit hjem mere indbydende, lækkert og afslappende at være i, er derfor at sikre, at haven spiller. Lug bedene; slå græsset; trim hækken; plant blomster der, hvor du ikke fik det gjort sidste sæson; og investér i noget fliserens til fliserne, så de fremstår pæne og præsentable.

Omfug murværket

En anden god ting, du hurtigt kan gøre for dit hus, er at omfuge murværket. Fugerne i gamle murværker er dét, der først står for skud for tidens tand. Men de er heldigvis ikke særligt svære at fuge op igen – heller ikke selvom du ikke har prøvet det før.

På siden her kan du finde en god guide til omfugning af murværket. Det tager blot et par minutter at læse dig ind i.

Mal skuret – eller øvrige elementer

En sidste ting, du nemt også selv kan gøre, er at give skuret, garagen, døren, vinduerne, hegnet, osv. et nyt lag maling.

Maling er fantastisk. Det tager ikke lang tid at påføre, men det kan til gengæld gøre en verden til forskel for indtrykket. Og når malingen er så lavthængende en frugt… ja, hvorfor ikke?